Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Τα 17 νέα πρόσωπα

Δεκαεπτά νέα πρόσωπα περιλαμβάνει η σύνθεση της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε χθες, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είτε έχουν θητεύσει και στο παρελθόν σε θέση υπουργού ή υφυπουργού είτε έχουν προηγούμενη εμπειρία διοίκησης σε χαμηλότερα κλιμάκια, π.χ. γενικές γραμματείες υπουργείων.

4 σχόλια:

  1. Περί γυναικών ή άλλου αδύναμου φύλλου

    Το θέμα δεν είναι το φύλο και η ελληνική κοινωνία δεν είναι φαλλοκρατική ή μάλλον ακόμα εντελώς φαλλοκρατική. Σημασία έχουν οι ικανότητες, οι δεξιότητες (κοινωνικές, πολιτικές) και φυσικά το κοινωνικό και πολιτικό "πόθεν έσχες".
    Αν το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ετερόφωτους/ες που τη μια λαμπυρίζουν στο σκοτάδι σαν πυγολαμπίδες και τη μέρα ..."βρυκολακιάζουν", ο δρόμος είναι ανοιχτός. Δεν τον κλείνει κανείς. Δε ξέρω κατά πόσο το πάθημα έγινε μάθημα. Και το πάθημα δε μπορεί για λόγους πολιτικούς και αξιοκρατίας να δίνεται ως μάθημα σε "μαύρα πρόβατα", άσχετα αν αυτά αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν πολιτικά και πήγαν εκουσίως στο χασάπη. Η Ελλάδα δεν είναι κράτος ελεφάντων που διαισθάνονται το τέλος τους και οδεύουν προς τη δική τους "μακαρία οδό".
    Οι επιλογές, όσο παραμένουν μόνο κεντρική υπόθεση και δεν αφουγκράζονται την κοινωνία, πόσο μάλλον σήμερα, τώρα, δε θα προσδώσουν τα αναμενόμενα. Και ας γίνουν συσκέψεις επί συσκέψεων και χίλιοι μύριοι ανασχηματισμοί.
    Καλό θα ήταν να συμβουλέψουν κάποιοι τον Πρωθυπουργό να διαβάσει με προσοχή ένα βιβλίο του Λούλη *, του γνωστού επικοινωνιολόγου. Και εκεί ίσως ανακαλύψει ότι η κυβέρνηση, σε πανομοιότυπο σχεδόν περιβάλλον -πλην αυτό του Μνημονίου-, ακολουθεί τα ίδια χνάρια επί εποχής Σημίτη και πρόσφατου Καραμανλή με τα γνωστά αποτελέσματα.
    Ας ελπίσουμε να μη γίνει το τραγικό λάθος στις Περιφέρειες, γιατί οι Επίγονοι στο χώρο των δυο μεγάλων κομμάτων παραείναι αρκετοί. Οι τοπικές κοινωνίες τους γνωρίζουν καλά, αλλά κάποιοι φαίνεται να εξακολουθούν να έχουν ..."ύποπτη" άγνοια.

    * "Το τέλος μιας κυριαρχίας. Πως και γιατί έχασε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τις εκλογές"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ -ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΦΙΞΩ ΤΟ ΧΕΡΙ .ΜΟΥ ΕΚΡΟΥΣΕΣ ΤΙΣ ΧΟΡΔΕΣ ΤΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥ ΓΙΓΝΕΣΤΑΙ . ΕΦΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ ΠΑΛΙΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ .ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 10.34 ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @X.ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ
    Ένας απλός, αλλά όχι απλοϊκός, σύντροφος είμαι, τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέχρι και τλωρα στα δελτία ειδήσεων έχουν "φρικάρει" οι δημοσιογράφοι, γιατί να ανακοινωθεί αργά το βράδυ μεταμεσονύχτιες ώρες ο ανασχηματισμός. Και να τα σχόλια από το πρωί, και στα ερτζιανά, περί μη σοβαρού κράτους κλπ.

    Αφού υπάρχει λύση και είναι απλή: την επόμενη φορά, αν υπάρξει δεύτερος ανασχηματισμός ή κάτι άλλο τέλος πάντων, ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει πρώτα την άδεια των δημοσιογράφων, χρυσών, επίχρυσων, αργυρών, επάργυρων, χάλκινων, "Bic"- κονδυλοφόρων κλπ., για το πότε και κυρίως τί ώρα θα πρέπει να κάνει ανακοινώσεις.

    Και να συμπληρώσω. Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους (ελπίζω τα δικά τους γιατί συνήθως τους ντύνουν διάφοροι οίκοι) λες και η σοβαρότητα του κράτους κρίνεται από την ώρα και όχι με τόσα άλλα που γίνονταν και γίνονται στην GR-banania-land", τουλάχιστον όσο αυτά δεν τους δίνουν την ευκαιρία για σπέκουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά