Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Η βουλευτής κ. Τόνια Αντωνίου κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού





Μιλώντας σήμερα κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου τόνισε ότι η κυβέρνηση καταρρέει πλέον υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, επειδή απέτυχε, εξαπάτησε, αδίκησε και προκάλεσε τους πολίτες με τις αποφάσεις της, με τις συμπεριφορές των στελεχών της, με τα πρωτοφανή σκάνδαλα διαφθοράς και καταλήστευσης της δημόσιας περιουσίας, με την αδυναμία της να διαχειριστεί τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό και να δώσει λύσεις και με την ανικανότητά της να εγγυηθεί τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή στη χώρα.

Η κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στην μαθητική εξέγερση και τις διαδηλώσεις της νέας γενιάς, επισημαίνοντας ότι τα αίτια αυτών των αντιδράσεων είναι όχι μόνο συναισθηματικά, αλλά βαθύτερα και οφείλονται στα κοινωνικά αδιέξοδα που παράγει σήμερα το αποτυχημένο μοντέλο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, το οποία επιμένει ακόμα να ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να το ονομάζει «μεταρρυθμίσεις». Όλες οι δήθεν «μεταρρυθμίσεις» μέχρι σήμερα στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά γίνονται μονόπλευρα εις βάρος της νέας γενιάς, της γενιάς των 700, των 600 και των 400 ευρώ, της γενιάς της ανασφάλιστης εργασίας, τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι η πολιτική της κυβέρνησης την έχει φέρει σήμερα αντιμέτωπη με όλες τις κοινωνικές ομάδες. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό εικονικό, ανεφάρμοστο, αντιαναπτυξιακό, κοινωνικά άδικο και αναποτελεσματικό, όπως και οι προηγούμενοι, που υπηρετεί μια πολιτική η οποία έχει οδηγήσει στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, στην διόγκωση της ακρίβειας, της φτώχειας και της πραγματικής ανεργίας και στην εγκατάλειψη της περιφέρειας.

Μιλώντας για τα προβλήματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Νομού Φθιώτιδας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας, στην κακοδιαχείριση των κοινοτικών προγραμμάτων που έχει στερήσει από την περιφέρεια πόρους για βασικά έργα υποδομής, στην εγκατάλειψη του Πανεπιστημίου, στα προβλήματα της παιδείας και στη συγκάλυψη του σκανδάλου με τις κομματικές επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης, στα προβλήματα των αγροτών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εμπόρων, στο πρόβλημα της ανεργίας που η κυβέρνηση προσπαθεί να το κρύψει μέσω των προγραμμάτων stage που μοιράζονται με κομματικά και πελατειακά κριτήρια από τα γραφεία των βουλευτών, καθώς και στο μεγάλο πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ που οδεύει για χρεοκοπία και απολύσεις 1500 εργαζομένων σε 5 νομούς, λόγω της κακοδιαχείρισης των διοικήσεων που διόρισε η κυβέρνηση.

Τέλος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη προσωπική ευθύνη του Πρωθυπουργού για όσα συμβαίνον στη χώρα έθεσε το εξής ερώτημα: «ο Πρωθυπουργός για το Βατοπέδι άργησε να πληροφορηθεί και να καταλάβει τι συνέβη. Για την οικονομική κατάσταση και τη διεθνή κατρακύλα της χώρας είναι άραγε πληροφορημένος;» και απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση κατέληξε λέγοντας: «το μόνο που σας ζητάνε πλέον οι πολίτες να τους απαντήσετε, είναι πότε θα φύγετε.Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει και εφαρμόσει μια άλλη πολιτική με προοδευτική κατεύθυνση»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Πελασγία από ψηλά