Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Πρόβα Εκλογών

Αν υπάρχει κάποιο σημαντικό συμπέρασμα από τη χθεσινή “κοκορομαχία” των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, αυτό είναι, πως παρακολουθήσαμε μια πρόβα των ερχόμενων εκλογών.

Μέσα σε εννέα ώρες, διαπιστώσαμε σε τι καμβά θα πραγματοποιηθεί η επόμενη προεκλογική περίοδος, όπου θα κυριαρχήσουν οι αλληλοκατηγορίες για διαπλοκή και διαφθορά, με τους πολίτες να παρακολουθούν άφωνοι και μπερδεμένοι, καθώς χωρίς ονόματα και στοιχεία δεν μπορούν να βγάλουν άκρη. Κι εδώ που τα λέμε δεν τους πολυνοιάζει κιόλας αφού άλλοι είναι οι καημοί τους.
Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι πλέον πασιφανής. Αφού δεν έχει τίποτα να επιδείξει στο κυβερνητικό έργο, μιας και οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν και αντί για στήριξη των αδυνάτων μας προέκυψε τρίτο μνημόνιο και μια απίστευτη φοροκαταιγίδα, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του θα

αναμασούν διαρκώς την ίδια καραμέλα της διαπλοκής, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές κατηγορίες για την SIEMENS και τις λίστες των φοροφυγάδων, από τις οποίες πάντως δεν έχουμε ακόμα δει αποτελέσματα.

Από την άλλη πλευρά, η αξιωματική αντιπολίτευση, απαντά στις κατηγορίες με καταγγελίες για “αριστερή διαπλοκή”, χωρίς όμως κι εκείνη να αποκαλύπτει ονόματα, με την άνεση των δημοσκοπήσεων που ολοένα αυξάνουν την διαφορά της από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και καθιστούν σχεδόν βέβαιη την εκλογική της νίκη.

Φαίνεται λοιπόν οτι αργά ή γρήγορα, οι διαφορές των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων θα λυθούν με εκλογές, στις οποίες, όπως όλα δείχνουν, η λάσπη θα φτάσει μέχρι το γόνατο...
Η σκανδαλολογία θα κυριαρχήσει με τους μεν να φωνάζουν για την SIEMENS και τον Παπασταύρου και με τους δε, να απαντούν με τον Καλογρίτσα και τα δάνεια της “Αυγής”.

Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται οτι η καραμέλα δεν έχει πια γεύση από το πολύ πιπίλισμα.
Κι η αντιπολίτευση δεν αντιλαμβάνεται οτι απογοητεύει συχνά τους οπαδούς της, ακολουθώντας την κυβέρνηση σε αυτή την αντιπαράθεση, όταν μάλιστα αποφεύγει να το κάνει, με τη λογική της μετωπικής σύγκρουσης με διευθύνσεις και ονόματα.

Μια από τα ίδια λοιπόν. Οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν επί εννέα ώρες και σε μια εβδομάδα δεν θα θυμόμαστε τίποτα από αυτή τη συζήτηση.

Και το κακό είναι, οτι την συζήτηση αυτή, θα την παρακολουθήσουμε πολλές φορές ακόμη μέχρι τις εκλογές, επειδή βολεύει την κυβέρνηση να την συντηρεί.
Αλλά που θα πάει... Κάποια στιγμή θα καταλάβει κι εκείνη, οτι έχει κουράσει ακόμη και τους ψηφοφόρους της. Που έχουν κι αυτοί τους καημούς τους...     

Βασ. Χιώτης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά