Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ο Εκφυλισμός της Τηλεόρασης



Η τηλεόραση έχει το πλεονέκτημα να ενημερώνει με ελκυστικό τρόπο, με την αμεσότητα της εικόνας και τη σκηνοθεσία.
Επίσης παρουσιάζει την εικόνα και την είδηση ταυτόχρονα με τα γεγονότα. ‘Όμως εμείς παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων , διαπιστώνουμε ότι δεν προσφέρεται στους πολίτες.
Στους πολίτες που ζητούν πραγματική ενημέρωση .Κι αυτό γιατί οι αρμόδιοι επιλέγουν θέματα με ιδιωτικά ζητήματα που συναρπάζουν τη μάζα.
Τα πιο συχνό φαινόμενο είναι να γίνεται πρώτη είδηση στην T.V. το διαζύγιο μιας ηθοποιού ή το φλερτ,ή ο καυγάς ανάμεσα τους, το ξεμάλλιασμα των τραγουδιστριών , η εγκυμοσύνη ενός μοντέλου, η μαγκιά κάποιων που με τις ενέργειες τους κλέβουν το κράτος. Η <<λαμογιά >> και η διαφθορά κάποιων να γίνεται πρότυπο για τη δικιά μας γενιά.
Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της χώρας να τρέχει σε ανά τον κόσμο συνόδους της Ε.Ε του Δ.Ν.Τ. κλπ. Με σκοπό να επιτύχει καλύτερους όρους κι επιτόκια στα δάνεια που ζητάμε . Όλα αυτά περνούν σε δεύτερη μοίρα ή στα ψιλά των καναλιών της Τ.V. κλπ. , βεβαίως των κρατικών.
Οι πολίτες γίνονται γνώστες της προσωπικής ζωής των <<επωνύμων>> και όχι της πολιτικής οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας μας.
Αλλά θεωρούν την τηλεόραση μόνο σαν μέσο ψυχαγωγίας, εκτός λίγων περιπτώσεων ο περισσότερος τηλεοπτικός χρόνος ευνοεί την ψυχαγωγία, βία, αίμα , φόνους και πορνεία.
Βλέπετε ότι οι κύριοι της τηλεόρασης ενδιαφέρονται για τα ποσοστά της τηλεθέασης και όχι της μόρφωσης και σωστής ενημέρωσης.
Δεν θέλω ούτε ανέχομαι μια τηλεόραση που όλα <<τ΄αλέθει>> κι όλα
<< τα χωνεύει!.>>
Δε μ΄ενδιαφέρει ο κάθε τυχάρπαστος που ζητάει δημοσιότητα χωρίς να τον ξέρει ούτε η ....μάνα του.!
Δε μ΄ενδιαφέρουν τα περιβόητα DVD που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και υποτιμούν και μειώνουν στη συνείδηση όλων μας τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.
Μ΄ενδιαφέρει το θέατρο, ο κινηματογράφος ,οι διαλέξεις διακεκριμένων επιστημόνων, ο αθλητισμός χωρίς την έξαρση της βίας.
Κι αν αυτό ενδιαφέρει και άλλους ας παλέψουμε όλοι μαζί για μια υπεύθυνη τηλεόραση, πραγματικό εργαλείο στην ενημέρωση ,στη μάθηση και στην ψυχαγωγία!
Κόντρα στο κατεστημένο ας κλείνουμε πότε-πότε το κουμπί της Τ.V. σ΄ότι σάπιο μας σερβίρουν για να μειώσουμε τα πλασματικά ποσοστά της τηλεθέασης, μήπως καταλάβουν ότι δεν είμαστε κοπάδι, αλλά συνειδητοί πολίτες.!!!

Της μαθήτριας του Γυμνασίου Πελασγίας
Ρούλας Πανταζέλου


3 σχόλια:

  1. Η ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. Η ΤΙ ΒΙ. ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ. ΜΗΝ ΤΟ....ΨΑΧΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. rvta toys palioys koritsaki moy na soy poyn gia thn prothleorashs PELASGIA ME TO NYFOPAZARO THS ENV TVRA BOLODERNOYN OI ALBANOI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά