Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Δόσεις

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός πληροφόρησε τους πολίτες ότι βλέπει μόνο χαμογελαστά πρόσωπα στους δρόμους. Χθες στη Βουλή κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «μην έχει νεύρα». Μάλλον δεν θα ήταν λάθος να αποδοθεί εκείνη η διαπίστωση στο τηλεοπτικό στούντιο και η χθεσινή παραίνεση στην αίθουσα του Κοινοβουλίου σε μια γενικότερη διάθεση ραστώνης, στην προοπτική της θερινής ανάπαυλας.
Το βέβαιο είναι πάντως ότι δεν διακατέχονται από την ίδια διάθεση εκατομμύρια πολίτες. Γιατί αν ο Πρωθυπουργός κυκλοφορούσε πραγματικά στους δρόμους δεν θα έβλεπε ανθρώπους να χαμογελούν αλλά να σχηματίζουν ουρές στις τράπεζες για να πληρώσουν με τις πιστωτικές τους κάρτες την Εφορία και τον ΕΝΦΙΑ. Και μάλιστα τεράστιες ουρές: σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ θα πληρωθούν σε δόσεις μέσω των πιστωτικών καρτών.

Τα χαμόγελα δεν μπαίνουν σε δόσεις. Και έχουν παγώσει από μια υπερφορολόγηση που είναι προϊόν μιας καταστροφικής πολιτικής. Για πρώτη φορά την περίοδο της κρίσης πληρώνουν τόσο πολλούς και δυσβάσταχτους φόρους ακόμη και οι οικονομικά ασθενέστεροι. Για πρώτη φορά το κόστος της κρίσης μετακυλίεται σε τέτοιο βαθμό στους μη έχοντες. Ισως αυτή η θλιβερή πρωτιά να μην είναι αρκετή για να χαλάσει τη διάθεση των κυβερνώντων. Δείχνει όμως τουλάχιστον έλλειψη σεβασμού απέναντι στους πολίτες η απροκάλυπτη επίδειξή της. Κι αυτή είναι μια έλλειψη στα όρια της αναλγησίας.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά