Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Το σεξ ωφελεί... μετά τα 50!


Σε καρκίνο του προστάτη μπορεί να οδηγήσει η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένου του αυνανισμού, στα 20 και στα 30. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ με επικεφαλής την Ελληνίδα Πολυξένη Δημητροπούλου, οι άνδρες που στα νιάτα τους είναι περισσότερο σεξουαλικά ενεργοί έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν την κακοήθεια.


Οι επιστήμονες του βρετανικού πανεπιστημίου έθεσαν ερωτήσεις σε περισσότερους από 800 άνδρες σχετικά με την ερωτική τους ζωή και τις συντρόφους τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνοι που έκαναν σεξ ή αυνανίζονταν στα 20 και στα 30 τους συχνότερα είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ορμόνες
Τα υψηλότερα επίπεδα των λεγόμενων «ορμονών του σεξ» μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία και σε καρκίνο του προστάτη, γράφουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση BJU International.

Ωστόσο η έρευνα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ έδειξε ότι η επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας και, κυρίως, του αυνανισμού στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου διαφέρει από ηλικία σε ηλικία. Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα στα 40 φαίνεται να μην επηρεάζει καθόλου στην εμφάνιση της κακοήθειας, ενώ ακόμα και μικρή σεξουαλική δραστηριότητα στα 50 λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου του προστάτη.

«Μια πιθανή εξήγηση για την προστασία που προσφέρει στους άνδρες η σεξουαλική δραστηριότητα και, κυρίως, ο αυνανισμός (μετά την ηλικία των 50) είναι ότι στη διάρκειά του απελευθερώνονται συσσωρευμένες τοξίνες, οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στην περιοχή του προστάτη. Αυτή η θεωρία, ωστόσο, δεν έχει θεμελιωθεί και χρήζει περαιτέρω έρευνας», εξήγησε η δρ Παπαδημητροπούλου.

Στο παρελθόν διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι το σεξ και ο αυνανισμός προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη, ωστόσο η έρευνα της ομάδας της Πολυξένης Δημητροπούλου είναι η πρώτη που εξετάζει την επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στην κακοήθεια βάσει της ηλικίας. Σημειώνεται ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη πιο θανατηφόρα κακοήθεια στους άνδρες, μετά τον καρκίνο των πνευμόνων, με περισσότερους από 100.000 άνδρες στον δυτικό κόσμο να πεθαίνουν κάθε χρόνο από αυτή.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ - ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά