Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Τρικ και τα πρόστιμα

Χαρίστηκε- λέει- πρόστιμο 5,5 δισ. ευρώ! στη χρηματιστηριακή Ακρόπολις Α.Ε. Στην εταιρεία που πρωταγωνίστησε στο ανοσιούργημα «των δομημένων ομολόγων» και οριστικοποίησε το ναυάγιο των Ασφαλιστικών μας Ταμείων!

- Τα χαρίσατε κρυφά,λέει ο ένας.

- Ναι, μπορεί να μην εισπράχτηκαν, αλλά αυτό έγινε απολύτως νόμιμα και φανερά, απαντά ο άλλος, στον δημόσιο διάλογο των αλληλοκατηγοριών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Θέλω να ελπίζω ότι πρώην υπουργοί της Ν.Δ. δεν έχουν ευθύνη για ό,τι συνέβη. Γιατί εάν αποδειχθεί ότι μια κυβέρνηση «χάριζε» τόσο κολοσσιαία ποσά για πρόστιμα «ευκατάστατων» φίλων της τα πράγματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τη χώρα.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να πιστέψουν τα χειρότερα για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. Και αυτό γιατί πέρασαν μόλις 4 χρόνια από τότε που η κυβέρνηση στενά «μαρκαρισμένη», και αμυνόμενη σε κατηγορίες ότι ευνοεί συμφέροντα μεγάλων εταιρειών και μάλιστα φίλων της, παρέπεμπε κατήγορους και πολίτες στο - πραγματικό άλλωστε- γεγονός της επιβολής κολοσσιαίων προστίμων. Έτσι έστελνε το μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της.

Και πράγματι, για μεγάλο διάστημα- όσο η επικοινωνία ήταν η μόνη πολιτική λειτουργία της κυβέρνησης - το πετύχαινε.Κέρδιζε τις εντυπώσεις στα δελτία των 8. Μέχρι που άνοιξε το καπάκι της κατσαρόλας για να δούμε ότι και τα πρόστιμα ήταν ένα τρικ.

Του Γιάννη Λ. Πολίτη-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά