Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

«Συγχωροχάρτι» στην αυλή του Καραμανλή

«Όχι» λέει η Ν.Δ. στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Η νέα ηγεσία της Ρηγίλλης αποφάσισε τελικώς να μη συναινέσει σε έναν νέο κύκλο διερεύνησης της υπόθεσης, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο η «αυλή» του Κων. Καραμανλή.
Φωτογραφία
Ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται να ανοίξει ξανά ο φάκελος του Βατοπεδίου, υπόθεση στην οποία είχαν εμπλοκή προβεβλημένα στελέχη του στενού καραμανλικού περιβάλλοντος. Για «δεύτερη απόπειρα κουκουλώματος» του σκανδάλου από τη Ν.Δ. κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές
Με φόντο το Βατοπέδι, μάλιστα, η Ν.Δ. εμφανίζεται έτοιμη να ανοίξει έναν νέο κύκλο σκληρής διαμάχης με το ΠΑΣΟΚ, καθώς κατηγορεί την κυβερνητική πλειοψηφία ότι ανασύρει τα γαλάζια σκάνδαλα και ιδίως το Βατοπέδι με στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, προεξάρχουσας της δημοσιονομικής κρίσης.
Στην υπόθεση του Βατοπεδίου, που για πολλούς στη Ν.Δ. συνέβαλε τα μέγιστα και για την εκλογική συντριβή του κόμματος, η Ρηγίλλης επικαλείται για τη δική της άρνηση την Εξεταστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από την προηγούμενη Βουλή και κρίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει εκ νέου μια αντίστοιχη κοινοβουλευτική έρευνα.
Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά διευκρινίζουν πάντως ότι εάν τελικώς συσταθεί νέα επιτροπή παρά την αρνητική ψήφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ν.Δ. θα συμμετάσχει στη σύνθεσή της. Προσθέτουν δε ότι στην περίπτωση που προκύψουν νεώτερα στοιχεία, η ίδια θα κινηθεί με στόχο την ουσιαστική διερεύνηση και αξιοποίησή τους.
Στην παρούσα φάση, ωστόσο, στη Ρηγίλλης έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν διαφορετική κατεύθυνση για το Βατοπέδι σε σχέση με τις άλλες τέσσερις υποθέσεις, για τις οποίες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών (Χρηματιστήριο, εξαγορά Γερμανού, ομόλογα και Ζίμενς). Γι΄ αυτές τις υποθέσεις η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να ταχθεί υπέρ της κοινοβουλευτικής έρευνας.
«Όχι ταυτόχρονα»
Η Ν.Δ. αναμένεται να αντιταχθεί και στην παράλληλη λειτουργία Εξεταστικών Επιτροπών κατά το επόμενο διάστημα και θα ζητήσει η Βουλή να ολοκληρώνει τη διερεύνηση κάθε υπόθεσης πριν ανοίξει ένας νέος κύκλος. Κι αυτό γιατί, όπως λένε οι ίδιες κομματικές πηγές, υπάρχει ο κίνδυνος οι περισσότεροι βουλευτές να ασχολούνται τους επόμενους μήνες αποκλειστικά με το έργο των Εξεταστικών Επιτροπών.
Κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν χθες ότι με τον διαχωρισμό του Βατοπεδίου από τις υπόλοιπες υποθέσεις επιχειρείται ουσιαστικά ένα δεύτερο «κουκούλωμα» του σκανδάλου, καθώς η υπόθεση άγγιζε την «αυλή» του Μαξίμου και είχε προκαλέσει βαθιές πληγές και στην εικόνα του Κων. Καραμανλή. Είναι προφανές ότι στη βάση αυτή θα κινηθεί και το ΠΑΣΟΚ, εάν μπει σε τροχιά αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ. για την υπόθεση.
Τα ίδια στελέχη εκτιμούσαν δε ότι η νέα ηγεσία της Ρηγίλλης επιχειρεί ουσιαστικά να προστατεύσει πολιτικά τον Κων. Καραμανλή από μια υπόθεση που για πολλούς συνέβαλε τα μέγιστα και για την εκλογική συντριβή της Ν.Δ. Στις πληγές που είχε ανοίξει το Βατοπέδι μάλιστα είχε δώσει έμφαση κατά τη μάχη για την εσωκομματική εκλογή και ο Αντ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι οι πρωταγωνιστές τού σκανδάλου «βρίσκονταν με φανατισμό απέναντί του».
ΤΑ ΝΕΑ
Σχόλιο : Το πρώτο μεγάλο φάουλ Σαμαρά που όμως δείχνει πεντακάθαρα με τι όρους έγινε η στήριξή του από τον μηχανισμό Καραμανλή με λίγα λόγια ...σου δίνω μου δίνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά