Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ιδεολογικά σερμπέτια

Αποκτήσαμε νέο εθνικό ήρωα: τον δήμαρχο (και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο)

Θέρμης Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ο οποίος, μπροστά στις κάμερες, μπήκε σε μισό μέτρο νερό και διέσωσε αστυνομικό που κινδύνευε να πνιγεί. Και αν τονίζω το «μισό μετρό νερό» δεν είναι για να μειώσω την πράξη του (η οποία, για να λέμε την αλήθεια, φάνηκε εξωφρενικά εύκολη) αλλά για να εκφράσω και εγώ την απορία μου για την ολιγωρία των εκπαιδευμένων για τα δύσκολα πυροσβεστών, οι οποίοι παρακολουθούσαν από τις όχθες...

Οπως και αν έχει, τη διάσωση την είδαμε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση με τον (παρόντα στο στούντιο του Αlter) Νικήτα Κακλαμάνη να δηλώνει: «Αυτή την εικόνα που βλέπετε δεν θα τη βλέπατε σε καμία χώρα της Κεντρικής Ευρώπης!». Φυσικά και δεν θα τη βλέπαμε, αφού σε καμία χώρα της Κεντρικής Ευρώπης δεν παραλύει το σύμπαν με μερικές ώρες βροχής.

Ο δήμαρχος Αθηναίων όμως δεν αναφερόταν στα φυσικά φαινόμενα και στην καταστροφική επίδρασή τους στη βασανισμένη (και καταμπαζωμένη) ελληνική γη. Στην εικόνα ηρωισμού του δημάρχου Θέρμης αναφερόταν:

Εννοώντας ότι οποιοσδήποτε ευρωπαίος συνάδελφός του θα άφηνε τον όποιο ατυχήσαντα να πνιγεί και, σερβίροντάς μας το ίδιο παλαιομοδίτικο, μπαγιάτικο και επιβλαβές για την εθνική Υγεία ιδεολογικό σερμπέτι με το οποίο μας παστώνουν εδώ και δεκαετίες: Σε θέματα ανθρωπιάς, αλτρουισμού, προσφοράς στον συνάνθρωπο είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη! Τώρα, πώς οι πρώτοι γίνονται έσχατοι με τις πρώτες σταγόνες της βροχής... Αυτό δεν είναι- θα μου απαντούσε, υποθέτω, ο κύριος Κακλαμάνης- αρμοδιότητα των δήμων.

ΥΓ. Βεβαίωςη ατάκα της εβδομάδας ανήκει στον απολαυστικότατο Γιώργο Αυτιά, ο οποίος την ώρα της διάσωσης δήλωσε: «Σώθηκε ένας άνθρωπος, και τον άνθρωπο τον έσωσαν άνθρωποι!». Ενώ στην Κεντρική Ευρώπη τι θα τον έσωζαν; 

ΚΟΣΜΑΣ ΒΙΔΟΣ-ΤΟ ΒΗΜΑ 

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΔΟΛ ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά