Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Αντιπολεμική διαμαρτυρία στην Λαμία

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Μαρ 2009

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 7,00 ΜΜ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του πολέμου και της βίας, συνδιοργανώνουν για το Σάββατο 21/3, στις 7:30 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας στην Λαμία, πολιτιστικοί και οικολογικοί σύλλογοι της περιοχής, συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση υπέρ της ειρήνης με αφορμή την επέτειο της εισβολής στο Ιράκ.
Πρόκειται για μια συγκέντρωση, που πραγματοποιείται για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά και έχει παγκόσμιο χαρακτήρα καθώς θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 10 ελληνικές πόλεις και 300 συνολικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν με το σώμα τους το σήμα της ειρήνης και κρατώντας αναμμένες δάδες θα προσπαθήσουν να δώσουν ένα φωτεινό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και τη χρήση βίας.
Η κινητοποίηση αυτή περιλαμβάνεται στις προεργασίες για την μεγάλη παγκόσμια πορεία ειρήνης που θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου 2009 από την Νέα Ζηλανδία και θα τερματίσει στις 2 Ιανουαρίου 2010 στην Αργεντινή, διασχίζοντας σχεδόν όλες τις ηπείρους και αρκετά κράτη, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης και της μη βίας. Αξίζει να σημειώσουμε πως η έναρξη της πορείας στις 2 Οκτωβρίου, δεν επιλέγει τυχαία, αλλά συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του μεγάλου ειρηνιστή Ινδού ηγέτη Μαχάτμα Γκάντι.
Οι φορείς που έχουν αναλάβει την διοργάνωση της συγκέντρωσης στην Λαμία είναι Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Σόλων", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφιθέας Λαμίας, η οργάνωση Κόσμος χωρίς Πολέμους, ο φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας και ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, με την συμπαράσταση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ρούμελης του ΤΕΙ Λαμίας και του Εργατικού κέντρου. Από πλευράς διοργανωτών γίνεται έκκληση, προς τους πολίτες τις Φθιώτιδας να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση προκειμένου το φωτισμένο ανθρώπινο σήμα της ειρήνης να γίνει ορατό απ΄όλους όσους απευθύνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά