Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Έξαλλος Δεσπότης σε ορκωμοσία Δημοτικού συμβουλίου.Δείτε το βίντεο

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν κατά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Γορτυνίας, όταν σύμβουλος που πρόσκειται στο ΚΚΕ ζήτησε να γίνει πολιτικός όρκος. Πυρ και μανία έγινε ο μητροπολίτης της περιοχής, που έφτασε στο σημείο να ρίξει και... κατάρες!
Όλα πήγαιναν ρολόι, μέχρι που ένας δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε πολιτικό όρκο, προσθέτοντας πως οι νόμοι δεν προβλέπουν την παρουσία ιερέων στην εν λόγω τελετή.
Ποιός είδε τον δέσποτα Ιερεμία και δεν τον φοβήθηκε μόλις... άκουσε αυτά τα λόγια...
«Άθεα θέλετε να μας κάνετε την πατρίδα μας; Δεν ντρέπεστε καθόλου; Ντροπή σας», πετάχτηκε ο μητροπολίτης και απέσπασε θερμό χειροκρότημα από όσους βρίσκονταν στην αίθουσα.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο σεβασμιότατος! Κινούμενος προς το μέρος του δημοτικού συμβούλου, του είπε σε έντονο ύφος: «άκου να σου πω, εδώ είναι πατρίδα του αγίου Γρηγορίου του Ε΄. Ντροπή σας! Και να με πας στο δικαστήριο, θα σου αποδείξω την ντροπή σας».
Οι ψυχραιμότεροι προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν, όμως, ο μητροπολίτης ήταν έξω φρενών (ε, σιγοντάριζε από δίπλα και ο δημοτικός σύμβουλος).
«Άντε να χαθείτε... Να χαθείτε! Να χαθείτε! Πάτε να κάνετε άθεα την πατρίδα μας», ξέσπασε ο ιερέας, ενώ κάποιος τον πήρε από το χέρι για να καθίσει πάλι κάτω.
Και στην θέση του που επέστρεψε, όμως, δεν ηρέμησε! «Για τον λόγο που είπε, διαμαρτύρομαι και εξέρχομαι και όλοι οι κληρικοί να φύγουμε», είπε ο δέσποτας και ο κόσμος άρχισε να φωνάζει να μην φύγουν.
Ο δήμαρχος πήρε το μικρόφωνο και προσπάθησε να εξηγήσει με ηρεμία τι ακριβώς συμβαίνει, λέγοντας πως ο δημοτικός σύμβουλος θέλει να δώσει πολιτικό όρκο. Ωστόσο, ο κ. Ιερεμίας έλεγε και ξαναέλεγε ότι αυτό που τον ενόχλησε ήταν πως ο εν λόγω σύμβουλος υποστήριξε ότι οι ιερείς δεν έπρεπε να ήταν παρόντες.
«Αυτό σε πείραξε, κύριε, εσένα, η παρουσία των ιερέων;(...) Να ξέρετε και να μάθετε ότι εδώ στην Δημητσάνα έχετε ένα τρελό δεσπότη, που δεν θα μείνει απαθής σε ανθρωπάκια και σε νάνους (...) Εμπρός, εμπρός! Πατέρες όλοι να φύγουμε, αφού μας περιφρονούν», συνέχισε ο μητροπολίτης.
Το πλήθος πήρε το μέρος του και ζήτησε να αποχωρήσει ο σύμβουλος που προκάλεσε την ταραχή, ενώ ο πρώην δήμαρχος κατάφερε τελικά να ηρεμήσει τον μητροπολίτη και όλα συνεχίστηκαν ομαλά...
Δείτε το περιστατικό
Δείτε το video:


madata.gr

8 σχόλια:

  1. ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χίλια μπράβο του!!! Όταν γεννήθηκε μετά από δέκα ημέρες σκοτώθηκε ο πατέρας του στο Αλβανικό μέτωπο, η μάνα του καθαρίστρια, τον μεγάλωσε και τον σπούδασε και έφτασε να γίνει μητροπολίτης, πειράζει που είναι Έλληνας πατριώτης;
    Και αν γίνει διαχωρισμός εκκλησίας - πολιτείας ή αν είχε γίνει έστω και τριάντα χρόνια νωρίτερα θα είχαν άλλη τύχη οι Έλληνες;
    Εγώ πάντως πιστεύω στον διαχωρισμό Ελλάδας από τους Έλληνες!
    Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει -και καίει- αυτή την στιγμή τη χώρα είναι η "στάση", γενικά της εκκλησίας και της ιεραρχίας, τα άλλα όλα μας τα έχει λύσει η τρόικα!
    Ευτυχώς που τα άλλα κράτη που έχουν λύσει τα προβλήματά με την έκκλησία "πάνε" καλά...
    Του είπε όμως -και πολύ ωραία- του "λαϊκούσυσπειρωτή" ότι: "Εδώ είναι πατρίδα του Γρηγορίου του πέμπτου"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ 5ΟΥ ...ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΟΡΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΚΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ! ΡΕ ΔΕΝ ΝΡΕΠΟΜΑΣΤΑΙ ΛΙΓΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ! ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΡΕΖΙΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΗ ! ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΙΕΑ ΓΙΑΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΓΕ ΤΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ .ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΥΘΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ,ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ ΜΑΣ,ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ(ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ)ΣΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΤΟ.
    ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΨΑΡΕΜΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.

    ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟ Δ....ΛΟ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΦΡΙΛΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΞΕΡΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ 5% ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ 5% ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ! ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ! ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΞΑΝΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΚΟΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ . ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ ! ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ! ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ! ΥΠΟΚΡΗΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ! ΑΙΣΧΟΣ ! ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και γεννάται το ερώτημα. Αν στη θέση του Μητροπολίτη, υπήρχε "Ιμάμης", θα τολμούσε να πει αυτά που είπε ο προοδευτικάνος;;;
    Αν παυθεί ο χριστιανικός όρκος στην Ελληνική βουλή, θα πεισθούν και οι μουσουλμάνοι βουλευτές να μην ορκιστούν στο "κοράνι";;;
    Εμπρός λοιπόν, τι κάνει την Ελληνική κυβέρνηση να μην απαγορεύει γενικά τον όρκο, οποιασδήποτε "μορφής";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΗΤΑΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ! ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΗΡΩΑΣ !!!!! ΑΛΛΑ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΜΟΙΑΣΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά