Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Τζένη Οικονόμου :Η χαρακτηριστική αδράνεια των υπευθύνων έφερε την ήττα.

Την Τετάρτη 17-11-2010 έλαβε χώρα συνάντηση της Τζένης Οικονόμου υποψηφίας Δημάρχου με το συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, με τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού, κατόπιν πρόσκλησής της στην αίθουσα του ΤΕΕ, με σκοπό την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής 7-11-2010, στο νέο Δήμο Λαμίας.

Στην εισήγησή της η Τζένη Οικονόμου αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους υποψηφίους , εκλεγμένους και μη, για τον κοινό και δύσκολο αγώνα, αναφέρθηκε στις συνθήκες και τα γεγονότα της διεξαγωγής του και στα αίτια του αποτελέσματος.

Στη συνέχεια αφού τοποθετήθηκαν ανάλογα πολλοί υποψήφιοι, συνεκτιμήθηκαν τα παρακάτω:
Στο εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνεται αναντιστοιχία μεταξύ του ψηφοδελτίου της παράταξής μας και του αντιστοίχου στηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ περιφερειακού ψηφοδελτίου, της τάξεως του 11,5%, ποσοστό που εξασφάλισε την νίκη του κ. Κοτρωνιά από την πρώτη Κυριακή.

Παρά τις οχλήσεις της Δημοτικής ομάδας τόσο της Λαμίας, όσο και των άλλων Καποδιστριακών Δήμων, που συναντήθηκαν στο Οικονομικό Επιμελητήριο στις αρχές Ιουλίου, για έγκαιρη ανάδειξη υποψηφιότητας και κατάρτιση ψηφοδελτίου, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση. Ήδη είχε επισημανθεί ότι οι αντικειμενικές συνθήκες που υπήρχαν ήταν όλες ευνοϊκές για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στο Δήμο, αρκεί να είχαμε υποψήφιο μέχρι 20 Ιουλίου. Η παραπάνω χαρακτηριστική αδράνεια των υπευθύνων που είχαν αναλάβει έγκαιρα να προκρίνουν υποψήφιο Δήμαρχο, δημιούργησε κλίμα ήττας στο χώρο μας και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στο νυν Δήμαρχο, ο οποίος πέρασε το μήνυμα της νίκης εκμεταλλευόμενος συνεχώς τα πλεονεκτήματα της θέσης του χωρίς αντιδράσεις.


Με δεδομένη τη μεγάλη καθυστέρηση της υποψηφιότητας, προχωρήσαμε στην κατάρτιση ενός «ελλιπούς» ψηφοδελτίου στα όρια της εγκυρότητας, με άρνηση πολλών στελεχών να ενταχθούν σε αυτό, με αποχωρήσεις άλλων που αρχικά εντάχθηκαν και με πολλές τοπικές κοινότητες χωρίς υποψηφίους.

Παράλληλα και μάλλον πριν την κατάρτιση του δικού μας ψηφοδελτίου, πολλά στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ είχαν δηλώσει ενεργή συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του κ. Κοτρωνιά, χωρίς η Ν.Ε. να αποτρέψει τα μέλη της.

Κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων του ολιγόχρονου προεκλογικού μας αγώνα, δεν είχαμε την ανάλογη βοήθεια- στήριξη, ενώ προδιαγράφονταν αρνητικό αποτέλεσμα για την παράταξή μας με στοιχήματα στα ΜΜΕ. Ο ουσιαστικός προεκλογικός μας αγώνας άρχισε μετά την κατάθεση του ψηφοδελτίου (17-10-2010), με τη ταυτόχρονη δημοσίευση ενός αρνητικού γκάλοπ τοπικής εφημερίδας που μας έδινε μόνο 19%, το οποίο με αγώνα του ψηφοδελτίου μας και μόνο, ανατρέψαμε.


Για τον εκλογικό μας αγώνα, ισχύουν οι δηλώσεις μου που έκανα το βράδυ της Κυριακής 7-11-2010, μετά τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνδημότες μας, που ανεξαρτήτως των πολιτικών τους θέσεων και τοποθετήσεων, μας στήριξαν στο δύσκολο αγώνα μας και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όραμα και αποτελεσματικότητα, αψηφώντας τα εμπόδια, για ένα νέο Δήμο, ισχυρό και βιώσιμο για να δώσουμε λύσεις στα καθημερινά και στα χρόνια προβλήματα όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας. Προς τούτο καλούμε σε συνεργασία και τις λοιπές Δημοτικές παρατάξεις τις οποίες ευχαριστούμε για το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης.


Η παράταξή μας με τη συμμετοχή όλων, εκλεγμένων και μη, και όσων άλλων επιθυμούν να αγωνιστούν μαζί μας θα είναι παρούσα και θα συμμετέχει ενεργά στην καταγραφή-προώθηση και επίλυση όλων των προβλημάτων του Δήμου μας.


ΤΖΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΜΑΛΑΚΑΤΑ

1 σχόλιο:

  1. Ο ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΕ ΟΤΙ Η ΤΖΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ, ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ ΤΗ ΒΟΛΕΨΗ ΤΟΥ ΓΥΙΟΥ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΣΙΠΑ.
    ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά