Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Επίσκεψη βουλευτού ΠΑΣΟΚ κ. Τόνιας Αντωνίου στο Νοσοκομείο Λαμίας.


*Το Νοσοκομείο Λαμίας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και τους οδήγησαν σε στάση εργασίας. *

*Σε δήλωσή της μετά από τη συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού για το οποίο φέρει την αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση, το πρόβλημα με τις εφημερίες για το οποίο δίκαια αγανακτούν οι γιατροί, το πρόβλημα με τη λειτουργία υπό άθλιες συνθήκες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου Υγείας και τέλος την απαράδεκτη τακτική του διοικητή του Νοσοκομείου να επιστρατεύει πειθαρχικά και διοικητικά μέτρα, χωρίς να εφαρμόζει το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, για να κλείσει το στόμα των γιατρών και του προσωπικού που έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Τέλος η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφού δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου, δεσμεύεται ότι θα φέρει όλα αυτά τα ζητήματα στη Βουλή. *


Η δήλωση της κ. Αντωνίου έχει ως εξής:

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να επισημάνω ότι το Νοσοκομείο Λαμίας αντιμετωπίζει σήμερα δύο τουλάχιστον βασικά προβλήματα που αφορούν και όλες τις μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη χώρα μας. δηλαδή το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και άλλων ειδικοτήτων, καθώς και το πρόβλημα των εφημεριών των γιατρών. Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 200/34/ΕΚ ο ανώτατος χρόνος εβδομαδιαίας απασχόλησης για τους γιατρούς είναι 48 ώρες για τους ειδικευμένους και 58 ώρες για τους ειδικευόμενους. Όμως με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί αναγκάζονται να εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες απ’ ό,τι προβλέπεται προκειμένου να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες. Πριν από μερικούς μήνες υπήρξε μια προσωρινή νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα από την υπερωριακή τους απασχόληση που έγινε κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας. Επειδή όμως αυτό δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί και αποτελεί μάλιστα ντροπή για μια σύγχρονη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί δίκαια αγανακτούν σήμερα, διαμαρτύρονται και ζητούν από την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα που η ίδια έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, με την άρνησή της να προσλάβει προσωπικό και να συζητήσει με τους εκπροσώπους του ιατρικού προσωπικού για τη θεσμική ρύθμιση αυτών των θεμάτων σε σταθερή βάση.

Δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εδώ και πέντε χρόνια δεν χρηματοδοτεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας γιατί, όπως φαίνεται, έχει τη λογική της απαξίωσης της δημόσιας υγείας και της στήριξης της ιδιωτικής. Ουσιαστικά δηλαδή λέει στους πολίτες ότι όσοι έχουν λεφτά μπορούν να θεραπευτούν και οι άλλοι ας μείνουν στην τύχη τους.

Για το Νοσοκομείο της Λαμίας είχα από την αρχή επισημάνει ότι δεν αρκεί μόνο να έχουμε ένα σύγχρονο κτήριο, αλλά θα χρειαστούν και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ο αναγκαίος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για να λειτουργήσει και για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες του νομού μας. Αυτό δεν έχει γίνει.

Όσον αφορά ειδικότερα τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, με επανειλημμένες πρωτοβουλίες μου είχα φέρει το θέμα στη Βουλή και είχα τονίσει ότι η Μονάδα αυτή έχει εγκαταλειφθεί σε ένα παρατημένο κτήριο, μέσα σε συνθήκες κακές και ανθυγιεινές και με το πρόσθετο πρόβλημα της έλλειψης γιατρών. Το Δεκέμβριο του 2006 απαντώντας σε μία από τις Ερωτήσεις που είχα καταθέσει, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε δηλώσει ότι η αποπεράτωση του έργου για τη στέγαση της Μονάδας «μπορεί να επιτευχθεί εντός διετίας». Τα δύο χρόνια πέρασαν αλλά η κατάσταση παραμένει ίδια.

Φαίνεται ότι ο κ. Αβραμόπουλος όταν κάνει ξαφνικές επισκέψεις στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Λαμίας, δεν βλέπει τα προβλήματα και τις ελλείψεις, αλλά τον ενδιαφέρει η επικοινωνιακή του στρατηγική και τίποτε άλλο. Αντί λοιπόν η διοίκηση του Νοσοκομείου να στραφεί στον Υπουργό που αδιαφορεί, να του επισημάνει τις τρομερές ανεπάρκειες του Νοσοκομείου και να ψάξει τρόπους για να λύσει τα προβλήματα, προσπαθεί με πειθαρχικά και διοικητικά μέτρα, χωρίς να εφαρμόζει το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, να κλείσει το στόμα του εργαζομένων, άλλοτε του διοικητικού προσωπικού και άλλοτε των γιατρών. Επομένως, πέρα από τις ευθύνες της κυβέρνησης σε κεντρικό επίπεδο, υπάρχει και θέμα διοίκησης του Νοσοκομείου, αφού ο κ. Μπριάννης κάθε φορά που κάποιος διαμαρτύρεται και φέρνει στη δημοσιότητα τα προβλήματα, ακολουθεί την τακτική ‘πάμε στον εισαγγελέα’.

Θέλω να δηλώσω την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή μου στους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου διότι είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και να δηλώσω επίσης ότι θα αναλάβω τις πρωτοβουλίες που προκύπτουν από το θεσμικό μου ρόλο προκειμένου να βοηθήσω στην επίλυση αυτών των προβλημάτων»



8 σχόλια:

  1. ευτυχώς που τρέχεις και εσύ κορίτσι μου για τα προβλήματα του νομού...οι κυβερνητικοί βουλευτές μόνο για τις παρελάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτρεχε για τα προβλήματα του νομού το κορίτσι με τόσο σθένος και όταν ήταν το .. σοσιαληστικό .. της κομα στη κυβέρνηση ,τότε το νοσοκομείο ήταν γεμάτο γιατρούς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε το νοσοκομείο η ΝΔ το βρήκε έτοιμο και έκανε μόνο τα εγκαίνια και από τότε υπολειτουργεί με τον Μπριάνη να πατάει συνέχεια τα κορδόνια του...τρομάρα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμία αντίρρηση στο ότι επί ΠΑΣΟΚ έγινε το νοσοκομείο ,αλλά καλά θα είναι να θυμόμαστε ότι και επί ΠΑΣΟΚ η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη από πλευράς γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο όπως και ότι επί ΠΑΣΟΚ λόγο της κακής παροχής στο δημόσιο σύστημα υγείας μεγαλούργησαν το ιδιωτικά νοσοκομεία ,δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε και τα σκάνδαλα με της προμήθειες υλικού στα δημόσια νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα σκάνδαλα με τις προμήθειες είναι διαχρονικά...ο Αβραμόπουλος σήκωσε ψηλά τα χέρια ,είναι συμμορίες που λυμαίνονται τον ιδρώτα του κοσμάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε μια χώρα που οι κρατούντες νοιάζανε για το δημόσιο συνφέρον τα σκάνταλα δεν πρέπει να υπάρχουν.
    Δυστυχώς στη χώρα μας όσοι μέχρι τώρα έχουν κυβερνήσει μονό για το δημόσιο συμφέρον δεν ενδιαφέρονται.
    Και αυτοι ποιοι είναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας κυβερνήσουν μαζί ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ μπας και αλλάξει κάτι...ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος σοβαρός άνθρωπος μπορεί να πιστεύει κάτι τέτοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά