Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Κόντρα για τις μεταθέσεις

Κόντρα του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη με τους στρατιωτικούς, κυρίως του Στρατού Ξηράς, έχει ανοίξει, με αφορμή τις μεταθέσεις οι οποίες έχουν παγώσει από το υπουργείο Οικονομικών λόγω κόστους.

«Έδωσα εντολή να μειώσουν τις μεταθέσεις κατά 30% και μου εμφάνισαν για υπογραφή 13% περισσότερες μεταθέσεις», έλεγε σε συνεργάτες του ο κ. Μπεγλίτης, δηλώνοντας πως οι μεταθέσεις υπογράφηκαν, γιατί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τετελεσμένα γεγονότα και δεν ήθελαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε πλήθος οικογενειών εάν αρνούνταν την υπογραφή.
Πάντως, στοιχεία από τον Στρατό Ξηράς δίνουν διαφορετική εικόνα. Σύμφωνα με αυτά, το 2010 έγιναν 9.059 έναντι 8.682 το 2009, όμως το 18% των αξιωματικών και το 3% των υπαξιωματικών, συνολικά 751 στελέχη, ήταν αναγκαστικές λόγω του μεγάλου αριθμού παραιτήσεων και των θέσεων που έπρεπε να αναπληρωθούν.
ΚόστοςΤο κόστος μεταθέσεων το 2009 ήταν 11.832.360 ευρώ, ενώ το 2010 ήταν 2 εκατομμύρια λιγότερο (9.817.000), δηλαδή σε ποσοστό 17% μικρότερο. Η πτώση του κόστους, παρά το γεγονός της αριθμητικής αύξησης των μεταθέσεων, έγινε με εσωτερικές μετακινήσεις, δηλαδή με μεταθέσεις μέσα στην ίδια φρουρά, ώστε αφενός μεν να μη δαπανηθεί κόστος μετακίνησης και αφετέρου να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός καριέρας των στελεχών.
Τέλος, μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να είναι έτοιμο το προσχέδιο για τον νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών, το οποίο αναμένεται τον Οκτώβριο να κατατεθεί στη Βουλή.
Έθνος 
Σχόλιο: Κύριε Μπεγλίτη η διαφορά κόστους των μεταθέσεων έχει μικρή σημασία.Αυτό που πρέπει να ψάξετε είναι αν έγινε από το επιτελείο  σωστός προγραμματισμός των μεταθέσεων  και αν υπάρχουν πράγματι οικογένειες που πασχίζουν χρόνια να ικανοποιηθούν χωρίς αποτέλεσμα.Εδώ είναι το ζουμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά