Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Ο Καραμανλής ήταν και είναι Κωστάκης...


Δεν υπάρχει, νομίζω, πολιτικός σχολιαστής που να μην επισημαίνει τους τελευταίους μήνες την αδυναμία του πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει την κρίση που μαστίζει τη χώρα, αλλά και την ανικανότητά του να διαχειριστεί την πολιτική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί για τον ίδιο, την κυβέρνησή του και το κόμμα του. Κοινό στοιχείο όλων των σχετικών σχολιασμών είναι η διαπίστωση ότι ενώ όλοι γύρω του αναμένουν (ή και αξιώνουν) να προχωρήσει σε κάποιες πρωτοβουλίες, εκείνος παραμένει αναποφάσιστος και αδρανής, δικαιώνοντας τους λίγους, οι οποίοι ακόμη και την εποχή της παντοδυναμίας του διατείνονταν ότι το μοναδικό προσόν του στην πολιτική είναι το ονοματεπώνυμο που διαθέτει.

Ηταν μια ενδεχομένως υπερβολική για την εποχή εκείνη κριτική, αλλά απολύτως δικαιωμένη σήμερα. Και όποιος ίσως αμφιβάλλει δεν έχει παρά να ανατρέξει στην περίοδο από το 2004 μέχρι και σήμερα και να αναζητήσει έστω και μία σημαντική πολιτική πρωτοβουλία του. Ο,τι κάνει σήμερα έκανε και τότε. Ακύρωνε και δυσφημούσε καθετί που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ κι επέμενε να επιρρίπτει σε αυτό τις ευθύνες για οτιδήποτε στραβό συνέβαινε.

Ουσιαστικά καμία διαφορά δεν έχει ο σημερινός Καραμανλής από τον Καραμανλή του 2004 ή του 2005. Το μόνο που πραγματικά έχει αλλάξει είναι ότι το παραμύθι δεν πουλάει πια και ότι οι χθεσινοί υμνητές του, πολιτικοί αλλά και δημοσιογράφοι, τον έχουν εγκαταλείψει. Και το αστείο -ή το τραγικό- είναι ότι τον κατηγορούν για τους ίδιους ακριβώς λόγους που άλλοτε τον εκθείαζαν.

Ποιος δεν θυμάται, για παράδειγμα, τις μακροσκελείς αναλύσεις ή τα πομπώδη τηλεοπτικά σχόλια, με τα οποία ο δημοσιογραφικός περίγυρος του Μαξίμου εγκωμίαζε το γεγονός ότι ποτέ και για τίποτα δεν έπαιρνε την παραμικρή απόφαση, διότι «ποτέ ο Καραμανλής δεν αποφασίζει εν θερμώ»; Ή ποιος δεν θυμάται τους βλακώδεις επαίνους για τη «γενναιότητα» που δήθεν επέδειξε δηλώνοντας ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου», αν και ήδη είχε κάνει τα πάντα για να το συγκαλύψει;

Ο Καραμανλής δεν άλλαξε. Είναι αυτός που ήταν. Αν κάποιοι «άλλαξαν» είναι αυτοί που μέχρι πρότινος τον έγλειφαν.

Ερρικ. Μπαρτζινόπουλος-ΕΘΝΟΣ


2 σχόλια:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά