Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Πελασγία και Καποδίστριας 2



Επειδή ο πολυδιαφημιζόμενος Καποδίστριας 2 με τις θρυλούμενες συνενώσεις , τελευταία φαίνεται με τις κατευθυνόμενες κυβερνητικές διαρροές ότι είναι προ των πυλών, θα μου επιτρέψετε να σας εκθέσω μερικές σκέψεις μου. Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο (σέντρα) προβλέπεται η συνένωση των Δήμων Πελασγίας και Εχιναίων με το μεγαλύτερο Δήμο της Στυλίδας. Ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση όλοι οι αυτοδιοικητικοί τα τελευταία χρόνια παραπονούνται ότι έχουν κλείσει οι στρόφιγγες των οικονομικών παροχών προς τους Δήμους από το υπουργείο οικονομικών και το πλέον παράδοξο, παρακρατούνται πόροι που προορίζονταν για την Τ.Α και οι μικροί Δήμοι συνεχώς μαραζώνουν. Με αυτόν τον οικονομικό εκβιασμό επιχειρείται να περάσει η κυβερνητική γραμμή «εθελοντική συνένωση για να πέσει το παραδάκι».... αν υπάρχει θα πρόσθετα εγώ. Η κυβερνητική άποψη στηρίζεται και σε έκθεση των επιθεωρητών Δημόσιας διοίκησης όπου παρουσιάστηκαν οι δήμοι ως κάστρα της διαφθοράς και οι δήμαρχοι ως σύγχρονοι Νταβέληδες, λες και νικήσαμε τα κάστρα της διαφθοράς στις εφορίες στις πολεοδομίες στους πολιτικούς ,όπου πραγματικά χρειάζεται ένας Καποδίστριας. Όμως το τελειωτικό χτύπημα στη Τ.Α έρχεται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του κου Αλογοσκούφη όπου προβλέπεται ότι η χρηματοδότηση των δήμων θα γίνεται από τετραμελή επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τις ανάγκες των που θα καθορίζει η επιτροπή. Με λίγα λόγια θα σας συνενώσουμε να έχουμε λιγότερη (?) διαφθορά και τα ψίχουλα θα τα μοιράζουμε εμείς κατά το δοκούν της κομματικής πελατείας. Η άποψη μου αγαπητοί μου είναι ότι η διαφθορά στη Τ.Α δεν είναι πρόβλημα χωροτακτικό αλλά ποιότητας πολιτικού προσωπικού ,η συνένωση του δήμου Πελασγίας με τη Στυλίδα αν γίνει κάτω από αυτές τις συνθήκες απλώς θα έχουμε καταφέρει να ενώσουμε τη μιζέρια μας. Οι προτεινόμενοι Δήμοι θα είναι πολύ μεγάλοι για να έχουν την ευελιξία που χρειάζεται και πολύ μικροί για να έχουν τουλάχιστον μια κάποια ισχύ.

Προτείνω σε όσους ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά νυν και τέως να ενώσουν τις φωνές τους για το έκτρωμα που παρουσιάζεται χωρίς κομματικές παρωπίδες και κομματικά κελεύσματα να καταργήσουν στη πράξη το διαφαινόμενο έγκλημα, έχοντας υπ όψιν ότι η ιστορία θα γράψει αυτούς που στάθηκαν όρθιοι.
Οι καιροί ου μενετοί.
Βασίλης Αξελής

Υ.Γ. Θα περιμένω σκέψεις και απόψεις των συμπολιτών επάνω στο θέμα.


4 σχόλια:

  1. Ποιός να ασχοληθεί με τέτοιο σοβαρό θέμα ,οι Μαυρογιαλούροι θα εμφανιστούν σαν σωτήρες πάλι ένα μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές,
    τώρα κόβουν βόλτες στις λαικές αγορές ψάχνοντας για κορόιδα...όχι
    λεβέντες ΔΩΣΑΜΕ....ΔΩΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΟΔΙΩΝ....ΜΗ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σσσσσσσσ μη ξυπνήσεις τον δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδια μην τους βαζετε πολλα και μπλοκαρουν!!!!αφου ξερετε δεν ειναι για πολλα πολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά