Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

«Ειρήνη υμίν…»

Το τελευταίο διάστημα γίναμε «αναγνωστικοί» θεατές μέσω έντυπου αλλά και ηλεκτρονικού τύπου διένεξη που λαμβάνει χώρα μεταξύ τοπικών Μ.Μ.Ε με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Μάλιστα και με δικαστική προέκταση…
Πόλεμος προσωπικός ή θεσμικός;
Πόλεμος ισχύος ή ουσίας;
Κανείς μας δεν έχει ακόμη ξεκάθαρα καταλάβει αν και διάφοροι συνειρμοί ταξιδεύουν στο μυαλό μας…
Μη ξεχνάμε όμως και ιδίως ξεχνάνε…  ότι αν και ο καθένας από τους «διάδικους» μπορεί να έχει τους λόγους του, αντιπροσωπεύουν  λειτουργίες διοικητικές, ενημερωτικές και άλλες… της τοπικής κοινωνίας, του τόπου μας !
Το αναγνωστικό κοινό νομίζω θα ήθελε πολύ αντί πολυσέλιδων δηκτικών αναφορών σε πρόσωπα ακόμη και αν αυτά ανήκουν στη σφαίρα του «Δημοσίου» να υπάρξει τοποθέτηση – αντίλογος με στοιχεία - τεκμηρίωση. Κοινωνική λογοδοσία  και συνοχή είναι όροι που πέρα από προεκλογικά «σλόγκαν», σίγουρα είναι δεσμεύσεις και βούληση της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ !
Άλλωστε και ο κ. Πρωθυπουργός της Χώρας, σε ομιλία του στη Βουλή με αφορμή την ψήφιση του Προγράμματος «Διαύγει@», κάλεσε τους bloggers αλλά και τα συμβατικά μέσα στην ανάδειξη των αρνητικών που υπάρχουν και θα υπάρξουν.
Μη ξεχνάμε ότι ο πολίτης – αναγνώστης – θεατής, ειδικά αυτή την περίοδο και ίσως με το «δίκιο του» λόγω αποφάσεων και ανατροπών σε κεκτημένα, έχει αποστραφεί από το πολιτικό σύστημα και όποιους το εκπροσωπούν. Ας φροντίσουμε λοιπόν να μη μεγεθύνουμε το παραπάνω ακόμη και σε τοπικό επίπεδο και ειδικά κάποιους μήνες πριν τη πρεμιέρα του αναπτυξιακά ελπιδοφόρου «Καλλικράτη» !
Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να τοποθετηθώ με την πρόσφατη ιδιότητα του επίδοξου «πολιτικού» αρθρογράφου, επισημαίνοντας όμως ότι δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες της υπόθεσης, κάνοντας γνωστή τη θέση μου για το εν λόγω περιστατικό ότι διαφορετικές τοποθετήσεις σε διάφορα θέματα και ειδικά πολιτικής χροιάς και όποιας προέκτασης είναι καλό να υπάρχουν διότι έτσι υπάρχει και δημιουργικός αντίλογος, λύσεις υπάρχουν πάντα αρκεί να υπάρχει διάθεση και υπομονή !

Μετά τιμής

Δημήτριος Πετσαλούδας

2 σχόλια:

  1. Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ(νεραντζιές)είναι γνωστό γιατί συμβαίνει αυτό...μας είχαν μάθει να πέφτει στον πρώτο εκβιασμό το παραδάκι..τώρα παραδάκι ΓΙΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να υποθέσω ότι έννοιες όπως ελευθεροτυπία και τεκμηριωμένος αντίλογος υπάρχει... ή είναι στη σφαίρα της φαντασίας μας... ???

    Ντροπή μας να συμβαίνουν (αν συμβαίνουν) αυτά που υπαινίσσεται ο παραπάνω σχολιαστής !

    Ο τοπικός τύπος πρέπει να συμβάλει και στην εποικοδομητική προώθηση της τοπικής κοινωνίας!

    ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ και ΛΟΓΙΚΕΣ του χθες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ πολύ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στο ΑΥΡΙΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά