Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Φίλια... πυρά στη Νέα Δημοκρατία

Τύμπανα πολέμου ηχούν στη Ν.Δ. εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, όπου αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία το κρίσιμο θέμα της συμμετοχής των φίλων του κόμματος στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.
Ετοιμάζουν πόλεμο το Σάββατο για το θέμα της συμμετοχής των φίλων στην ψηφοφορία

Το ζήτημα θα τεθεί επισήμως από την πλευρά του κ. Δημ. Αβραμόπουλου, ο οποίος συνεχίζει να ξιφουλκεί εναντίον του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής κ. Δημ. Σιούφα. Υπέρ μιας ανοικτής ψηφοφορίας με τη συμμετοχή όχι μόνον των οργανωμένων μελών, αλλά όλων των γαλάζιων οπαδών θεωρείται βέβαιο ότι θα ταχθεί ο κ. Παν. Ψωμιάδης, ενώ από τη στιγμή που η πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία αναμένεται να την στηρίξει και ο κ. Αντ. Σαμαράς. Σε αντίθετη κατεύθυνση κινείται η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία διαμηνύει ότι οι συμφωνίες που έχουν προηγηθεί για τη διαδικασία εκλογής θα πρέπει να τηρούνται και έχει ταχθεί υπέρ της συμμετοχής των μελών ή όσων επιθυμούν να εγγραφούν μέλη του κόμματος, ακόμη και την ημέρα της κάλπης.

Μέτωπο κατά Ντόρας
Συνεργάτες της πρώην υπουργού τόνιζαν ότι η τελική απόφαση ανήκει στα κομματικά όργανα, αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι η κ. Μπακογιάννη θα επιδιώξει να λυθεί ο γόρδιος δεσμός από την Κεντρική Επιτροπή. Υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, ωστόσο, δεν έκρυβαν χθες την ανησυχία τους για την τροπή που θα πάρει η συνεδρίαση της Κ.Ε., από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί ένα μέτωπο των τριών υποψηφίων απέναντι στην κ. Μπακογιάννη, αλλά και την οργανωτική επιτροπή, που θα παρουσιάσει στο κομματικό όργανο την αρχική συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων. Καθοριστικής σημασίας θεωρείται, εξάλλου, η στάση που θα κρατήσει ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος έως χθες το απόγευμα βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές στην Ήπειρο, ενώ εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από όσα συνοδεύουν την κούρσα διαδοχής του. Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δύσκολα θα κινηθεί εκτός του πλαισίου της αρχικής συμφωνίας των υποψηφίων, την οποία είχε ουσιαστικά επικυρώσει και ο ίδιος με την απόφαση να παρατείνει την παραμονή του στην προεδρία του κόμματος ώς τις εσωκομματικές κάλπες. Σε αυτή την περίπτωση είναι προφανές ότι ο κ. Καραμανλής θα αντιταχθεί στην πρόταση Αβραμόπουλου, δημιουργώντας τριγμούς στη συνοχή της Κ.Ε. Άλλα στελέχη, όμως, τα οποία εκινούντο μέχρι πρότινος στο στενό περιβάλλον του κ. Καραμανλή, δεν απέκλειαν ο απερχόμενος πρόεδρος νίπτων τας χείρας του να αφήσει την τελική απόφαση στη Κ.Ε., χωρίς ο ίδιος να πάρει θέση.

Στον αέρα η διαδικασία
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρηγίλλης ήρθε από προχθές να προστεθεί και η άρνηση της εταιρείας Singular Logic να αναλάβει την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου αρχηγού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία, που οργανώνει επί δεκαετίες την έκδοση αποτελεσμάτων στις εθνικές εκλογές, αποσύρθηκε γιατί «δεν γνώριζε με ποιον να συνεννοηθεί από την πλευρά του κόμματος και να υπογράψει σχετική συμφωνία». Κομματικές πηγές υποστήριζαν χθες ότι η Ρηγίλλης βρίσκεται σε επαφή με τρεις άλλες ιδιωτικές εταιρείες που θα εγκαταστήσουν το on line σύστημα στα εκλογικά κέντρα, αλλά προβεβλημένα στελέχη του κόμματος δεν έκρυβαν την ανησυχία το όλο ζήτημα να προκαλέσει προβλήματα στον σχεδιασμό της Ν.Δ. για εκλογή νέας ηγεσίας το αργότερο έως τις 13 Δεκεμβρίου.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
που νίπτει τας χείρας του, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από όσα συνοδεύουν την κούρσα της διαδοχής του.
ΤΑ ΝΕΑ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά