Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Αίτημα : «Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια»


Με μια δυναμική και συντονισμένη κινητοποίηση χτες το απόγευμα, δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχώρησαν στο μπλοκάρισμα 13 σταθμών διοδίων που βρίσκονται κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου. Και απαίτησαν να καταργηθούν όλα τα διόδια και οι συμβάσεις λαϊκής αφαίμαξης τύπου ΣΔΙΤ που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και χαρατσώνουν πολλαπλά το λαό, και για την κατασκευή, και για τη χρήση των έργων.Οι κομμουνιστές από τα μεγάφωνα καλούσαν τους διερχόμενους οδηγούς: «Μη δέχεσαι να σε ληστεύουν μέσω και των διοδίων οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι. Είναι προκλητικές οι επιδοτήσεις που δίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο. Στην ουσία, το Δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις με 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να το εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 - 35 έτη)!».

Ακτιο

Τις μπάρες των διοδίων στη Ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας σήκωσαν για δυο ώρες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από Πρέβεζα, Λευκάδα και Βόνιτσα που προχώρησαν σε αποκλεισμό τους, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων χωρίς να πληρώνουν χαράτσι.Σημειώνουμε ότι στον παραπάνω σταθμό έγινε πρόσφατα αύξηση της μηνιαίας κάρτας από 60 σε 80 ευρώ, ενώ μειώθηκε ταυτόχρονα το χρονικό διάστημα των προβλεπόμενων μετακινήσεων από τους τέσσερις στον ένα μήνα!
epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά