Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Η Λαμία θρηνεί τον 37χρονο ταγματάρχη, πιλότο του Απάτσι

Στη φωτογραφία βλέπετε τον 37χρονο Ανδρέα Δερμάρη μέσα στο Απάτσι που τόσο αγαπούσε, αλλά η μοίρα του επιφύλασσε άσχημο παιχνίδι.

Θρήνος στη Λαμία από τα Καλύβια μέχρι τη Νέα Μαγνησία, αλλά και το Κερασοχώρι Ευρυτανίας
.

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες το απόγευμα στα Καλύβια, όταν έγινε γνωστό ότι ο ταγματάρχης, χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου ήταν ένα δικό τους παιδί, ο 37χρονος Ανδρέας Δερμάρης, πατέρας 3 ανήλικων παιδιών, ενώ η γυναίκα του Μαρία από τη Νέα Μαγνησία Λαμίας, σε λίγες μέρες θα φέρει στον κόσμο και το 4ο παιδί τους.


Οι αξιωματικοί της ΜΕ.ΡΥΠ που ανέλαβαν να μεταφέρουν τα μαύρα μαντάτα στους γονείς του αδικοχαμένου πιλότου, τους αναζήτησαν κατ' αρχήν στα Καλύβια όπου διαμένουν, αλλά τελικά τους βρήκαν στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας, απ' όπου ήταν η καταγωγή τους.


Ο Ανδρέας Δερμάρης είχε από μικρός πάθος με τα ελικόπτερα και είχε βάλει στόχο ζωής να γίνει πιλότος. Ήταν από τους καλύτερους μαθητές που είχαν περάσει ποτέ από το 5ο λύκειο Λαμίας και δεν άργησε να γίνει και ένας από τους καλύτερους πιλότους-χειριστές των ελικοπτέρων Apache. Άλλωστε είχε εκπαιδευτεί πολλές φορές στην Αμερική και ήταν από εκείνους που πήγαν να τα φέρουν στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες. Μάλιστα μόλις πριν από μια εβδομάδα επέστρεψε από μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ.

Ο 37χρονος ταγματάρχης ήταν επίσης και στην τελετή παραλαβής των 12 υπερσύγχρονων ελικοπτέρων Απάτσι, και δεν είναι τυχαίο που όλοι οι συνάδελφοί του αναγνώριζαν τις ιδιαίτερες ικανότητές του στο συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρων.
Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στη Λαμία, αφού κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μεταξύ των 2 νεκρών πιλότων του Απάτσι, που άκουσαν το μεσημέρι, ότι έπεσε στην Πάχη Μεγάρων,ο ένας είναι ο 37χρονος Λαμιώτης Ανδρέας Δερμάρης από τα Καλύβια.

www.lamiareport.gr

8 σχόλια:

  1. Μέχρι πότε θα θρηνούμε για άξιους ΕΛΛΗΝΕΣ ,που κάποιοι για να βάλουν μερικά εκατομμύρια στην τσέπη τους παραλαμβάνουν προβληματικά ελικόπτερα ;
    Μα όσο υπάρχουν ατιμοριτοι Τσοχατζοπουλοι και λαμογια πολιτικοί που μπαίνουν ξεβράκωτοι στην πολιτική και βγαίνουν πάμπλουτοι.
    Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει και ας είναι τα τελευταία θύματα των αλητών πολιτικών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΠΑΡΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν τα εξοπλιστικά προγράμματα και αυτά τα κομματικοποιούμε είμαστε άξιοι της τύχης μας.
    Καλό κουράγιο στις οικογένειες των πιλότων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί έπεσε ρε παπαρα …..ανθρώπινο λάθος θα πουν ξανά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες το ελικόπτερο έπεσε (δεν επιχείρησε δηλαδή αναγκαστική προσγείωση όπως λέγεται) από τα 1200 πόδια, περίπου. Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε θα σημαίνει ότι υπέστη σοβαρή βλάβη το κύριο στροφίο του ελικοπτέρου. Τα ελικόπτερα αυτού του τύπου φέρουν δύο κινητήρες, οπότε πρέπει να χάσουν και τους δυο για να πέσουν.

    Τα Απάτσι έχουν παραληφθεί προσφάτως και με διαταγή του Επιτελείου έχουν ακινητοποιηθεί όλα μέχρι να διαπιστωθεί η αιτία της πτώσης. Το ελικόπτερο μετά την πτώση του στο έδαφος πήρε αμέσως φωτιά. Δεν ξερω αν λεει κατι αυτο στους 11:40:00 π.μ.και στον 11:50:00 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΑΥΤΟ :Τα ελικόπτερα «Απάτσι» βρίσκονται στην υπηρεσία της Αεροπορίας Στρατού από το 1995. Το ελικόπτερο που συνετρίβη χθες, ήταν ένα από τα 12 που εντάχθηκαν στην υπηρεσία μόλις στις 11 Φεβρουαρίου 2010. Η παραγγελία των 12 συγκεκριμένων ελικοπτέρων, έγινε το 2003, επί υπουργίας (Εθνικής Αμυνας) του κ. Παπαντωνίου. Η σύμβαση υπεγράφη επίσης το ίδιο έτος και το κόστος προμήθειάς τους, ανερχόταν περίπου στα 650 εκατομμύρια δολάρια. Τα ελικόπτερα παραδόθηκαν το 2007. Ωστόσο, μέχρι και το 2009 παρέμεναν αποθηκευμένα, διότι το ελληνικό Δημόσιο εξέφραζε ενστάσεις για την τεχνική αρτιότητά τους. Στα δύο αυτά χρόνια μάλιστα καταγγέλθηκε (και δεν διαψεύστηκε από το ΓΕΣ) ότι καλωδιώσεις των ελικοπτέρων είχαν φαγωθεί από τρωκτικά. Στα τέλη του 2009 το ελληνικό Δημόσιο τελικώς παρέλαβε τα «Απάτσι».ΠΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΑΦΡΙΛΕΣ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΜΑΚΑΚΕΣ Ή ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΓΩΜΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ;ΞΕΡΕΤΕ ΒΡΕ ΑΝΟΗΤΟΙ ΤΙ ΕΞΩΝΥΧΙΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ;
    ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΦΑΝΑΤΙΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ.
    ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΑΙΞΤΕ ΑΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΟΝΟ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ !!!!!!!!
    ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΑΘΛΙΕ ΚΡΕΤΙΝΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά