Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Δημοψήφισμα 2015: Η ημέρα που κάθε χρόνο η Μπέτυ Μπαζιάνα κλαίει

Δεν είναι μια τυχαία ημερομηνία η 5η Ιουλίου 2015 καθώς πριν από 3 χρόνια πραγματοποιήθηκε το «περίφημο» δημοψήφισμα για το «περήφανο «όχι»» στην πρόταση Γιούνκερ για το νέο οικονομικό πρόγραμμα. Βέβαια, όλα αυτά, λίγο πριν έρθει το τρίτο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τον Αύγουστο εκείνου του έτους.
Σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια ο ελληνικός λαός βρέθηκε στις κάλπες για να απαντήσει «ναι» ή «όχι» σε ένα χαλκευμένο ερώτημα στο δημοψήφισμα που η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα – Πάνου Καμμένου έλεγε ότι αφορά την έγκριση ή την απόρριψη της πρότασης των δανειστών για την ελληνική οικονομία και ολόκληρη η Ευρώπη, επισήμως, έλεγε ότι αφορά το «ναι» ή το «όχι» στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την Ε.Ε.
Είναι όμως και μια μέρα που έρχεται στο μυαλό αρκετών η Μπέτυ Μπαζιάνα, η σύζυγος του πρωθυπουργού.
Αφορμή η συνέντευξη-έκπληξη που έδωσε τον
Ιανουάριο του 2018 στην Εφημερίδα των Συντακτών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ημερομηνία του δημοψηφίσματος.
Σε ερώτηση για την αποχώρηση συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «αριστερό» μνημόνιο η κυρία Μπαζιάνα εξομολογείται ότι «προσωπικά μιλώντας, τα τελευταία τρία χρόνια κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή – ναι, κυριολεκτώ.
Πώς είναι δυνατόν να υποτιμήθηκε τόσο η γνώμη ενός λαού από τους ισχυρούς-δυνάστες του; Ποια ‘δημοκρατία’ των ισχυρών μπορεί να αγνοήσει την επιλογή ενός λαού να ακολουθήσει άλλο δρόμο; Θυμηθείτε, το μήνυμα που διαδόθηκε παγκόσμια σαν φλόγα εκείνο το βράδυ της μοιραίας διαπραγμάτευσης: This is a coup…».
Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt και σε ερώτηση για το δημοψήφισμα, απαντά ότι με τη γνώση που έχει τώρα θα μπορούσε να είχε αξιολογήσει διαφορετικά τα πράγματα.
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Η κατάσταση τότε ήταν πολύ δύσκολη. Εκ των υστέρων και με τη γνώση που έχουμε τώρα, μπορούμε φυσικά να αξιολογήσουμε διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά πρέπει να αποφασίζουμε, όταν τα έχουμε μπροστά μας.
Και αντίθετα με όσα λέτε, δεν επρόκειτο για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή στο ευρώ. Ήταν ψηφοφορία για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τη χώρα μου».
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά