Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Οι «υπαλληλίσκοι» του Περισσού και η Αλέκα «επαναστατικός ηγέτης»

Πώς σχολιάζετε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ στα κρουαζιερόπλοια;

«Εγώ είμαι ένας από τους λίγους που παίρνουν στα σοβαρά το ΚΚΕ στη χώρα. Και λόγω προϊστορίας αν θέλετε, λόγω νεανικής ασθένειας. Στο τελευταίο κείμενο που εξέδωσαν προ εβδομάδων είναι σαφές ότι απορρίπτουν το Σύνταγμα της χώρας, ότι επιδιώκουν την ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος και επιδιώκουν αυτό να γίνει χωρίς οι υπόλοιποι να τους πάρουν χαμπάρι».

- Εννοείτε ανατροπή του συστήματος;


«Ναι, διάλυση του συστήματος. Είναι σαφές, το λένε, δεν είναι κάτι που φαντάζομαι. Τα έχει πει η κυρία Παπαρήγα στη Βουλή και τα λέει κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μην τα καταλαβαίνει κανείς, αλλά τελικά αυτά λέει. Ξέρετε, όταν έχεις να μελετήσεις αυτόν τον χώρο πρέπει να ξέρεις να διαβάζεις και ανάμεσα στις γραμμές».

- Με ποια πρόθεση; «Είναι σαφής η πρόθεσή τους. Διάλυση του κράτους, κορύφωση της ανεργίας, λαϊκή δυστυχία, ανατροπή χωρίς ένοπλο αγώνα, που δεν τον τολμάνε. Τον έχουν αποπειραθεί προσφάτως και ηττήθησαν. Πρόθεσή τους όμως είναι να επιβάλουν στην Ελλάδα τη δικτατορία του προλεταριάτου, που είναι η έκφραση των εργαζομένων μέσω του ενός κόμματος και της μιας ηγεσίας. Οταν κανείς σκέφτεται τον υποκειμενικό παράγοντα αυτής της εξέλιξης με το σημερινό ΚΚΕ με τους γραφειοκράτες υπαλληλίσκους του Περισσού και την κυρία Παπαρήγα σε ρόλο επαναστατικού ηγέτη, είναι γελοία πράγματα. Μπορούν όμως να κάνουν τεράστια ζημιά και την έκαναν. Εγώ πιστεύω ότι έχουν λειτουργήσει για μια πτώση του ελληνικού τουρισμού που είναι τουλάχιστον 10% από το 20% συνολικά που φαίνεται ότι είναι η μείωση. Αυτό το 10% οφείλεται σε δικές τους ενέργειες. Πέραν αυτού υπάρχει και ένα θέμα. Πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε το κρυφτό με την έννοια της βίας. Βεβαίως εγκληματίας είναι αυτός που σκοτώνει ανθρώπους. Αυτοί που έκαψαν τους τρεις ανθρώπους στην οδό Σταδίου είναι εγκληματίες και πρέπει να βρεθούν και να μπουν στη φυλακή. Υπάρχει και μια ανυπομονησία της κοινής γνώμης, γιατί επιτέλους δεν βρίσκονται; Αυτό όμως το φαινόμενο, αυτή η πράξη δεν είναι τυχαία. Ποιος επαγγέλλεται τη βία; Όταν φωνάζουν οι συνδικαλιστές- και μη μου πείτε ότι δεν το κάνουν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, γιατί τους είδα με τα μάτια μου και αναγνώρισα πρόσωπα στην τηλεόραση να φωνάζουν «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», αυτό δεν είναι πράξη βίας; 

Από τη σημερινή συνέντευξη Πάγκαλου στο ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Τι μας λέει αυτός ο Πάγκαλος δεν υπάρχει κανένας να τον μαζέψει;
    Το ΚΚΕ φταίει για όλα αυτά τα δεινά που περνάει ο Ελληνικός λαός; Την ακρίβεια ,την ανεργία και όλα τ'άλλα.
    Μα τι άλλο θα περιμέναμε από ένα τέτοιο τύπο. Να μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ.ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά