Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

"Το άλμα το μεγαλύτερο από τη φθορά"

Τρεις η ώρα το πρωί Δευτέρας, χαρούμενος!
Δεν μάσησε ευτυχώς ο κόσμος, τούς αγνόησε όλους αυτούς που γράφανε και μιλάγανε και προσπαθούσανε με κάθε τρόπο να παρουσιάσουνε τον Αντώνη Σαμαρά σαν εθνικιστή ακροδεξιό σχεδόν φασίστα, προδότη της παρατάξεως, «μακεδονομάχο», ξεπερασμένο, συντηρητικό, «καμένο χαρτί».

Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας διάλεξε να ψηφίσει αυτόν που πριν χρόνια προσπάθησε να ανατρέψει εκείνο το άθλιο, το στημένο παιχνίδι, και... έφτιαξε το κόμμα της «Πολιτικής Ανοιξης», κάνοντας «το άλμα το μεγαλύτερο απ΄τη φθορά», όπως έλεγε – και λέει - ο Ελύτης.

Εγω αυτό που κατάλαβα από την σημερινή μέρα και από τα τρία εκλογικά κέντρα που επισκέφτηκα μέχρι να καταφέρω να ψηφίσω, είναι πως αλλάζουμε ραγδαία. Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει ραγδαία, η Ν.Δ αλλάζει ραγδαία, οι συμπεριφορές μας αλλάζουνε ραγρδαία, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται ραγδαία και ραγδαία είναι η βιασύνη μας να προλάβουμε να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα και, δια της συνθέσεως πιά και όχι της εχθρότητας, να επουλώσουμε τις πληγές της ταλαιπωρημένης Ελληνικής κοινωνίας και να προχωρήσουμε συγχρόνως μπροστά, μέλη κι΄εμείς της νέας, παγκόσμιας κοινωνίας που, θέλουμε δε θέλουμε, διαμορφώνεται κι’ αυτή με ρυθμούς ραγδαίους και μας περιλαμβάνει.

Μπράβο στην Ντόρα, έδωσε μάθημα πολιτικής συμπεριφοράς, αξιοπρέπειας και μαχητικότητας. Αν την εκτιμούσα ως ένα βαθμό, τώρα την εκτιμώ πολλαπλασίως. Τους τελευταίους μήνες αναβαθμίστηκε πολύ το ανθρώπινο δυναμικό στην πολιτική μας ζωή. Θα δείξει αυτό στην πράξη σύντομα.

Εχουμε λοιπόν απο σήμερα ΚΑΙ αξιωματική αντιπολίτευση που πρέπει να πιάσει αμέσως δουλειά γιατί «τρέχουν» πολλές εκκρεμότητες και η αντιπολίτευση οφείλει να ασκεί αυστηρό έλεγχο, να στηρίζει τις προσπάθειες που οδηγούν πρός το κοινό καλό και να προετοιμάζει μελλοντικούς δρόμους και ανοίγματα δημιουργικά, ακαταπάυστως και χωρίς αργοπορίες.

Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί, το επόμενο Σαββατοκύριακο των «αντιεξουσιαστών» που μας έρχονται απ΄όλες τις γύρω χώρες για να ‘τιμήσουν‘ την μνήμη του Αλέξη και να διαδηλώσουν, ελπίζουμε ειρηνικά. Ευτυχώς υπάρχει ένας άνθρωπος που ξέρει πως να χειριστεί την κατάσταση και δουλεύει επ’ αυτού, συνεργαζόμενος και με τίς Αστυνομίες των γειτονικών χωρών, βδομάδες τώρα. Για τον Χρυσοχοϊδη μιλάω βέβαια.

Μετά γιορτές - και μετά 2010.
Άλλο σκηνικό, άλλες προτεραιότητες, άλλοι στόχοι, άλλες πολιτικές συμπεριφορές - και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί στα δυό μεγάλα κόμματα. Δυό συνομήλικοι Ελληνες αστοί απο καλές οικογένειες που κάποτε μοιράστηκαν και το φοιτητικό τους δωμάτιο σε κάποιο campus, κάποιου Αμερικάνικου Πανεπιστημίου.

Πάω να κοιμηθώ χαρούμενος. Εκτιμώ την πολιτική προσωπικότητα της Ντόρας και ομολογώ οτι θαύμασα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον αυτοέλεγχό της. Αλλά – γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; - είμαι πολύ ανακουφισμένος που βγήκε ο Αντώνης!
Καλή βδομάδα σε όλους μας!

του Άρη Δαβαράκη PROTAGON.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά