Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

«Σιδερένια» προστασία προσφέρουν τα βυσσινί φρούτα

Τα βατόμουρα διαθέτουν ουσίες που εμποδίζουν την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών
ΛΟΝΔΙΝΟ. Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα φρούτα με βυσσινί χρώμα (π.χ. τα βατόμουρα) προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος του Πάρκινσον, του Αλτσχάιμερ κ.ά. Αυτές οι ασθένειες οφείλονται εν μέρει στη δράση ορισμένων παραγώγων του σιδήρου που ευθύνονται για την παραγωγή τοξινών που προκαλούν βλάβες στον οργανισμό.

Οι τοξίνες αυτές είναι γνωστές ως «υδροξυλικές ρίζες» και πιστεύεται ότι προκαλούν τις λεγόμενες εκφυλιστικές ασθένειες. Για να προστατευτεί ο οργανισμός από τη δράση των υδροξυλικών ριζών απαιτείται η λήψη συστατικών που προσδένονται στα παράγωγα του σιδήρου και αποτοξινώνουν τον οργανισμό.

Εκτός από τα βυσσινί φρούτα υπάρχουν και άλλες τροφές που είναι πλούσιες σε τέτοια συστατικά (λαχανικά, πράσινο τσάι, κ.ά.), όμως ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ διαπίστωσαν ότι τα βυσσινί φρούτα καταφέρνουν να αποτοξινώνουν τον οργανισμό πιο αποτελεσματικά.

Η έρευνα είναι η πρώτη που αποκαλύπτει ότι οι υδροξυλικές ρίζες συνδέονται με πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους παθήσεις παρέχοντας στοιχεία που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να αναπτύξουν νέες μεθόδους αντιμετώπισής τους. 

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά