Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Την παραπομπή του Τραμπ ανακοίνωσε η Νάνσυ Πελόζι

Καταπέλτης κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ήταν η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι σε τηλεοπτική της δήλωση για την έρευνα που διεξάγει η Βουλή για την παραπομπή του προέδρου.
"Σήμερα ζήτησα από τον πρόεδρο της επιτροπής δικαιοσύνης να συντάξει τα άρθρα για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ", ανέφερε η Πελόζι.
"Τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα. Ο Τραμπ εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη του για το προσωπικό του συμφέρον", ανέφερε, τονίζοντας ότι οι πράξεις αυτές του Αμερικανού προέδρου "πλήττουν την ίδια την καρδιά του Συντάγματος μας".
"Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει καμία επιλογή από το να δράσουμε", πρόσθεσε.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει για την παραπομπή του προέδρου πριν την διακοπή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τις
εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο Τραμπ οδεύει να γίνει ο τρίτος πρόεδρος που παραπέμπεται στην αμερικανική ιστορία. Ωστόσο, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι πιθανότητες να καταδικαστεί από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσία είναι μικρές.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος είναι κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκία και παρεμπόδιση της έρευνας.
Εξάλλου, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης που συνέταξαν οι Δημοκρατικοί από τις επιτροπές Πληροφοριών και Εποπτείας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρόεδρος Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία του, έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλειας και στη συνέχεια προσπάθησε να καλύψει τις πράξεις τους.
Οι Δημοκρατικοί εστιάζουν στις πράξεις του προέδρου Τραμπ στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ουκρανία. Υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος δέσμευσε περίπου $400 εκατ. σε κεφάλαια οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα για να πιέσει την κυβέρνηση της να ανακοινώσει ότι ξεκινά έρευνα στις δραστηριότητες του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν προκειμένου να αντλήσει οφέλη στην προεκλογική του εκστρατεία για το 2020.

Τραμπ: Τρέξτε τις διαδικασίες για να έχω δίκαιη δίκη

Λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Πελόσι ο Τραμπ κάλεσε τους Δημοκρατικούς μέσω του λογαριασμού του στο Twitter να δρομολογήσουν άμεσα την διαδικασία προκειμένου να έχει μια "δίκαια δίκη" στην -ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους- Γερουσία.
"Αν θέλετε να με παραπέμψετε, να το κάνετε τώρα, γρήγορα, ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία και να επιστρέψει στην κανονικότητα η χώρα", αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ τονίζει ότι εκλέχτηκε για να καθαρίσει τον βάλτο "και ακριβώς αυτό είναι που κάνω".
Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά