Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Nein για το χρέος: Πλήρης κατάρρευση του επικοινωνιακού τσουνάμι του Μαξίμου

Η μοναδική δικαιολογία της κυβέρνησης προς τους βουλευτές για να ψηφίσουν τα μέτρα είναι ότι αυτά συνδέονται με τη λύση για το χρέος. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν εφαρμόζει τα μέτρα αν δεν υπάρξει λύση και σωστά το λέει αφού τα μέτρα θα ξεκινήσουν να ισχύουν από το 2019, οπότε μέχρι τότε εκτιμάται ότι κάτι θα έχει γίνει.
Όμως, η προληπτική νομοθέτηση μέτρων, το προσβλητικό αυτό μνημόνιο που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός απέκλειε μέχρι τα Χριστούγεννα, συμφωνήθηκε και «επικοινωνείται» από το Μαξίμου με μία προϋπόθεση. Ότι στα επόμενα δύο Eurogroup το αργότερο θα υπάρξει ξεκάθαρη δέσμευση των δανειστών για βιώσιμη λύση για το χρέος.
Όμως, οι μοιραίοι κι άβουλοι κυβερνητικοί βουλευτές θα πάνε στη Βουλή και θα σηκώσουν σαν καλά παιδάκια τα χεράκια τους χωρίς να έχουν ούτε μια καλή κουβέντα για το χρέος. Θα ψηφίσουν μειώσεις στις συντάξεις και νέους φόρους χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε ουσιαστική δέσμευση για το χρέος.
Τόσο ο ESM όσο και ο Σόιμπλε έσπευσαν να παγώσουν την υπερβολική αισιοδοξία της Αθήνας αλλά και να
αποκαλύψουν το κυβερνητικό Βατερλό. Αλλά και η απόφαση του EWG ουσιαστικά λέει πως συζήτηση για το χρέος δεν μπορεί να υπάρξει πριν από τις γερμανικές εκλογές. Μάλιστα κάθε λύση που θα μπορεί να χαρακτηριστεί σοβαρή δεν μπορεί να υπάρξει πριν λήξει το υπάρχον πρόγραμμα, δηλαδή μετά το καλοκαίρι του 2018.
Καταρρίπτεται πλήρως το επικοινωνιακό τσουνάμι του Μαξίμου, αποκαλύπτεται η νέα απάτη της κυβέρνησης που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες για το χρέος και δεν έχει πάρει τίποτε από την τρόικα.
Όμως, ο «σανός» είναι δημοφιλές σπορ για τον ΣΥΡΙΖΑ, κάποια στιγμή θα το καταλάβει ο κόσμος και θα πάρει τα στειλιάρια για να τους κυνηγήσει. Το πιο επικίνδυνο απ' όλα, το οποίο αποκρύβεται ευσχήμως από την κυβέρνηση, είναι ότι μετά τις γερμανικές εκλογές, και με δεδομένη την εκλογή της Μέρκελ, η Γερμανία θα σκληρύνει τη στάση της. Χωρίς να έχει δεσμεύσεις και με σίγουρα μια ακόμη τετραετία μπροστά του το δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε θα «απελευθερωθεί» και θα βάλει πάγο στα όνειρα της Ελλάδας για γενναία μείωση του χρέους. Δυστυχώς η κυβέρνηση καθυστέρησε δραματικά και πλέον θα μπούμε στη λογική να διαπραγματευόμαστε με μια νέα, ισχυρή κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών, έστω και σε έναν μεγάλο συνασπισμό. Από το χειμώνα του 2018 θα φανεί η αλλαγή της στάσης της Γερμανίας που τώρα κάνει «καθυστερήσεις». Με την παραμικρή «εκτροπή» από τους δημοσιονομικούς στόχους θα απαιτεί νέα μέτρα, ειδικά αν δεν πιαστεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% το 2017. Τότε θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο κόφτης και η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.
Στο καλό σενάριο η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει ουσιαστικά μετά το καλοκαίρι του 2018 και ίσως να αποτελέσει το χαρτί του Τσίπρα για να πάει σε εκλογές. Μέχρι τότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων θα βρίσκονται στα τέσσερα και θα το παίζουν αριστεροί αλλά δεν θα έχουν πετύχει τίποτε. Εκτός από το να καταστρέψουν τη χώρα.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά