Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Σπιναλόγκα!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχόµενη εφαρµογή των προτάσεων της Τραπέζης της Ελλάδος για την περικοπή των δηµόσιων δαπανών θα µετέτρεπε τη χώρα σε… κοινωνική Σπιναλόγκα! ΤΙ ΛΕΝΕ αυτές οι κατάπτυστες προτάσεις; ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ οι υπερχρεωµένοι δήµοι να συντηρούν υπερχρεωµένους δηµοτικούς και τηλεοπτικούς σταθµούς. Να σταµατήσουν για πέντε χρόνια τα ταξίδια των ΚΑΠΗ στο εξωτερικό και να µοιραστούν τα λεφτά στους χαµηλοσυνταξιούχους.

ΝΑ ΜΗΝ ξοδεύονται 280 εκατοµµύρια ευρώ τον χρόνο για µεταφορά µαθητών από αποµακρυσµένα χωριά  κονδύλι το οποίο συνεχώς διογκώνεται, λες και κάθε χρόνο τα αποµακρυσµένα χωριά αποµακρύνονται όλο και περισσότερο.

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ζηµιογόνα κρατικά κανάλια να γίνουν δύο και η δηµόσια εισφορά για την τηλεόραση να πάει στη µείωση του χρέους. Να ανασταλεί για πέντε χρόνια η λειτουργία της Γραµµατείας Νέας Γενιάς, ακόµη και αν στερηθούµε µερικές κρουαζιέρες στη Μύκονο παραµονές φοιτητικών εκλογών. Να καταργηθούν άχρηστες Επιτροπές και Κέντρα. ΓΕΝΙΚΩΣ, ΔΗΛΑΔΗ, να πάψει το δηµόσιο ταµείο στο όνοµα του κοινωνικού κράτους να επιδοτεί ταξιτζήδες και ΚΤΕΛ, να συντηρεί πλήθη ηµέτερων δηµοσιογράφων, να χρυσοπληρώνει ταξιδιωτικά γραφεία µε την προσδοκία ανταπόδοσης στην επόµενη εκλογική αναµέτρηση, να χαρτζιλικώνει στελέχη και ψηφοφόρους φοιτητικών νεολαιών, να συντηρεί κοµµατικούς στρατούς.

ΑΝ ΣΥΜΒΟΥΝ όλα αυτά, σύµφωνα µε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα µετατραπεί σε Σπιναλόγκα. ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, ΑΝ δεν ήταν αρκετά µεγάλος για να βλέπει «Το Νησί», ίσως να ήταν µικρός για να ξέρει τι σηµαίνει Σπιναλόγκα. Αφήνω, όµως, τους νοήµονες αναγνώστες να αξιολογήσουν τη διαπίστωση.

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΕΙΠΕ κι αυτός µια υπερβολή, θα µου πείτε. Σωστό. Αλλωστε οι υπερβολές και οι ακρότητες φαίνεται να συγκροτούν την τρέχουσα αριστερή ρητορική: τις προάλλες προειδοποιούσαν τον Πρωθυπουργό ότι «θα φύγει νύχτα» ή όταν µιλούν για «κατοχική κυβέρνηση».

ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΜΑΙ, όµως, ότι τα πράγµατα είναι πολύ χειρότερα. ΑΦΕΝΟΣ ΔΕΝ φαίνεται να έχουν καταλάβει ότι το κράτος χρεοκό πησε, άρα ότι τα πράγµατα άλλαξαν. ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι εκείνοι δεν έχουν καµία συµµετοχή σε ό,τι συνέβη, άρα µπορούν να συνεχίσουν αµέριµνοι να καλλιεργούν την αρλούµπα τους.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ. Κανένας προβληµατισµός. Καµία αίσθηση ευθύνης, συλλογικής και ατοµικής. ΔΙΟΤΙ ΑΝ κάτι λειτουργούσε από όλα αυτά, θα είχαν αντιληφθεί πως µαζί µε τη χώρα και µαζί µε το κράτος χρεοκόπησαν µια αντίληψη και µια πρακτική.

ΚΑΙ ΟΣΟ κι αν δεν συµµετείχαν στην πρακτική (που συµµετείχαν µια χαρά όποτε είχαν την ευκαιρία…), η αντίληψη της αναξιοκρατίας στο όνοµα της ισότητας, της κρατικής ρεµούλας στο όνοµα της κοινωνικής προστασίας και της ισοπέδωσης στο όνοµα της δικαιοσύνης είναι πρωτίστως δικό τους εµπόρευµα. 

Γ.Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά