Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Συγκυρίες

Μια συμφωνία δεν παράγει τα ίδια αποτελέσματα για όλους. Αλλοι ωφελούνται από τους όρους της και άλλοι βλάπτονται. Μένει να φανεί ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι από τη συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ - εάν και εφόσον εφαρμοστεί. Ηδη όμως υπάρχει ένας ωφελημένος. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση, η οποία, ενώ η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το Μακεδονικό, πέρασε το χειρότερο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα.
Με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, οι έλληνες πολίτες φορτώνονται στην ουσία ένα τέταρτο Μνημόνιο - αλλά αυτή τη φορά χωρίς χρήματα. Για πρώτη φορά στα σχεδόν δέκα χρόνια της κρίσης, οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να περικόπτονται και οι μη έχοντες να μειώνεται κι άλλο το αφορολόγητο. Κι όλα αυτά ενώ από πουθενά δεν προκύπτει ότι στο προσεχές διάστημα θα ικανοποιηθεί ο διακαής πόθος της κυβέρνησης για ρύθμιση του χρέους.
Θα ήταν πολιτικά αδόκιμο να έχει χρησιμοποιηθεί η συμφωνία με την ΠΓΔΜ ως προπέτασμα καπνού για να περάσει το μεσοπρόθεσμο σχεδόν απαρατήρητο. Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τι τους περιμένει, το επιπλέον κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν όταν θα τελειώσει το πρόγραμμα και εισέλθει η χώρα στη φάση της αυστηρής εποπτείας. Η κυβέρνηση ωφελήθηκε από την ακούσια ή εκούσια συγκυρία. Αλλά δεν μπορεί να ωφελείται εις βάρος των πολιτών.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά