Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Τι ζητούν οι Νεοδημοκράτες

Εισήγηση Διονύση Κ. Καραχάλιου
Γραμματέα Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος
8ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
Τι ζητούν οι Νεοδημοκράτες
Η Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας–Κόμματος υλοποιεί την δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά,  για «ένα κόμμα με ανοικτές τις πόρτες στην κοινωνία».
Στόχος της Γραμματείας είναι, να φθάνουν στην ηγεσία και στα αρμόδια όργανα του κόμματος, με τρόπο άμεσο, οι  προβληματισμοί, οι ανησυχίες, οι διαμαρτυρίες, οι καταγγελίες, τα παράπονα, οι σκέψεις, οι απόψεις και οι προτάσεις των πολιτών. Όπως, χαρακτηριστικά, έχει τονίσει ο Πρόεδρός μας, θέλουμε  «ο σφυγμός της κοινωνίας να χτυπά στις φλέβες του κόμματος και της ηγεσίας του».
Mε την εμπειρία των έξι μηνών λειτουργίας της Γραμματείας μας, κατά την διάρκεια των οποίων, έχουμε δεχθεί πάνω 40.000 μηνύματα, μέσα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την επιστολογραφία, τα τηλεφωνήματα και την προσωπική επαφή με τους πολίτες και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, απ’ όλη την Ελλάδα, έχω, σήμερα, την δυνατότητα να παρουσιάσω τα συμπεράσματα από αυτή την άτυπη «δημοσκόπηση» διαρκείας, που αποτυπώνει τις απαιτήσεις της κοινωνίας από το κόμμα μας.
Ιδού λοιπόν:
1.
Ο νεοδημοκράτης επιθυμεί την επανάκτηση του ηθικού πλεονεκτήματος της Νέας Δημοκρατίας.
Οι οπαδοί μας αισθάνονται προδομένοι από κάποιους,  που υποσχέθηκαν να πατάξουν την διαφθορά, την αναξιοκρατία, την φαυλότητα και την αλαζονεία και κατέληξαν θλιβεροί μιμητές του πασοκικού ήθους και ύφους της εξουσίας.
Αισθάνονται προδομένοι από κάποιους, άλλοτε συμμαχητές μας, που αιχμαλωτίσθηκαν πολύ γρήγορα και απελπιστικά εύκολα από την σαγήνη των υπουργικών τους θώκων  και  κράτησαν πεισματικά κλειστές τις πόρτες τους, στον απλό Έλληνα πολίτη και ακόμη πιο κλειστά τα αυτιά τους, στα αμέτρητα μηνύματα ανησυχίας, αγωνίας και απόγνωσης της λαϊκής βάσης.
Τώρα, λοιπόν, και κάτω από την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά απαιτούν:
Να διαμηνύσουμε, προς κάθε κατεύθυνση ότι, η ηθική εξαχρείωση και η εξουσιαστική αναλγησία, που το ΠαΣοΚ καθιέρωσε ως «πρότυπα» πολιτικής συμπεριφοράς, δεν μπορούν να τύχουν της δικής μας ανοχής, απλά και μόνον επειδή κάποιοι «δικοί» μας «εζήλωσαν δόξαν» του σοσιαλιστικού κινήματος.
Απαιτούν να ξαναγυρίσουμε στα ιδανικά μας και στις αξίες μας, υψώνοντας την σημαία της ηθικής, ως πρωταρχικής και απαράβατης προϋπόθεσης για την συμμετοχή στα κοινά. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, που έρχονται, θα πρέπει καταδείξουν, στην πράξη, την απόφασή μας να αποκαταστήσουμε τη Νέα Δημοκρατία ως το κόμμα των αξίων και των αξιών.
2. Ο νεοδημοκράτης απαιτεί την επιστροφή της ιδεολογίας μας στο οπλοστάσιο του πολιτικού μας λόγου.
Οι οπαδοί μας αισθάνονται κουρασμένοι και αδύναμοι εξ αιτίας του, μέχρι χθες, ιδεολογικού αφοπλισμού της παράταξης. Αισθάνονται επιτακτική την ανάγκη, να αντιμετωπίσουμε δυναμικά, αποφασιστικά και ανυποχώρητα, την προπαγανδιστική ασυδοσία της αριστεράς, η οποία, παρά την συντριβή των κοσμοειδώλων της, πέτυχε, χάρη στην δική μας ανοχή, να κυριαρχήσει ιδεολογικά και να διαστρεβλώνει, συστηματικά και μεθοδικά, της δικές μας ιδέες και αρχές.
Αυτή η ιδεολογική υποχώρηση παίρνει τέλος.
Το ακούσατε χθες από τον Πρόεδρό μας.Νέας Δημοκρατίας, που, ήδη, παίρνει σάρκα και οστά.
Από εδώ και εμπρός, αγωνιζόμαστε για να καταστήσουμε κτήμα της ελληνικής κοινωνίας τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό.
Αποτελεί την πρώτη δέσμευσή του, προς την κοινωνική βάση της
Αγωνιζόμαστε, σθεναρά και ανυποχώρητα, στο πεδίο των ιδεών για να θυμίσουμε ότι ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός δεν διώκει το κεφάλαιο, που είναι αναγκαίο για την παραγωγή εθνικού πλούτου και θέσεων απασχόλησης.
Όμως, λειτουργεί αποτρεπτικά στην δημιουργία ολιγοπωλιακών καταστάσεων και πλέγματος ασφυξίας για την επιχειρηματική δραστηριότητα μικρών και μεσαίων οικονομικών μονάδων. Και, κυρίως, ενθαρρύνει την επιχειρηματική πρωτοβουλία, προστατεύει και διασφαλίζει συνθήκες ανταγωνισμού, καταργεί τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, περιορίζει την υπερβολική φορολόγηση, διευκολύνει την διασπορά της οικονομικής δραστηριότητας και ευνοεί την διάχυση της ανάπτυξης.
Με μια λέξη, απελευθερώνει τον πολίτη από τους μηχανισμούς  περιορισμού και παρεμπόδισης της παραγωγικής δημιουργίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται  η κοινωνική συνοχή, που αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την ευημερία του συνόλου  και την εδραίωση μιας διαρκούς εθνικής αναπτυξιακής πορείας.
Αγωνιζόμαστε για να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι, η ισότητα των ευκαιριών, η εμπιστοσύνη στις δημιουργικές δυνάμεις του ατόμου, η διαρκής μέριμνα για τους οικονομικά ασθενέστερους και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με στόχο την ευημερία των πολλών, απορρέουν από  την βαθειά πίστη μας στον άνθρωπο και τον απόλυτο σεβασμό της ελευθερίας και της αξιοπρέπειάς του.
Αγωνιζόμαστε, ακόμη, για να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθηση που προσφέρουν η πατριωτική συνείδηση, η συναίσθηση της προσφοράς προς την ελληνική κοινωνία και η επίγνωση του χρέους προς τη νεολαία μας.
3. Ο νεοδημοκράτης αγωνιά για την προστασία των εθνικών μας δικαίων  και για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.
Οι οπαδοί μας αντιδρούν έντονα στην οποιαδήποτε προοπτική εύκολης τακτοποίησης των εθνικών μας θεμάτων, οργίζονται με την κλειστή διπλωματία, που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ και αγανακτούν με τις συνεχείς προκλήσεις και την εθνικιστική προπαγάνδα των γειτόνων μας στα διεθνή fora.
Αρνούνται λύσεις τύπου σχεδίου Ανάν και ανησυχούν, καθώς βλέπουν ότι, οι πρόσφατες επιτυχίες των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, στα ενεργειακά θέματα και στην διεύρυνση της διεθνούς συνεργασίας της χώρας, αποδυναμώνονται, εξ αιτίας της ανερμάτιστης εξωτερικής πολιτικής του Γ. Παπανδρέου.
Ο Αντώνης Σαμαράς ανταποκρίνεται πλήρως σ’ αυτές τις εθνικές ανησυχίες των οπαδών μας.
Μαζί του αγωνιζόμαστε για να ανασυντάξουμε το εθνικό μας δυναμικό, εντός και εκτός Ελλάδας.
Αγωνιζόμαστε για το απαράβατο των «κόκκινων γραμμών» στα εθνικά μας θέματα, αλλά και για την προώθηση των «γαλάζιων γραμμών», που σημαίνουν: προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εδαφικής μας ακεραιότητας, δίκαιη επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, επιβίωση των Βορειοηπειρωτών στις εστίες τους,  αποτροπή του σφετερισμού του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας και διαφύλαξη της Θράκης μακριά από τις νεοοθωμανικές φαντασιώσεις.
4.    Ο νεοδημοκράτης απαιτεί συνέπεια λόγων και έργων.
Οι οπαδοί μας ένοιωσαν, πικρία, απόγνωση και αγανάκτηση για την εγκατάλειψη προεκλογικών υποσχέσεων και διακηρύξεων, που έδωσαν την ευκαιρία στο ΠαΣοΚ, αντί να απολογείται για τις δικές του παραλείψεις και την δική του κυβερνητική ανεπάρκεια, να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και, με την πρόθυμη συνδρομή του ραδιοτηλεοπτικού κατεστημένου, να της καταλογίζει ευθύνες και  ανεπάρκειες, πολύ πέραν από τις πραγματικές.
Οι νεοδημοκράτες οραματίζονται μια μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με όπλο την ιδεολογία της, θα κάνει πράξει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και θα υλοποιήσει  το όραμα του Προέδρου μας για τη Νέα Μεταπολίτευση.
Τούτο σημαίνει ότι πρέπει να διαμορφώσουμε ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό και αποτελεσματικό κυβερνητικό πρόγραμμα, ικανό να ανταποκριθεί στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, που καθίσταται ακόμη περισσότερο προβληματική, εξ αιτίας των αστοχιών, των παλινωδιών, της ασυνεννοησίας και της εν γένει κυβερνητικής αβελτηρίας του ΠαΣοΚ.
5.    Ο νεοδημοκράτης θέλει το κόμμα, την ηγεσία και τα στελέχη του καθημερινά δίπλα του, στο πλευρό του.
Οι οπαδοί μας έχουν τελειώσει, βαθιά μέσα στη συνείδησή τους, με εκείνους που πλήγωσαν την παράταξη, δεν σεβάστηκαν την ψήφο τους, δεν τίμησαν το λειτούργημά τους και ξέχασαν τις προσδοκίες τους.
Θέλουν την καινούρια Νέα Δημοκρατία στελεχωμένη, από την βάση μέχρι την κορυφή, με ανθρώπους που έχουν όραμα, ήθος, αφοσίωση σε ιδανικά και πίστη στην Πατρίδα και το Έθνος.
Θέλουν ανθρώπους ανιδιοτελείς και όχι υπηρέτες συμφερόντων, θέλουν ανθρώπους με αυτοθυσία, τόλμη και μαχητικότητα και όχι καιροσκόπους, θέλουν  να νοιώθουν την παρουσία ηγεσίας, βουλευτών και στελεχών κοντά στα προβλήματά τους και τις καθημερινές τους αγωνίες.
Γι’ αυτό ακριβώς ο Πρόεδρός μας, όπως τόνισε στην χθεσινή του ομιλία, θα δώσει, αμέσως μετά την λήξη του Συνεδρίου μας, πρώτος, το παράδειγμα της συστηματικής και συνεχούς επαφής με την λαϊκή μας βάση, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Θέλουν, ακόμη, οι οπαδοί μας την ΟΝΝΕΔ, τη νεολαία μας, αντάξια της παράδοσης που δημιουργήσαμε, ας μου επιτραπεί, ο κομπασμός, εμείς οι παλαιότεροι, όταν αγωνιζόμαστε για ιδέες και για τα οράματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ευάγγελου Αβέρωφ, μακριά από προσωπικούς τυχοδιωκτισμούς και μικροκομματικές επιδιώξεις.
Θέλουν την ΟΝΝΕΔ πρωτοπόρα και δυνατή, δίπλα στον λαό, σε όλους τους αγώνες, ιδεολογικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς, αληθινό υπόδειγμα ήθους και αφοσίωσης στην Πατρίδα και το Έθνος.

Αυτά είναι, σε γενικές γραμμές, τα μηνύματα που φθάνουν στην Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος. Είναι η έκφραση της αγωνίας και των προσδοκιών των φίλων μας.
Ο Αντώνης Σαμαράς, με την χθεσινή του ομιλία, απέδειξε, ότι ο σφυγμός της Κοινωνίας χτυπά μέσα στις φλέβες του.
Ας σταθούμε, όλοι, δίπλα του, στην γιγάντια προσπάθεια για την Ελλάδα της Ελπίδας, για τη Νέα Μεταπολίτευση, για τη νέα Νέα Δημοκρατία.- 
www.politis-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά