Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

«Κεραυνοί» Ανθιμου για το μίνι

Μητροπολίτης Άνθιμος :«Γιατί; Εμείς που φοράμε τα ράσα μας και όλα τα εσώρουχά μας, κι από πάνω το δεύτερο ράσο, και μας βλέπετε μέσα στον ήλιο του Ιουνίου και του Ιουλίου και του Αυγούστου, πέθανε ποτέ κανείς μας από αυτή την αιτία;» διερωτήθηκε στο χθεσινό του κήρυγμα στον Ι.Ν. Αγίου Θεράποντος Θεσσαλονίκης, περιγράφοντας αυτά που βλέπει -άθελά του-αυτή την εποχή στους δρόμους, στις τηλεοράσεις, ακόμα και στους ιερούς ναούς.
«Όπου κι αν βρεθούμε, η παρουσία ιδίως των νεαρών κοριτσιών, με φορέματα μέχρι το γόνατο και πάνω από το γόνατο και κυρίες και δεσποινίδες με τις εμφανίσεις τις σαρκικές περιφερόμενες εις τας οδούς και τας ρύμας και στα κέντρα, και δεν ξέρω πού αλλού, ενίοτε δε και εις την εκκλησία», είπε. Χαρακτήρισε την εικόνα πολλών γυναικών σε γάμους και βαπτίσεις ως «χειρότερη και από επίδειξη μόδας», που σκανδαλίζει τους άνδρες και τις ευπρεπείς γυναίκες και ανέκραξε: «Ουαί εις εκείνον δια του οποίου το σκάνδαλο έρχεται. Είναι φθορά της ψυχής αυτή του προσώπου που προκαλεί τέτοια εμφάνιση και που γίνεται αιτία να βλάπτεται ο άλλος»
Στη φώτο το νέο φόρεμα για το καλοκαίρι 2010

1 σχόλιο:

  1. Θού κύριε φυλακήν ........Σίγουρα Άνθιμε σε πείραξε η ζέστη . Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς το θέμα και να λανσάρεις καλοκαιρινό ράσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά