Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Επιφυλάξεις από τον Αβραμόπουλο

«Λάμπει» δια της σιωπής και της απουσίας του από το πολιτικό προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος, γεγονός που -πολλά στελέχη της ΝΔ, που γνωρίζουν και την ιδεολογική και πολιτική αφετηρία του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου- ερμηνεύουν ως απόσταση από ορισμένες - κρίσιμες επιλογές του κ. Αντ. Σαμαρά. 

Το εάν υπάρχουν ήδη οι πρώτες ρωγμές στο δίδυμο που διεκδίκησε και κέρδισε στην εσωκομματική μάχη τον περασμένο Νοέμβριο μένει να φανεί τις επόμενες εβδομάδες, αλλά είναι βέβαιο ότι μόνο τυχαία δεν είναι η απουσία του κ. Αβραμόπουλου από τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της ΝΔ αλλά και ευρύτερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός, ο οποίος την Παρασκευή το απόγευμα είχε μια μακρά συνάντηση (που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας) με τον κ. Β. Μεϊμαράκη, ο οποίος επίσης παρακολουθεί από απόσταση τις εξελίξεις, εκφράζει επιφυλάξεις ως προς την ορθότητα της πολιτικής Σαμαρά σε σειρά θεμάτων, όπως είναι η οικονομία αλλά και η εξωτερική πολιτική.
Τακτικοί συνομιλητές του πρώην υπουργού Υγείας επισημαίνουν ότι, εάν δει κανείς τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά το πρόσφατο παρελθόν σε σειρά θεμάτων, αντιλαμβάνεται και τη διαφοροποίησή του από τη «γραμμή» της Ρηγίλλης. Συγκεκριμένα:
  • Για την οικονομία εκτιμά ότι η ΝΔ θα έπρεπε να είχε υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο-συμφωνία για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και να αντιταχθεί στα μέτρα.
  • Για την επίσκεψη Ερντογάν θεωρεί ότι με την τακτική της η ΝΔ «χαρίζει» τα όποια οφέλη υπήρξαν από τις επαφές και ειδικότερα από τις συμφωνίες που υπεγράφησαν στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον κ. Γ. Παπανδρέου.
  • Για τις δημοτικές εκλογές έχει δηλώσει ότι η ΝΔ έπρεπε νωρίς να έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της, δηλώνοντας ότι θα δώσει χρίσματα μόνο στους μεγάλους δήμους, ενώ σε ό,τι αφορά την Αθήνα έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ν. Κακλαμάνη, κάτι που ακόμη δεν έχει καταστήσει σαφές η Ρηγίλλης.
Σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Αβραμόπουλος εκτιμά -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι εάν αυτή η τακτική συνεχιστεί, υπάρχει ο ορατός κίνδυνος μετακίνησης -είτε προς το ΠΑΣΟΚ είτε ακόμη προς τον υπό διαμόρφωση νέο πολιτικό φορέα της κυρίας Μπακογιάννη- εντός τμήματος των ψηφοφόρων της ΝΔ που αυτο-προσδιορίζονται ως «κεντρώοι - κεντροδεξιοί».
Σύγχρονο κόμμαΟ πρώην υπουργός, ο οποίος μιλά διαρκώς για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου σύγχρονου κόμματος που θα έχει σαφείς αναφορές στην Κεντροδεξιά, υπεραμύνεται της δικής του ιδεολογικής και πολιτικής αφετηρίας που είναι σαφώς πιο κοντά στον χώρο του κέντρου και θεωρεί ότι η ΝΔ με την πολιτική της πρόταση πρέπει να καλύψει τον χώρο που ξεκινά από τις παρυφές της ακροδεξιάς και καταλήγει στις παρυφές της Αριστεράς.
Άλλωστε, όπως σημειώνουν τακτικοί συνομιλητές του, η τοποθέτηση αυτή περιλαμβάνεται στο κείμενο αρχών και θέσεων που είχαν συνυπογράψει οι κ. Σαμαράς και Αβραμόπουλος, πριν από την εσωκομματική μάχη της 29ης Νοεμβρίου.
Γιάννης Σαραντάκος-Έθνος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά