Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ο Άνθιμος για δήμαρχος

Δύσκολη εποχή για αναποφάσιστους. Γιατί ενώ είχαν άγχος μόνο για το τι θα ψηφίσουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τώρα πρέπει να αγχωθούν και για την επιλογή τους σε περίπτωση πρόωρων εθνικών εκλογών.
Εκεί στη Ρηγίλλης, χαλαρώστε. Μια κουβέντα είπε ο Παπανδρέου για πρόωρες και χλωμιάσατε. Τι φοβάστε περισσότερο; Μήπως βγείτε πάλι δεύτεροι; Ή μήπως τρέμετε στο ενδεχόμενο να κερδίσετε;
Το ΔΝΤ αφήνει να διαρρεύσει ότι αν γίνουν εκλογές θα κοπεί το δάνειο των 110 δισ. Οπότε, στην κάλπη εμείς απλώς θα πρέπει να επιλέξουμε ποιος θα έχει την τιμή να αναγγείλλει στη Βουλή το… “δυστυχώς επτωχεύσαμε”.
Μα, θα μου πείτε, υπάρχει και άλλος δρόμος, αυτός της ανάπτυξης. Δηλαδή να παίρνουν τα λεφτά από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και να τα δίνους στους επιχειρηματίες ώστε να αναπτυχθεί η… Ελβετία.
Βέβαια, υπάρχει και η εναλλακτική της αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου. Τέτοιο πετυχημένο παράδειγμα “αξιοποίησης” είναι οι “ιερές” ανταλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου.
Πώς άραγε θα αξιοποιούσε η τότε κυβέρνηση τα νερά της λίμνης Βιστωνίδας; Εύκολο. Όταν δεν μάς… (μπιπ), θα πήγαιναν για ψάρεμα.
Δεν ξέρω αν αυτό θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα της μεθεπόμενης Κυριακής, αλλά ο Μπουτάρης δεν πρόκειται να πάρει ψήφο από τους θεσσαλονικείς… μουτζανεντίν.
Ήταν, σεβασμιότατε, λίγι unfair να σκύψεις στο αυτί του πρωθυπουργού και να του ζητήσεις να “μαζέψει” τον Μπουτάρη. Διότι το ίδιο θα κάνει και ο Γιώργος την επόμενη φορά που θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο.
Πώς όμως, θα καταφέρει ο Άνθιμος να μην εκλεγεί ο Μπουτάρης; Μία λύση είναι να στείλει εγκύκλιο σε όλους τους παπάδες, την ερχόμενη Κυριαξκή να ψάλλουν… “Ου ψηφίσετε Μπουτάρη εις τους αιώνες των αιώνων, αμήν”.
Κι αν δεν δεχτούν οι παπάδες, θα το κάνουν οι… δεξιοί ψάλτες.
Ο Μπουτάρης στην απάντησή του προς τον μητροπολίτη είπε “κοντός ψαλμός αλληλούια”. Ματαίως κυρ Γιάννη. Και μεις τόσα χρόνια πριν από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές λέγαμε δεκάδες “κύριε ελέησον”, αλλά πάλι έβγαιναν Παπαγεωργόπουλος και Ψωμιάδης.
gaios.wordpress.com

1 σχόλιο:

  1. ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ 30-40% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΟΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

    ΜΕΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ.

    ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ

    Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά