Όλα τα νέα της Ανατολικής Φθιώτιδας πολιτικά και άλλα από το κεφαλοχώρι της. Βήμα επικοινωνίας σε όλους εσάς. Γράψτε μας την άποψή σας, την καταγγελία σας, την διαφωνία σας, και αποστείλατε στο vassilis.axelis@gmail.com "Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες".(Βολταίρος) Το ιστολόγιο απευθύνεται σε νοήμονες πολίτες.
Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010
Αποτρόπαια τα έργα του Ιωαννίδη
Ενώ οι Τούρκοι, που κι εκείνοι συνεργάσθηκαν με τους Αμερικανούς, αλλ’ από την ανάποδη, είπαν ότι θα καταλάβουν μόνο ένα κομματάκι της Κύπρου και οι Αμερικανοί συμφώνησαν. Τελικά κατέλαβαν τη μισή Κύπρο και οι Αμερικανοί σιώπησαν.
Του είπαν, λέει, οι Αμερικανοί ότι «θα έπειθαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν από την Κύπρο τα επόμενα 24ωρα». Και το έχαψε! Στη συνέχεια διέταξε γενική επιστράτευση. Έγινε και ήταν η γελοιωδέστερη επιστράτευση του κόσμου. Διέταξε να κτυπήσουν τα τουρκικά πλοία. Διέταξε να κτυπήσουν τα τουρκικά αεροπλάνα. Διέταξε να κτυπήσουν τον Τουρκικό Στρατό Ξηράς. Και στα τρία αυτά Όπλα, λέγει στη «συνέντευξή» του, η Ελλάς υπερτερούσε. Γιατί, λοιπόν, δεν εκτύπησαν; Καλύτερα ήταν και τα άρματά μας, λέγει. Είχαμε και μεγαλύτερη εμπειρία στον πόλεμο. Και το δικό μας ηθικό ήταν υψηλότερο. Η «κρίσιμη διαφορά ήταν στην ψυχοσύνθεση των δυο λαών», λέγει ακαταλαβίστικα.
Παντού και σε όλα, επαναλαμβάνει, «η διαφορά ήταν συντριπτική» υπέρ μας. Είχαμε και σπουδαία και σύγχρονα υποβρύχια και πυραυλακάτους, ενώ οι Τούρκοι είχαν «απομεινάρια αμερικάνικα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου». Είπε, λέγει, στον Αραπάκη ότι «μπορούσαμε να διαλύσουμε τις τουρκικές αποβατικές δυνάμεις». Γιατί δεν τις διέλυσαν; Είπε και στον Παπανικολάου «να στείλει από την Κρήτη τα πρώτα έξι Φάντομ και να βομβαρδίσουν οτιδήποτε τουρκικό εκινείτο πάνω στο νησί». Γιατί δεν έστειλαν ούτε ένα;
Είχε απειλήσει τους Αμερικανούς ο μέγας στρατηλάτης Ιωαννίδης ότι η Ελλάδα θα «κήρυττε τον πόλεμο στην Αγκυρα». Γιατί δεν τον κήρυξε τον πόλεμο στην Αγκυρα; Αλλ’ έκανε κάτι άλλο, λέγει: «Παράλληλα αποφασίσαμε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που το ίδιο βράδυ έβγαζε το 353/74 ψήφισμα, να κληθούν όλα τα μέρη να σεβαστούν την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου»! Αποφασίσαμε, λέγει! Ιδέα δεν είχε τι συνέβαινε; Τον εξαπάτησαν και σ’ αυτό οι Αμερικανοί; Αφού η Ελλάδα του τότε ήταν κατηγορούμενη για όσα έκανε στην Κύπρο. Θα έβγαζε και ψηφίσματα υπέρ της Κύπρου;
Τα έργα του Ιωαννίδη είναι αποτρόπαια. Του είπαν και τον ρώτησαν «ότι ήθελε το θάνατο του Μακαρίου». Και είπε «σε καμιά περίπτωση γιατί έτσι θα κλονιζόταν το έρεισμα της Ενωσης, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι περισσότεροι Κύπριοι ήταν μακαρικοί». Και είχε δώσει διαταγή στον συνταγματάρχη Κομπόκη, που ήταν επικεφαλής της επίθεσης στο Προεδρικό Μέγαρο, να συλληφθεί ο Μακάριος ζωντανός.
Βέβαια, αλλά έλεγε και έλεγαν τότε: Ο Μακάριος ήταν το εμπόδιο στην Ένωση. Στα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς η εκπαίδευση και η κατήχηση ήταν για τον ανθενωτικό Μακάριο, τον αρχομανή, τον φιλόδοξο και άλλα πολλά αηδιαστικά. Έλεγαν ότι δεν αντιπροσωπεύει τον Ελληνικό Κυπριακό Λαό. Έκανε τότε εκλογές ο Μακάριος και ψηφίστηκε από το 97% του λαού. Τον Κομπόκη διέταξε ο Ιωαννίδης να συλλάβει ζωντανό τον Μακάριο, άρα δεν ήθελε το θάνατό του, αλλά στον Σαμψών ταυτόχρονα παράγγειλε να του στείλει επί πίνακι την κεφαλή του Μακαρίου. Αυτή η διαταγή της νέας Ηρωδιάδας έχει μαγνητοφωνηθεί.
Ο αρχηγός του πραξικοπήματος ταξίαρχος Μιχάλης Γεωργίτσης κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων το Μάρτιο του 1986 ότι η εντολή από την Αθήνα ήταν: «Νεκρός ο Μακάριος». Εγώ, που ήμουν τότε μαζί με τον Μακάριο στο Προεδρικό Μέγαρο, και επίμονα και έντονα τον παρότρυνα να φύγει και ευτυχώς με άκουσε, λέω πως, αν τον έπιαναν, θα τον έκαναν κιμά! Ο Μακάριος κατέφυγε στην Πάφο και εκεί έστειλαν μιαν πολεμική ακταιωρό για να τον σκοτώσει μέσα στη Μητρόπολη. Εστειλαν και πεζοπόρα τμήματα, αλλ’ ο Μακάριος είχε φύγει για τη Μάλτα και μετά για Λονδίνο.
Οι ισχυρισμοί του Κομπόκη ότι «άφησε αφύλακτη την πίσω πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου», και έφυγε ο Μακάριος, είναι φληναφήματα και παραμύθια της Χαλιμάς. Πίσω πόρτα του Προεδρικού δεν υπάρχει, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει ολίγον αληθοφανές το δόλιο ψέμα του. Αν το είχε κάνει αυτό, θα ενημέρωνε και τον βασιλέα Κωνσταντίνο στο Λονδίνο.
Τι να τα λέμε! Ο Ιωαννίδης και οι συν αυτώ κατέστρεψαν την Κύπρο και άνοιξαν τις αρπακτικές ορέξεις και βουλιμίες της Τουρκίας κατά της Ελλάδος, τις οποίες καθημερινά βλέπουμε και ακούμε. Μήπως η σωτηρία μας είναι τελικά ο ταξίαρχος Δ. Ιωαννίδης και δεν το ξέρουμε; Διερωτώμαι, γιατί η Τουρκία να μην του έχει στήσει ακόμη ανδριάντα. δρ Πάτροκλος Σταύρου πρώην υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας (1963-1993).Αδ. Τύπος
1 σχόλιο:
Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.
Το τι έγινε στην Κύπρο το 74 είναι πολύ βρώμικη ιστορία και σίγουρα οι ευθύνες είναι σε όλους (ακόμα και στο Μακάριο). Το ότι ο Ιωαννίδης ήταν τελείως ανεπαρκής είναι δεδομένο. Το ότι δεν χτυπήσαμε τους Τούρκους είναι θέμα απόφασης των Άγγλων (στον Αττίλα ΙΙ, Άγγλοι πετούσαν τα Τούρκικα αεροπλάνα (μαρτυρία από Κύπριο αγωνιστή)). Όλα ξεκίνησαν από τα "περίεργα" παιχνίδια του Μακάριου για τις βάσεις στο ακρωτήριο. Οι Άγγλοι + Αμερικανοί δεν μπορούσαν να αφήσουν μια τόσο στρατηγικής σημασίας περιοχή. Με δεδομένο:
ΑπάντησηΔιαγραφή- τα "παιχνίδια" του Μακάριου,
- τον βλάκα Ιωαννίδη που κυβερνούσε την Ελλάδα,
- τον Καραμανλή που πίεζε να επιστρέψει σαν μεσσίας (το έκανε),
- τον Παπανδρέου σαν κρυφό χαρτί για το μέλλον (σκοπός ήταν να διαλύσει το ΚΚΕ και την Αριστερά, από 15-17% την έφτασε στα σημερινά επίπεδα) και τέλος
- την χρονική περίοδο που έγιναν όλα αυτά (ο ψυχρός πόλεμος ήταν στο μέγιστο και να μην ξεχνάμε και το Βιετνάμ)
έπρεπε να διασφαλίσουν:
1. τις βάσεις στην Κύπρο,
2. την Κύπρο να μην γίνει η Κούβα της Μεσογείου
3. έλεγχο στην Ελλάδα (με προοπτική μισού και άνω αιώνα (δείτε ακόμα ποιοι κυβερνούν (Καραμανλής - Παπανδρέου και διάλυση των αριστερών)
4. να στηρίξουν την Τουρκία και να της δείξουν εμπράκτως την απόφαση τους να την κρατήσουν στο ΝΑΤΟ και να την κάνουν τον "νταβατζή" της περιοχής
5. να κλιμακώσουν την ένταση και να δώσουν την λύση που θελαν αλλά και να έχουν μια μόνιμη αγορά οπλικών συστημάτων τότε και τώρα
Βρήκαν τον τρόπο, τους ανθρώπους και έκαναν αυτό που ήθελαν.
Ο Ιωαννίδης ήταν μωρός και ευκολόπιστος (ο Παπαδόπουλος πάλι όχι και γι’ αυτό τον άλλαξαν) και έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Δεν κατάλαβε τι έκανε. Όντως του έπαιξαν παιχνίδι αλλά η δουλειά του σαν κυβερνήτη ήταν να μπορεί να καταλάβει τι, πως, που και γιατί γίνεται κάτι για την χώρα. Αυτός απλά δεν μπορούσε και γι’ αυτό τον βαλαν εκεί. Όταν έδωσε εντολές για επίθεση (ναι το έκανε) όλοι είχαν συνεννοηθεί να έρθει ο Καραμανλής και ο Ανδρέας αλλά ήξεραν ότι πίσω από την απόβαση ήταν οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί και προτίμησαν να κρατήσουν την δουλίτσα τους. Έτσι και αλλιώς θα ήταν άσκοπη η εμπλοκή σε πόλεμο που θα ήταν χαμένος (πολλοί οι αντίπαλοι και πιο εξοπλισμένοι (δεν μιλώ για τους Τούρκους)) αλλά και εσωτερική διαμάχη (μην ξεχνάμε το κίνημα που γινόταν στην Ελλάδα (ΚΚΕ, ΠΑΚ) και τις δολιοφθορές που έκαναν (δεν φυλάσσονταν πιθανούς στόχους εκείνη την εποχή Βασίλη;).
Συμπερασματικά να πούμε ότι όλοι είχαν ευθύνες (ναι και ο Μακάριος), άλλοι λιγότερες άλλοι περισσότερες, αλλά από εκείνη την περίοδο βγήκε χαμένη η Ελλάδα. Ακόμα και σήμερα πληρώνουμε τα λάθη του τότε (μην ξεχνάμε ότι τότε βγήκαν στην επιφάνεια και άτομα τα όποια έφτασαν στην σημερινή κατάντια)
Όταν ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου πολλοί θα ψάχνουν να κρυφτούν και πολλοί θα πρέπει να αναθεωρήσουν την ιδεολογία τους. Για το λόγο αυτό ο φάκελος θα ανοίξει μόνο όταν θα εξυπηρετεί κάτι.
Ευχαριστώ για το χώρο και συγγνώμη για την μακρηγορία.