Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

Η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αθήνας για το συνταξιοδοτικό


Η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αθήνας καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο την εξακολουθούμενη ανυπαρξία της κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία συνεχώς αποφέρει δυσάρεστες επιπτώσεις στην καθημερινότητα κάθε Έλληνα πολίτη προσβάλλοντας κοινωνικά κεκτημένα ετών, αποτελέσματα μαζικών, πολυετών αγώνων του συνόλου του ελληνικού λαού.
Προσυπογράφουμε το δελτίο τύπο του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ και καλούμε όλες τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην γενική απεργία της 2ας Απριλίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του Τομέα Γυναικών:
"Ο «κουρασμένος» κ. Καραμανλής και η κουρασμένη κυβέρνησή του, από σήμερα βαρύνονται με μια ακόμη αποτυχία, που αυτή τη φορά θίγει χιλιάδες γυναίκες.

Η σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για εξίσωση και στη χώρα μας των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών που εργάζονται στο Δημόσιο με αυτά των ανδρών, αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα στα συνταξιοδοτικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών.

Η ελληνική κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά και για ένα ακόμη θέμα, αποδείχθηκε ανίκανη να υποστηρίξει με σθένος και αποτελεσματικότητα τα εθνικά μας συμφέροντα και ετοιμάζεται να στείλει τον λογαριασμό στις εργαζόμενες γυναίκες και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, που πιθανότατα θα βρεθούν προ μιας μαζικής εξόδου, από τις εργαζόμενες που έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως:

Να διαβεβαιώσει ρητά ότι δεν πρόκειται να θιγούν όσες γυναίκες έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έτσι ώστε να μην υπάρξει μαζική έξοδος, που θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στα Ταμεία.

Να συζητήσει με την ΑΔΕΔΥ το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που θα αναλάβει τη δυνατότητα ασφάλισης αυτών των δικαιούχων, έτσι ώστε να αναδεικνύεται ως κοινωνική και όχι ως επαγγελματική ασφάλιση.

Καλούμε τις εργαζόμενες γυναίκες στο Δημόσιο να αντιδράσουν και να αγωνιστούν, ώστε να μην εφαρμοσθεί η απόφαση και με την μαζική συμμετοχή τους στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και στην συγκέντρωση στις 2 Απριλίου, να στείλουν ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση".



1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά