Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ποιοι θα δουν μείωση της φορολογίας τους


«Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 8.200.000 φορολογούμενοι. Από αυτούς, οι 7.800.000 έχουν εισοδήματα κάτω από 30.000 ευρώ. Όλοι αυτοί, θα δουν μείωση γιατί θα υπάρξουν ενδιάμεσοι συντελεστές. Αυτό σημαίνει προοδευτική ενιαία φορολογική κλίμακα.

Πάνω από 30.000 και μέχρι 75.000 ευρώ εισόδημα, φορολογούνται οι Έλληνες πολίτες αυτή τη στιγμή με 35%, αυτός είναι ο φορολογικός συντελεστής. Εμείς, εφόσον έχουμε μιλήσει για μια προοδευτική κλίμακα, θα υπάρξουν περισσότερα κλιμάκια. Άρα, και αυτοί θα δουν μια μείωση της φορολογίας τους, εκτός βεβαίως εάν έχουν εισοδήματα από μερίσματα που θα αυξήσουν το φορολογικό τους βάρος.

Και βεβαίως, υπάρχουν και τα εισοδήματα πάνω από 75.000 ευρώ, που ο φορολογικός συντελεστής είναι 40%. Εκεί θα υπάρχει αύξηση της φορολογικής υποχρέωσης, στο βαθμό που υπάρχουν μερίσματα που αυξάνουν το συνολικό εισόδημα των πολιτών αυτών.

Άρα λοιπόν, τα πράγματα είναι πάρα πολύ καθαρά. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων φορολογουμένων, μέχρι και το 90%-95%, θα δει σταθερότητα ή μείωση του φορολογικού του βάρους. Ας μην ψάχνει η Νέα Δημοκρατία να βρει επιστημονικούς ορισμούς μέσω εισοδήματος, που όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει πραγματικά, και να ψαρεύει σε θολά νερά.

Δεν θα αυξήσουμε φορολογικούς συντελεστές και η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων φορολογουμένων θα δουν μειώσεις ή σταθερότητα στη φορολογική τους υποχρέωση».

Αυτά δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά