Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Καταπέλτης η έκθεση Κομισιόν για Ελλάδα


Εκτροχιασμό των δημοσίων οικονομικών και ελάχιστη πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις διαπιστώνει για την Ελλάδα η Κομισιόν στην ετήσια έκθεση προόδου της «στρατηγικής της Λισσαβώνας για την ανάπτυξη και την απασχόληση». Η Επιτροπή προειδοποιεί ότι «η απουσία αποτελεσματικού ελέγχου των πρωτογενών δαπανών, μαζί με την κακής ποιότητας δημοσιονομική προσπάθεια των τελευταίων ετών, δημιουργεί κινδύνους για τη βιωσιμότητα της δημοσιονομικής εξυγίανσης» και απευθύνει αυστηρές συστάσεις για ουσιαστική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, της αγοράς εργασίας και της δημόσιας διοίκησης, απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και πραγματική δημοσιονομική εξυγίανση.

Συστάσεις προς τις χώρες της Ευρωζώνης με υψηλό έλλειμμα και διαρθρωτικές αδυναμίες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) απηύθυνε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σημειώνοντας ότι η διεύρυνση των spreads των ομολόγων οφείλεται στη λανθασμένη οικονομική πολιτική που ακολούθησαν. Την ίδια στιγμή, με ένα νέο μπαράζ δημοσιευμάτων του ευρωπαϊκού Τύπου, η ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται «αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά