Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Χάσανε τον μπούσουλα :Ακριβότερη η αμόλυβδη με φθηνότερο το πετρέλαιο!


ΜΕ... ΠΕΡΥΣΙΝΕΣ ΤΙΜΕΣ, τότε που το πετρέλαιο ξεπερνούσε τα 100 δολάρια το βαρέλι, χρεώνουν την αμόλυβδη πολλά πρατήρια, δείγμα της εγχώριας κερδοσκοπίας που επικρατεί στον χώρο των υγρών καυσίμων.
Αν ανατρέξει κανείς στα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η σημερινή τιμή της βενζίνης- με το πετρέλαιο στα 73 δολάρια- αντιστοιχεί στα δεδομένα του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου 2008, όταν η τιμή του πετρελαίου είχε φτάσει στα 102 δολάρια.
Ακόμη και αν λάβει κανείς υπ΄ όψιν την αύξηση στον ειδικό φόρο καυσίμων (που υπολογίζεται πως επιβάρυνε τις λιανικές τιμές με 3-4 λεπτά το λίτρο) και κάνει τους υπολογισμούς με βάση τη διεθνή τιμή της αμόλυβδης και την ισοτιμία ευρώ- δολαρίου, και πάλι οι διαφορές που εμφανίζονται σήμερα είναι μεγάλες. Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2008, όταν η τιμή της αμόλυβδης κυμαινόταν στα επίπεδα του 1,11 ευρώ/λίτρο (δηλαδή όσο και σήμερα), η αντίστοιχη τιμή του πετρελαίου ήταν μεταξύ 97 και 102 δολαρίων το βαρέλι. Σήμερα είναι περίπου 73 δολάρια. Ενώ δηλαδή έχει μειωθεί πάνω από 30%, η τιμή της βενζίνης διατηρείται αμετάβλητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά