Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Με το μυαλό στο πλιάτσικο


«ΤΟ ΜΟΝΟ που τους ενδιέφερε ήταν η εξουσία». Αυτή η φράση θα μπορούσε να είναι το επιτύμβιο της λεγόμενης «γενιάς Καραμανλή». Δηλαδή των στελεχών της Ν.Δ. που όδευσαν μαζί με τον νυν Πρωθυπουργό από το 1997 μέχρι σήμερα.
Οι τελευταίες πυρκαγιές στην Αττική απέδειξαν ότι η Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της χώρας. Οι ελλείψεις σε πυροσβεστικά αεροπλάναμε προτίμηση για τη δαπανηρότερη λύση της μίσθωσης ελικοπτέρων- τα λένε όλα. Ακόμη και μετά το ολοκαύτωμα Εύβοιας και Ηλείας το 2007, ουδείς ευαισθητοποιήθηκε να συμπληρώσει και να ενισχύσει τον στόλο εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Αυτό, από την ίδια κυβέρνηση που μηχανεύτηκε τα δομημένα ομόλογα που αγόρασαν τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Ακόμη χειρότερα: η διαχείριση της κρίσης εκφυλίστηκε σε έναν αγώνα δημάρχων και βουλευτών να εξασφαλίσουν ότι θα πάνε αεροπλάνα ή πυροσβεστικά οχήματα στις περιοχές προτίμησής τους. Ακόμη και η πυρόσβεση έγινε ρουσφέτι.
ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. του Καραμανλή, το κράτος είναι αποθήκη προσλήψεων και τακτοποιήσεων. Ή και μέσο πλουτισμού. Η ραγδαία επέκτασή του την τελευταία πενταετία δεν είναι άσχετη με την αδυναμία χρηματοδότησής του. Είναι ο εισπρακτικός μηχανισμός που πάσχει και δεν μπορεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας να μαζέψει χρήμα; Ή μήπως οι δαπάνες είναι εκρηκτικές;
Σε αυτό το μαυρισμένο τοπίο, κυβέρνηση και κόμμα ασχολούνται με τον ανασχηματισμό. Δηλαδή με το ξανα-μοίρασμα της εξουσίας. Ο καθένας έχει μια πληροφορία και μια ιδέα. Λες και το πρόβλημα της διακυβέρνησης Καραμανλή είναι αν θα έχει ο Σουφλιάς τις Υποδομές αντί για το ΥΠΕΧΩΔΕ κι αν ο Παυλόπουλος θα δώσει το Δημόσιας Τάξης. Η περί ανασχηματισμού κουβέντα- σε μια φάση που η οικονομική κρίση χτυπάει για τα καλά τη χώρα και το έλλειμμα ηγεσίας είναι σαφές ακόμη και στα Βίλια- δείχνει ότι η Ν.Δ. εξακολουθεί να έχει το μυαλό στο πλιάτσικο. Αντίστοιχη είναι η αγωνία περί πρόωρων εκλογών. Θεωρούνται λύση για να περιοριστεί η βέβαιη και μεγάλη ήττα του Μαρτίου. Και εξετάζονται από τους συμπολιτευόμενους ως μέσο να βρεθεί η χώρα χωρίς πλειοψηφικά αυτοδύναμο κόμμα. Άρα, είτε θα απαιτηθεί συγκυβέρνηση με Ν.Δ. είτε θα προκύψει χάος που, ύστερα από μερικούς μήνες, θα έχει ως αποτέλεσμα να μηδενιστεί το κοντέρ και να ξαναμπεί γερά η συντηρητική παράταξη στο παιχνίδι.
ΑΡΡΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Δυστυχώς, η προσκόλληση της Ν.Δ. στην εξουσία είναι σαν τη σχέση τού αιμομίκτη με το θύμα του.
Δημ. Μητρόπουλος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά