Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Βόμβα στις συντάξεις !


Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εξισώνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο και στα σώματα ασφαλείας.

Στις 26 Μαρτίου θα εκδοθεί η καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας για το θέμα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων και των σωμάτων ασφαλείας. Η απόφαση εκτιμάται ότι θα επιφέρει «αλαλούμ» στο Συνταξιοδοτικό, αφού η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί είτε να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο είτε να μειώσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ανδρών. Αν μετά την καταδικαστική απόφαση η κυβέρνηση προκρίνει τη λύση της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, πιστεύεται ότι θα ακολουθήσει κύμα υποβολής αιτήσεων για συνταξιοδότηση. Υπολογίζεται ότι 200.000 γυναίκες εργαζόμενες στο Δημόσιο θα προτιμήσουν να συνταξιοδοτηθούν «πρόωρα» παρά να εργαστούν μία πενταετία περισσότερο για λίγα ευρώ παραπάνω τον μήνα. Αν πάλι προκρίνει τη λύση της μείωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ανδρών στα όρια των γυναικών, πάλι θα ακολουθήσει κύμα υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης, με δυσμενή επακόλουθα στην αγορά εργασίας, αφού πολλοί από αυτούς θα αναζητήσουν νέα δουλειά.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή η κυβέρνηση δεν προσαρμόσει την ελληνική νομοθεσία στο κοινοτικό δίκαιο, θα επιβληθεί πρόστιμο από 18.000 ως 40.000 ευρώ ημερησίως.

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά