Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Βενιζέλος - Σαμαράς Συζήτησαν το συνταξιοδοτικό των ενόπλων και τη Γάζα

Με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να τον ενημερώσει για όλα τα θέματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του Ασφαλιστικού των όσων υπηρετούν στις ΕΔ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει ότι πρέπει πρώτα να αναμένουμε πώς θα διαμορφωθεί το γενικό συνταξιοδοτικό:

«Θα περιμένουμε να διαμορφωθεί το γενικό συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που χειρίζεται το υπουργείο Εργασίας. Στη συνέχεια, θα διαμορφωθεί από του υπουργείο Οικονομικών το ειδικότερο νομικό πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Και σε τρίτη φάση, θα προστεθούν οι ειδικές ρυθμίσεις για το ένστολο προσωπικό που επεξεργαζόμαστε μαζί με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

» [...] Γιατί ο στρατιωτικός τελεί υπό ειδικό καθεστώς και ειδικές συνθήκες


Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στη Γάζα.

Ο υπουργός Αμυνας επανέλαβε ότι το ΓΕΑ ενημέρωσε την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ πως διακόπτεται η διεξαγόμενη κοινή άσκηση των δύο αεροποριών στην Ελλάδα.

ΤΟ ΒΗΜΑ

9 σχόλια:

  1. ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗΗΗΗΗΗΗ !!!
    Ο JEFFRY ΗΘΕΛΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΝΤ ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;;;

    Η κυβέρνηση απέρριψε συμφέρουσα πρόταση εξαγοράς του χρέους!

    Oι προτάσεις ήταν ιδιαίτερα συμφέρουσες και σίγουρα έλυναν το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα χρηματοδότησης του ελλείμματος..!

    Ντοκουμέντα που αφορούν εμπιστευτικές επιστολές του Private Equity Hayman προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, με τις οποίες ο επενδυτικός πόλος την επίμαχη περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2010, κοινοποιεί την πρόθεσή του να αγοράσει Ελληνικό χρέος 20 δις. ευρώ με επιτόκιο 1,25% επιπλέον του Libor, αποκαλυπτουν...διεθνη ΜΜΕ. (http://www.investingcontrarian.com)

    Δεδομένου ότι σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα βρίσκονταν στο επίκεντρο μιας οργανωμένης κερδοσκοπικής επίθεσης και οδηγούνταν εκ των εξελίξεων με μαθηματική ακρίβεια στην "αγκαλιά" του ΔΝΤ και του μηχανισμού της ΕΕ, η κυβέρνηση απέρριψε επίσημες προτάσεις χρηματοδότησης, που θα την έβγαζαν από την δύσκολη θέση και εν πάσει περιπτώσει θα της έδιναν μια άνεση χρόνου.

    Ενώ οι προτάσεις, σύμφωνα πάντα με τα συγκεκριμένα έγραφα ηταν ιδιαίτερα συμφέρουσες και σίγουρα έλυναν το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα χρηματοδότησης του ελλείμματος.

    Ωστόσο η Ελλάδα για λόγους που ενδεχομένως χρίζουν περεταίρω εξηγήσεων, επέλεξε την λύση που πρότεινε μετά από μακροχρόνιες και επίπονες διαβουλεύσεις η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ με ότι φυσικά αυτό συνεπάγεται.

    Αξίζει δε να σημειωθεί πως ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της χώρας και του Private Equity Hayman έπαιξε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με το οποίο το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο υπέγραψε και Memorandum of Understanding (MOU), προκειμένου να διαπραγματευτούν τους όρους.

    Ειδικότερα στις 11 Ιανουαρίου 2010 το Hayman με εμπιστευτική επιστολή στον Γ. Παπανδρέου δηλώνει πρόθεση χρηματοδότησης κατά 7 δις. ευρώ με επιτόκιο Libor συν 1,25% και για 10 χρόνια. Ενώ επανέρχεται στις 2 Φεβρουαρίου με νέα πρόταση και πάλι προς τον πρωθυπουργό προσφέροντας 20 δις. ευρώ με τους ίδιους όρους.

    Πρόκειται για απόλυτη επιβεβαίωση τόσο της εφημερίδας "Αξία" όσο και του "axiaplus.gr" που εκείνη την εποχή είχαν φέρει στην δημοσιότητα ρεπορτάζ που ήθελαν διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ να είχαν προτείνει στην κυβέρνηση την χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους της χώρας, με κεφάλαια που μάλιστα έφταναν τα 80 δις. ευρώ.

    H σελίδα :
    http://www.investingcontrarian.com/global/this-could-nail-greece-pm-potential-evidence-of-fraudmediocrity/

    Πηγή: http://greece-salonika.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο JEFFRY ΗΘΕΛΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΝΤ ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;;;
    Μήπως γιατί έχει καταλάβει ότι έχει να κάνει με μακάκες ;
    Να μια καλή εκδοχή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι αγαπητέ φίλε δεν είναι αυτό ή τουλάχιστον μόνο αυτό. Το κυριότερο είναι ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αυτός (ο JEFFRY), ο εστιάτορας της Πάρου κι η Αννούλα - Βλαχομπίλντεμπεργκ- Διαμαντοπούλου. Τρεις οι πυλώνες της άλωσης. Οικονομικός μέσω ΔΝΤ, ερήμωση της υπαίθρου και θωράκιση της άμυνας του καθεστώτος μέσω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, και τέλος χτύπημα και αποδόμηση της παιδείας μέσω Βλαχομπίλντεμπεργκ- Διαμαντοπούλου, Δραγώνα, Φραγκουδάκη. Τα διαμαντάκια του Σόρρος. Το σχέδιο είναι σε πλήρη εξέλιξη φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΣΥ ΦΙΛΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ;
    ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΑΣΠΕΝΣ..
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΡΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Δημογέροντα είναι πασιφανές ότι η κομματική σου προτίμηση προσδιορίζει και την εμβέλεια της πολιτικής σου ορατότητας. Γι' αυτό είμαι σίγουρος πως, αν σου 'λεγε κάποιος πριν μερικά χρόνια ότι η χώρα το 2010 θα ήταν υπο πτώχευση και θα διοικούταν από τριμερή επιτροπεία, θα τον έλουζες με τα ίδια επίθετα όπως εμένα, φαντασιόπληκτο κλπ. Τέλος η ειρωνεία κι οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, όσο κι η απουσία ουσιαστικής απάντησης, δίνει ένα στίγμα ως προς το αν και πόσο είσαι συ σοβαρός ή όχι. Ας σε κρίνουν οι αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. STO SPITI TOY....KREMASMENOY DE MILANE GIA...SKOINI .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και όμως ο δημογέροντας είναι ο μόνος που δεν φοβάται τα "πετροχελίδωνα" και είναι ο μόνος που δεν θα βάλει το κεφάλι του μέσα στην άμμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aliea όσον αφορά τον στρουθοκαμηλισμό το κατάλαβα, περί πετροχελίδονων όμως όχι. Αν θες μπορείς να γίνεις πιο σαφής. Υπάρχει λόγος να μιλάμε με γρίφους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΜΟΣ... ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ.....ΜΑΚΑΚΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΕΡΓΑΖΕΤΑΙ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΥΡΑΙΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά