Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

"Φοβερή ανάλυση"

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον θάνατο του νεαρού Αφγανού από βόμβα στα Πατήσια, η κ. Παπαρήγα τόνισε «ιδού η "δικαίωση" του πολέμου στο Αφγανιστάν, απ΄όπου μάζες δυστυχισμένων ανθρώπων φεύγουν για να ζήσουν ως ρακοσυλλέκτες στη δύση»
Τι κάνεις Αλέκα , κουκιά σπέρνω...

3 σχόλια:

  1. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=119247&cid=7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ήθελα ένα σχόλιο εκτός της εισήγησής σας, για το χθεσινό γεγονός. Την ώρα που συνειδητοποιήσαμε όλοι το τι ακριβώς συμβαίνει το γεγονός ήταν ότι μια οικογένεια εξαθλιωμένων, φτωχών ανθρώπων ανοίγει ένα κάδο σκουπιδιών προκειμένου να βρει κάτι να φάει και εκεί έχουμε την έκρηξη. Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι μόνο η έκρηξη αυτή καθ' αυτή, αλλά είναι και το σκηνικό ενός πάμφτωχου ανθρώπου να ψάχνει τα σκουπίδια για να βρει κάτι να φάει.

    ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Παρακολούθησα λεπτό προς λεπτό όλα τα ρεπορτάζ, είναι ακριβώς όπως τοποθετείτε το ζήτημα. Ιδού λοιπόν η δικαίωση -εντός εισαγωγικών- του πολέμου στο Αφγανιστάν. Ένας πόλεμος που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, έγινε ΝΑΤΟϊκός, είναι και ελληνικός πόλεμος, με την έννοια της συμμετοχής, για να απελευθερωθεί το Αφγανιστάν από την τρομοκρατία, τα ναρκωτικά και την μπούργκα. Γι' αυτό δεν λένε ότι έγινε ο πόλεμος και συνεχίζεται στο Αφγανιστάν; Αυτό κάνουν οι ιμπεριαλιστές. Προκαλούν τον πόλεμο, μάζες δυστυχισμένων ανθρώπων αναγκάζονται να φύγουν από τις πατρίδες τους και να γίνουν ρακοσυλλέκτες στις δήθεν ανεβασμένες, αναπτυγμένες και πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης και αλλού.

    Πρόκειται πραγματικά για ένα τραγικό γεγονός. Και με την ευκαιρία ας προβληματιστεί ο λαός για την ενίσχυση των εθνικιστικών και ρατσιστικών φωνών στην Ελλάδα. Με πρωτεργάτη τον άλλοτε σύμμαχο της ΝΔ και σήμερα σύμμαχο του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, που σημειωτέον αν μια μέρα λείπει στέλεχός του από ένα πάνελ τηλεόρασης θα ανησυχήσουμε, πώς έγινε και λείπει; Οι οποίοι, όχι μόνο δεν πρόκειται να κατεβάσουν τους ρατσιστικούς τόνους με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός, αλλά τολμούν να υπερασπιστούν εκείνους οι οποίοι εκπαιδεύουν τους Έλληνες φαντάρους, καταδρομείς κτλ με τραγούδια του τύπου «θα ράψουμε κοστούμια με τα δέρματα των Αλβανών»! Δεν πρόκειται για ακραίο φαινόμενο.

    Όταν καλλιεργείς τον εθνικισμό και τον ρατσισμό τότε συμβαίνουν δύο πράγματα, πρώτον: Γίνεσαι εχθρός της εργατικής τάξης της δικιάς σου χώρας. Δεν μπορεί να είσαι εθνικιστής και ρατσιστής και την ίδια ώρα να είσαι φιλεργατικός και φιλολαϊκός. Απόδειξη οι θέσεις που παίρνει το ΛΑΟΣ σε αυτά τα ζητήματα της κρίσης και της διεξόδου. Και δεύτερο: Πυροδοτείς και τις πιο ακραίες φωνές.

    Και με την ευκαιρία, όταν ακούμε π.χ. από την πλευρά της κυβέρνησης, ας πούμε για το φορολογικό: Φέρε τα χρήματά σου στην Ελλάδα, είτε είναι από εμπόριο ναρκωτικών, είτε είναι από σωματεμπορία, είτε είναι από χρήματα που παίρνεις από εξαθλιωμένους για να τους μεταφέρεις σε μια «πατρίδα», φέρτα και θα έχεις συγχαρητήρια και φοροαπαλλαγές. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτα, αρκεί να φέρεις τα χρήματα και να τα δηλώσεις.

    Πάλι σήμερα το πρωί άκουσα τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, να λέει το ίδιο «δεν μας νοιάζει». Όταν έχεις μια τέτοια θέση και βγαίνεις και ζητάς εξεταστικές επιτροπές στη βουλή μην πήρε κάποιος 100.000 ευρώ μίζα, καλώς, αλλά την ίδια ώρα έρχεται το βρώμικο χρήμα -δηλαδή βρώμικο είναι το κεφάλαιο γενικώς- λέω από δραστηριότητες εγκληματικές που τις δέχεται και το αστικό πολιτικό σύστημα ότι είναι τέτοιες και του λες εδώ σου κάνω και τεμενάδες, καταλαβαίνετε όλοι αυτοί οι «ηθικολόγοι» τι λαό θέλουν να διαπαιδαγωγήσουν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά