Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ελλάς το μεγαλείο σου...


Έχουν πισίνες αλλά παίρνουν επίδομα! Φορολογούμενοι με μεγάλες ακίνητες περιουσίες και πισίνες περιλαμβάνονται μεταξύ των δικαιούχων του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης την ίδια ώρα που αποκλείονται μακροχρόνια άνεργοι που καθυστέρησαν μια μέρα να σφραγίσουν την κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ και χαμηλοσυνταξιούχοι που υπερβαίνουν το εισοδηματικό κριτήριο για λίγα ευρώ.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, κατά την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων προκειμένου να εντοπιστούν οι δικαιούχοι του επιδόματος, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση ενός εκάστου, εντόπισε περιπτώσεις φορολογουμένων που διαμένουν σε μεγάλες κατοικίες πάνω από 300 τ.μ ή που διαθέτουν ακόμα και πισίνα.
Ωστόσο, στα κριτήρια που έχει θέσει ο νόμος δεν έχουν προβλεφθεί εξαιρέσεις για τέτοιες περιπτώσεις παρά μόνο το δηλωθέν εισόδημα και ο αριθμός των παιδιών.
Ετσι και στις περιπτώσεις αυτές το επίδομα θα καταβληθεί κανονικά εφόσον ο δικαιούχος πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια.
Αυτό, όμως, όπως επισημαίνει αρμόδιος παράγοντας, δεν αποκλείει να κληθεί στη συνέχεια ο φορολογούμενος να δώσει διευκρινίσεις για το πώς κατέχει ακίνητη περιουσία που δεν φαίνεται να δικαιολογείται από τα δηλούμενα εισοδήματα.
Δεδομένου μάλιστα ότι οι συνήθεις ύποπτοι για φοροδιαφυγή, έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν αποκλειστεί από τη χορήγηση του επιδόματος, ανεξαρτήτως ύψους εισοδήματος, η διαπίστωση ότι μεταξύ των δικαιούχων του επιδόματος περιλαμβάνονται και άτομα που η διαβίωσή τους κάθε άλλο παρά εικόνα αναξιοπαθούντος υποδηλώνει προβληματίζει σοβαρά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για την έκταση της φοροδιαφυγής και στον χώρο των μισθωτών υπηρεσιών. 
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά