Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Να βρεθούν οι ένοχοι


Λαμία, 30-03-09ΠΡΟΣ ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ Κίνηση για την Προάσπιση του Περιβάλλοντος στη Γκιώνα έχει ξεκινήσει, εδώ και αρκετό καιρό, έναν αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος στη Γκιώνα από εξορυκτικές και μεταλλευτικές δραστηριότητες σε προστατευόμενες περιοχές του δικτύου «Natura», από δραστηριότητες που δεν τηρούν τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους και τους κανόνες ασφαλείας για τους εργαζόμενους, από δραστηριότητες που υπονομεύουν τις δυνατότητες ήπιας αξιοποίησης της περιοχής.
Ο αγώνας αυτός φαίνεται ότι ενόχλησε τους οπαδούς της άγριας ανάπτυξης και άρχισαν εκφοβιστικές και απειλητικές ενέργειες εναντίον μελών της Κίνησης, όπως συνέβη λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2008, στην Καλοσκοπή, με εμπρησμό της κατοικίας του κ. Στέφανου Κόλλια μέλους της Κίνησης. Τότε ευτυχώς η εγκληματική ενέργεια δεν κατέστρεψε ολοκληρωτικά το στόχο της. Δυστυχώς το πέτυχε τώρα. Νέα εμπρηστική-εγκληματική ενέργεια έκαψε ολοσχερώς την κατοικία του κ. Κόλλια. Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες. Όχι μόνον δεν θα κάμψουν τον αγώνα των ανθρώπων που παλεύουν για το συλλογικό καλό και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά θα δυναμώσουν το πείσμα και τη δυναμική του κοινού αγώνα για την προστασία του τόπου μας.
Καλούμε και απαιτούμε από τις διωκτικές αρχές, μετά από επισταμένη έρευνα, να αποκαλύψουν τον ή τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς της εγκληματικής αυτής ενέργειας.
Καλούμε την Πολιτεία να προστατεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση του διαφορετικού, αλλιώς κινδυνεύει η κοινωνία από την παραχάραξη της δημοκρατίας και την αναβίωση παρακρατικών ενεργειών.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά