Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Η κυβέρνηση είναι κουφή! Και κάποια στιγμή θα πληρώσει...


Αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας με τα αυτοκίνητα, τα τέλη κυκλοφορίας και τα "πράσινα τέλη" μόνο σε ημερήσια διάταξη τρελοκομείου θα μπορούσαν να εξελίσσονται. Είναι ένας τραγέλαφος. Η κυβέρνηση προφανώς δεν είναι κουφή, αλλά κάνει την κουφή! Ετσι, λοιπόν, ενώ γίνεται χαμός τριγύρω κι ο κοσμάκης βρίζει θεούς και δαίμονες, μαθαίνουμε ότι παρατείνεται έως τις 15 Ιανουαρίου η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2010, η οποία κανονικά έληγε στις 31 Δεκεμβρίου.

Για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., έχουν επίσης τη δυνατότητα να το πράξουν έως τις 15 Ιανουαρίου
.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται ότι η παράταση ισχύει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ. Για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., έχουν επίσης τη δυνατότητα να το πράξουν έως τις 15/1/2010. Σχετικά με τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι τα σημερινά τέλη προκύπτουν από το συνδυασμό της «ρύθμισης Σουφλιά», η οποία διαφοροποιούσε τα τέλη με βάση τον κυβισμό και την παλαιότητα των οχημάτων, αλλά και επιπρόσθετα του ειδικού τέλους στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που επέβαλλε η προηγούμενη κυβέρνηση. Με το νέο τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας που εφάρμοσαν τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, έγινε σημαντική προσπάθεια για τη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης των ιδιοκτητών οχημάτων μικρού και μεσαίου κυβισμού. Παρά τη βελτίωση αυτή διαπιστώνεται ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες η επιβάρυνση είναι σημαντική, ιδιαίτερα σε παλαιά οχήματα πολύ μεγάλου κυβισμού. Για το λόγο αυτό, και δεδομένου ότι η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2010 ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να εξετάσει το ζήτημα στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2011.
Αυτή τη μαλακία της "διαβούλευσης" ποιος την επινόησε; Είναι ό,τι πιο ανόητο και πιο ηλίθιο. Εμείς ψηφίσαμε το ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει, και το ψηφίσαμε αφού "χωνέψαμε" το πρόγραμμά του. Και εκλέξαμε βλουλευτές για να πάνε να νομοθετήσουν. Ας κυβερνήσουν και κάποια στιγμή θα λογαριαστούμε. Δεν γίνεται καμιά "διαβούλευση". Είναι μια σαχλαμάρα. Είναι μια κατ' επίφαση διαβούλευση. Ο καθένας γράφει μια παπαριά κι έχει την ψευδαίσθηση ότι συμμετέχει στη διακυβέρνηση! Και στο κάτω της γραφής, ποιος κρίνει αυτά τα "σχόλια" που αναρτώνται στο διαδίκτυο; Υπάρχουν σύμβουλοι που ασχολούνται ή κάποιος που γνωρίζει να χειρίζεται τον υπολογιστή ή κάποια από τις ανόητες γραμματείς που προσφάτως διαβάσαμε ότι απαντούν στον κάθε ανόητο δημοσιογράφο για δωράκια και διάφορες τέτοιες ανοησίες;Ας πάψει, λοιπόν, η κυβέρνηση να κάνει την κουφή, κι ας φροντίσει να αντιμετωπίσει τον κόσμο με σοβαρότητα. Είναι δυνατόν να μην έχουν καταργήσει -ΑΚΟΜΗ!- αυτή τη βλακεία του Σουφλιά με τα "πράσινα τέλη"; Μήπως μαζί με την απόφαση για το χαράτσι αυτό εισπράξανε από τον Σουφλιά και την κουφαμάρα; Δεν ακούνε ότι ο κόσμος βράζει από αγανάκτηση;


ΓΙΑΤΙ να πρέπει εγώ να πληρώσω "πράσινα τέλη" για ένα αυτοκίνητο που το έχω δέκα χρόνια και το προσέχω σαν τα μάτια μου και ΔΕΝ θέλω να πάρω καινούργιο, αλλά ΔΕΝ έχω και λεφτά ν' αγοράσω καινούργιο; Μια απάντηση έντιμη και λογική θέλω. Τίποτε περισσότερο.

nikoslagadinos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΄Εχεις απόλυτο δίκιο και θα το πληρώσουν πολύ σύντομα.Αυτή η κυβέρνηση θυμίζει κυβέρνηση Μητσοτάκη όσον αφορά ορισμένες ενέργειες της καθώς και για την αναλγησία που δείχνει απέναντι στους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά