Διάβασα πριν λίγο
τη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για το ΔΝΤ. Έχω μέρες που προσπαθώ να συγκρατηθώ και να μην γράψω κάτι για το "σήριαλ ΔΝΤ". Παρακολουθώ - όχι με ιδιαίτερη προσοχή για να είμαι ειλικρινής, γιατί μου είναι αδιάφορο - τα όσα λέγονται και κυρίως γράφονται και αισθάνομαι εντελώς ηλίθιος σαν πολίτης. Σαν να μη ζω εγώ σε αυτή τη χώρα, σαν να μην ξέρω εγώ τι έγινε και τι έχει συμβεί. Σαν όλοι αυτοί οι ειδικοί και οι ανειδίκευτοι που μιλάνε (και συχνά γκαρίζουν) και γράφουν, να ανακάλυψαν ξαφνικά τα τεράστια διαρθρωτικά οικονομικά προβλήματα της χώρας, να εντόπισαν μόλις χτες τις νέες συνωμοσίες που εξελίσσονται σε βάρος της "περίφημης" Ελλάδας που μας οδηγούν στην άνευ όρων υποταγή στο ΔΝΤ. Το ΔΝΤ που το ξέραμε, αλλά δεν το φοβόμασταν, και που τώρα έχει γίνει ο "κακός λύκος" για να πίνουν τα μικρά παιδιά το βράδυ το γάλα τους.
Και αυτή η σημερινή γραπτή δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη με έβγαλε από τα ρούχα μου.
Πρώτα πρώτα τώρα κατρακύλησε η χώρα? Από το 2009? Αλήθεια θυμάται κανείς από την μεταπολίτευση και μετά - με εξαίρεση ίσως το 81-85 και το 93-96 - να μην κατρακυλάει αυτή η χώρα? Τώρα είδες την κατρακύλα Μίκη? Επί ΝΔ δεν την έβλεπες?
Ύστερα ... καιρό είχα να ακούσω αυτό το "για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι"! Και όποιοι άλλοι τέλος πάντων. Πάντα σε αυτή τη χώρα φταίνε κάποιοι άλλοι. Ακόμη και μεταξύ μας, πάντα φταίει ο γείτονας, ποτέ εμείς. Πόσο μάλλον όταν "σφίγγουν οι κώλοι" στο εσωτερικό, τότε φταίει πάντα ο ... ιμπεριαλισμός. Ποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν Μίκη μου? Μήπως αυτοί που μας έδιναν πακέτα Ντελόρ, ΚΠΣ κλπ κλπ τόσα χρόνια? Και εμείς τι τα κάναμε? Τα μετατρέψαμε σε ανάπτυξη Μίκη μου? Τα ρίξαμε στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό? Ή τα εξαφανίσαμε με τον πιο μαγικό ομολογουμένως τρόπο στην ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας της ανθρωπότητας?
Και το ότι σήμερα κάποιοι μας εγκαλούν για αυτή μας τη συμπεριφορά ερμηνεύεται ως επιθυμία τους να μας "καταργήσουν ως λαό"? Ποιος Έλληνας πολίτης μπορεί να το δεχτεί αυτό? Και από πότε η ορθολογική λειτουργία ενός κράτους, έτσι όπως λειτουργεί κάθε κράτος γύρω μας σε ανατολή και δύση, ονομάζεται "κατάργηση ενός λαού"? Σε τελική ανάλυση Μίκη μου, αν δεν μπορούμε μόνοι μας να καταργήσουμε το φακελάκι, το "μαύρο" ιδιαίτερο, τη μίζα στην εφορία και την πολεοδομία, τη χοντρή μίζα στα δημόσια έργα και τις προμήθειες του δημοσίου, τα ατελείωτα ρουσφέτια στην τοπική αυτοδιοίκηση, τότε ας έρθουν να μας τα καταργήσουν άλλοι! Κι αν αυτό εσύ το λες "κατάργηση του λαού" , εγώ Μίκη μου το λέω "επιτέλους άσπρη μέρα". Και θα ευγνωμονώ αυτόν που θα το πράξει. Θα προτιμούσα να είναι η Ελληνική Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός (και νομίζω πως μπορούν ακόμη και τώρα την ύστατη στιγμή). Αλλά δεν με χαλάει, εδώ που φτάσαμε, να μας το επιβάλει ο οποιοσδήποτε.
Όπως δε με χαλάει να μας επιβάλλουν και συνεννόηση και συνεργασία με τη γείτονα Τουρκία. Το προτιμώ από το να σπαταλάω άσκοπα (συν τις χοντρές μίζες) ένα δεύτερο προϋπολογισμό για αμυντικές δαπάνες. Το προτιμώ για να δω επιτέλους: έχει πετρέλαιο αυτό το Αιγαίο? Κι ας μου ανήκει το μισό! Από το ολότελα....
Κουράστηκα λοιπόν Μίκη μου να ακούω για συνωμοσίες και εχθρούς. Κουράστηκα να μου φταίνε οι άλλοι. Όχι Μίκη μου ! Εγώ φταίω! Εγώ και αυτοί που ψηφίζω. Και αν δεν μπορώ εγώ και αυτοί που ψηφίζω να λύσουμε το πρόβλημα, τότε ας έρθουν όποιοι έρθουν. Αυτοί τα έλυσαν και σε άλλα μέρη. Η διαφορά είναι πως εκεί οι αλλαγές έγιναν ανώδυνα σε 15 χρόνια. Εδώ δυστυχώς θα γίνουν επώδυνα για κάποιους σε 1-2, γιατί απλά όταν οι άλλοι προβληματίζονταν και προετοιμάζονταν, εμείς ζούσαμε στην τρελή χαρά. Τώρα ... ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε.
Γιαυτό διαφωνώ κάθετα μαζί σου Μίκη ! Ξέρεις τι περίμενα από σένα? Όχι συνωμοσιολογία και αντίδραση σε αυτά που είναι αυτονόητο πια ότι θα γίνουν! Αλλά να κτυπήσεις το καμπανάκι για μετά τα μέτρα. Εσύ που είσαι ζωντανό κομμάτι της πολιτιστικής περιουσίας, εσύ που συνέγειρες γενιές και γενιές με τα τραγούδια σου, θα περίμενα να πεις στους Έλληνες τι θα γίνει μετά τα μέτρα! Θα βάλουμε επιτέλους στόχους? Θα ξαναβρούμε οράματα αλλά και μεθοδολογία να τα υλοποιήσουμε? Θα δώσουμε περισσότερο βάρος στην συμμετοχή του πολίτη που τόσα χρόνια την ακούμε σαν ανέκδοτο? Θα αναδείξουμε τον πραγματικό πλούτο αυτής της χώρας και τις τεράστιες δυνατότητες των ανθρώπων της? Η μετά από δυο τρεις γενιές θα ξανακαλούμε τους "Στρος Καν" της εποχής να μας σώσουν? Και πάλι θα γκρινιάζουμε για συνωμοσίες και ιμπεριαλιστές? Αυτό είναι το ζήτημα Μίκη μου και όχι το ποιος έφταιξε και ποιος φταίει σήμερα!
Υ.Γ. Ένας Έλληνας μετανάστης δεύτερης γενιάς προχτές στο Heilbronn μου είπε το εξής : "Εδώ στη Γερμανία οι Έλληνες είμαστε κλίκες. Οι Τούρκοι όπου παρουσιάζονται λένε "εμείς οι Τούρκοι". Εμείς λέμε "εγώ ο Σταύρος", "εγώ ο Δημήτρης", "εγώ ο Νίκος". Με τέτοια μυαλά δεν πάμε μπροστά!"
thelonapo.blogspot.com
Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά Βασίλη ή εγώ είμαι παράξενος ή εσύ πραγματικά είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
Στο 'χω ξαναπεί στο παρελθόν. Βγάλε τα πράσινα γυαλιά. Οι στιγμές που περνάμε είναι κρίσιμες, θα καθορίσουν το παρόν και το μέλλον μας κι αυτά (τα γυαλιά) δεν σε βοηθούν να δεις και να κρίνεις καθαρά.
Η Ελλάδα στην κυριολεξία σέρνεται στη "σφαγή", χωρίς να βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από πολλούς άλλους και άρα χωρίς να το δικαιούται. Δεν δικαιούται να έχει πρόβλημα δανεισμού μια μικρή χώρα των δέκα εκατομμυρίων με ένα τεράστιο δημόσιο κεφάλαιο. Ένας μικρός λαός του οποίου μόνον η αξία της ακίνητης περιουσίας ξεπερνά κατά πολύ τα 300 δις ευρώ. Ένας μικρός λαός με μεγάλο μερίδιο ιδιοκτησίας σε αμύθητης αξίας ΔΕΚΟ όπως είναι ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΛΠΕ κλπ..
Περιουσία, την οποία δεν διαθέτουν κράτη και λαοί, οι οποίοι σήμερα δανείζονται με καλύτερους όρους, όπως η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία. Δεν είναι δυνατόν τα ελληνικά spread να πλησιάζουν και να ξεπερνούν τις 500 μονάδες και τα πορτογαλικά ή τα ιρλανδικά να είναι 147 και 153 αντίστοιχα. Τι ακριβώς υποθηκεύουν αυτοί, για να δανείζονται πιο φτηνά; Την υγρασία τους; (Συγκριτικά στοιχεία υπάρχουν παντού διαθέσιμα, στο ιντερνετ).
Λοιπόν για να τελειώνουμε:
Το ΔΝΤ το έφεραν συγκεκριμένοι άνθρωποι με συγκεκριμένες ενέργειες. Ό,τι και να έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν ήταν αυτές που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ. Με όλα τους τα εγκλήματα δεν είχε υπάρξει πρόβλημα δανεισμού, εφόσον ποτέ δεν γίναμε χειρότεροι από πολλούς άλλους. Τα εγκλήματά τους έφταναν μέχρι του σημείου να κάνουν μια πλούσια Ελλάδα ίσα και όμοια με τις Ιρλανδίες και τις Πορτογαλίες. Για όσο διάστημα όμως υπήρχαν αυτές και κατόρθωναν και δανείζονταν, η Ελλάδα δεν θα είχε το παραμικρό πρόβλημα. Ακόμα και υπό τη διακυβέρνηση του γνωστού "τυροπιτά" με το playstation δανειζόμασταν πολύ εύκολα …με μόνον 1% πάνω από τη Γερμανία. Στο ΔΝΤ οδηγηθήκαμε από προδοσία και απλά σήμερα βλέπουμε τον προδότη να προσπαθεί να σωθεί. Βλέπουμε τον Μεγάλο Κωπηλάτη ν' αναζητά συνενόχους.
Η απόδειξη αυτού που λέω είναι η εξής: Στις 5-10-2009 —την επομένη της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ— και στις 22-10-2009 (με αριθμούς πρωτοκόλλου 690 και 691 αντίστοιχα) η Τράπεζα της Ελλάδος προέβη σε αλλαγή του κανονισμού του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, επιτρέποντας διακανονισμό από 3 σε 10 ημέρες μετά την πώληση. Κάποιοι, δηλαδή, περίμεναν τη "νίκη" του Μεγάλου Ποδηλάτη, για να ξεκινήσουν τη διαδικασία, που θα "επιβεβαίωνε" το στοίχημά τους για χρεοκοπία της Ελλάδας.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ δικός τους άνθρωπος "νίκησε" —εξαιτίας τους— στις εκλογές και ως αντάλλαγμα τους εξυπηρέτησε. Τους βοήθησε εκ των "έσω" στο "ροκάνισμα" των ελληνικών αξιών και άρα στην έκρηξη των spreads. Αυτό το ροκάνισμα ήταν υπεύθυνο για την εμφάνιση του ΔΝΤ στη χώρα μας. Κάποιοι —και μάλιστα χωρίς χρήματα— έπαιξαν παιχνίδια εις βάρος των ελληνικών ομολόγων. Τα "σκότωναν" τζάμπα, για να τα υποβαθμίσουν και στη συνέχεια τα αγόραζαν επίσης τζάμπα, βγάζοντας τεράστια κέρδη. Οι αγοραπωλησίες ήταν χωρίς χρήματα, αλλά τα κέρδη ήταν πραγματικά χρήματα. Αυτά ήταν τα κέρδη των προδοτών και των χαφιέδων. Όλα αυτά δεν μπορούσαν να γίνουν χωρίς "άνωθεν" προστασία και καθοδήγηση.
Επιπλέον γιατί αυτός ο "Έλληνας" πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs ελάχιστες ημέρες μετά τη "νίκη" του; Είναι φανερό ότι σ' εκείνη την κρυφή συνάντηση στο "Πεντελικόν" οδηγίες "πλεύσης" πήρε. Οδηγίες από τα "αφεντικά", τα οποία ελάχιστες ημέρες μετά το ραντεβού άρχισαν να πουλάνε μαζικά τα ελληνικά ομόλογα και άρα να δρομολογούν το "ροκάνισμά" τους. Για τι άλλο θα μπορούσαν να συζητήσουν; Τι δουλειά μπορεί να κάνει ένας Πρωθυπουργός σε ένα ξενοδοχείο; Οι ηγέτες έχουν γραφεία. Δεν συναντιούνται στα ξενοδοχεία. Στα ξενοδοχεία κλείνουν ραντεβού οι πόρνες, οι μαστροποί και τοκογλύφοι.
Γι' αυτό σου λέω ψάξτο λίγο. Και μην αφήνεις την κομματική σου ιδιότητα να σκεπάζει τα προφανή εγκληματικά λάθη που θα υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών μας. Έτσι κινείσαι στις παρυφές του φανατισμού. Κάτι ξέρει ο γερο - Μίκης που μιλάει για "προμήνυμα μεγάλων συμφορών" και φωνάζει για "απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και για διεθνή ταπείνωση".
'Ησουν και στρατιωτικός αν δεν κάνω λάθος. Δεν πάει το μυαλό σου παραπέρα;;...
Δεν αναρωτιέσαι, τι ζητάει ο Ερντογάν μες την τούρλα του Σαββάτου να επισκεφτεί την Αθήνα με κουστωδία 15 (!!) υπουργών;; Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;; Είναι κατάλληλη αυτή η ώρα τώρα, για διαπραγματεύσεις, διαβουλεύεσεις οποιουδήποτε επιπέδου και για οποιοδήποτε θέμα;;;...
Να το θυμάσαι Βασίλη. Αν κάποτε η ιστορία γραφτεί όπως πρέπει (κι αν ακόμα υπάρχει Ελλάδα), αυτόν εδώ τον πρωθυπουργό θα τον ονομάσει εθνικό μειοδότη και μάλιστα quisling degenere.
Την καλημέρα μου ξανά
Φίλε έγραψες ένα σωρό αλλά η τελευταία παράγραφο σε πρόδωσε.Τόσα πολλά για να αποκαλέσεις τον πρωθυπουργό "εθνικό μειοδότη";
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιος φοράει γυαλιά;
ΥΓ Στην ουσία τώρα, εσύ μπορεί να βλέπεις τον Μίκη ως θέσφατο εγώ επειδή γνωρίζω πολύ παρασκήνιο από τη διαδρομή του ως σαλτιμπάγκο.
Με πρόδωσε όσον αφορά τι;; Θα είχα πρόβλημα ευθέως να πω που ανήκω ; Μήπως κυνηγάς γαλάζια φαντάσματα; Αν ναι, δεν είμαι απ' αυτά. Τέλος πάντων αυτή η λογική είναι στείρα, επιδέρμική και δεν οδηγεί πουθενά. Δεν έχω προσωπική εμπάθεια ούτε με τον Γιωργάκη ούτε με τον Κωστάκη, τους κρίνω ως ηγέτες όχι ως πρόσωπα. Και σαν σκεπτόμενος Έλληνας πολίτης βγάζω το συμπέρασμα ότι αμφότεροι είναι καταστροφικοί για τη χώρα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήFull stop που είπε κι ο πολύς Παπακωνσταντίνου. Ο άλλοτε τοποτηρητής του Σημίτη στον ΟΤΕ...
ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΝΙΤΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΚΟΥΒΑ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.
διαχειριστή
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ χαρακτηρισμος σαλτιμπαγκος χτυπαει λιγο ασχημα. Εγω τον εχω ονομασει εκρεμες,μια απο εδω, μια απο εκει."καραμανλης η' τα τανκς" μετα απο μερικα φεγγαρια να και Υπουργος του Μητσοτακη.
Μικι ιδρυτη των Λαμπρακιδων, εισαι η αιτια να φαει πολυς κοσμος ξυλο και εχορια.Οι ελληνες της διασπορας ξερουν γιατι μισεις τοσο πολυ το ονωμα "Παπανδρεου"