Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Εισαγγελέας και όχι Εξεταστική

Εχω ήδη διατυπώσει την άποψη πως δεν συμμερίζομαι την απόφαση της κυβέρνησης να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνήσει αν και ποιοι πλαστογράφησαν τα στοιχεία σχετικά με την οικονομία μας που στέλναμε στις Βρυξέλλες στη διάρκεια της καραμανλικής πενταετίας. Αλλά αυτό όχι επειδή θεωρώ το γεγονός ασήμαντο. Αντίθετα, το θεωρώ σοβαρότατο. Γι’ αυτό και προτιμώ ν’ ακολουθήσει τη φυσιολογική του πορεία: στον εισαγγελέα. Αυτός είναι ο αρμόδιος για ποινικά αδικήματα.

 

Γιατί για ποινικά αδικήματα μιλάμε κι ας κάνουν οι νεοδημοκράτες πως δεν καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται κι αναζητούν σωσίβιο σε αντιπερισπασμούς με εξεταστικές που θα ερευνήσουν, λέει, να βρουν ποιοι φταίνε για τα χρέη μας. Αυτό το ξέρου­με όλοι: την ευθύνη την έχουν αυτοί που μας κυβέρνησαν. Αυταπόδεικτο είναι ότι δεν πήραν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις και δεν ακολούθησαν τις αποτελεσματι­κότερες δυνατές πολιτικές.
Μόνο που οι αποφάσεις αυτές είναι πολιτικές και δεν κρίνονται, ούτε από εισαγγελείς ούτε από εξεταστικές επιτροπές. Κρίνονται από το εκλογικό σώμα και μόνο, το οποίο επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει πολιτικούς και πολιτικές. Και το πρόβλημά μας εν προκειμένω δεν είναι αν οι πολιτικές επιλογές ήταν σωστές ή όχι, αλλά αν κάποιοι ?και ποιοι? επέλεξαν να εξαπατήσουν τους εταίρους μας, τροφοδοτώντας τους ενσυνείδητα με πλαστά στοιχεία.
Γι’ αυτό, άλλωστε, και συντάσσομαι με όσους πιστεύουν ότι η διερεύνηση της συγκεκριμένης απάτης δεν είναι δουλειά εξεταστικών επιτροπών, που θα καταλήξουν σε αντιφατικά πορίσματα και θα συσκοτίσουν την αλήθεια, αλλά δουλειά του εισαγγελέα. Αυτός θα βρει ποιος πλαστογράφησε τι και ποιος του υπέδειξε ή του επέβαλε να το πλαστογραφήσει. Κι αυτός έχει και την αρμοδιότητα να δώσει στην υπόθεση τη συνέχεια που πρέπει, έτσι ώστε ν’ αποδειχθεί έμπρακτα πως, ούτε εγκρίνουμε ούτε συγκαλύπτουμε πλαστογραφίες και απάτες.
Δυστυχώς στη Νέα Δημοκρατία ορισμένοι δεν θέλουν να καταλάβουν πως, είτε τους αρέσει είτε όχι, κάποια πράγματα έχουν αλλάξει και δεν θα είναι πια όπως τα ήξεραν. Και, πολύ περισσότερο, δεν θέλουν να καταλάβουν ότι εδώ δεν περνάνε πλαστογραφίες και παραποιήσεις. Αυτό το σπορ τελείωσε.
Ερ. Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά