"Πολίτες της Μπανανίας, τα κάναμε σκατά. Βγάλτε τώρα το φίδι από την τρύπα μόνοι σας".
Εργασιακές σχέσεις: Για πρώτη φορά από την σύσταση του Ελληνικού Κράτους, μια κυβέρνηση αποφασίζει να βγάλει την ουρά της έξω από τις εργασιακές σχέσεις με το νέο νομοσχέδιο που μέσα σε μια νύχτα καταργεί κεκτημένα σχεδόν 100 χρόνων, γιατί απλά, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο.
Συγνώμη, αλλά, για την κατάντια της χώρας μας μπορεί να φταίνε εκατοντάδες χιλιάδες, πολιτικοί, μμε, λαμόγια, κλπ κλπ. ΣΙΓΟΥΡΑ όμως, αυτοί που δεν φταίνε είναι οι εκατομμύρια μεροκαματιάρηδες εργαζόμενοι των πιο χαμηλότερων μισθών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Το να κατεβάζεις ένα νόμο με τον οποίο καταστρατηγείς κάθε έννοια του Κράτους-δικαίου, πετώντας το μπαλάκι των... "διαπραγματεύσεων" στα... "συμβαλλόμενα μέρη".... δηλαδή μεταξύ εργαζομένων και εργοδότη, και... στην "ωριμότητα και ενεργή συμμετοχή τους".... είναι ότι πιο συντηρητικό και άκρως οπισθοδρομικό και σκληρό θα μπορούσε να κάνει, όχι μόνο ένα Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά το χειρότερο Θατσερικό μόρφωμα!
Αυτό μας είπε η κυβέρνηση: "Βγάλτε το φίδι από την τρύπα μόνοι σας, παλικάρια. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να... μεταφέρουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας (δηλαδή τα χρέη του Κράτους) στους πολίτες του. Δηλαδή σε εσάς, που εδώ και δεκαετίες, δεν είχατε κανένα μερίδιο ευθύνης στις καταστροφικές αποφάσεις που λαμβάναμε. Το μόνο που κάνατε ήταν να μας ψηφίζετε. Για αυτό, τον λογαριασμό, τον στέλνουμε σε εσάς, γιατί δυστυχώς, δεν καταφέραμε να βρούμε λύσεις."...
Αυτό, εγώ, αρνούμαι να το δεχθώ!
Δεν μπορεί ο λαός να είναι συνεχώς στο "απυρόβλητο". Εγώ πιστεύω ότι έχει τεράστιο "μερτικό" στην ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, "αυτός" ψηφίζει και "αυτός" κανονίζει την συμπεριφορά του απέναντι στις εκάστοτε κυβερνήσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεννάται, λοιπόν το ερώτημα, ποιά θα ήταν η στάση του "λαού", αν έπερνε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έστω και το 10% από αυτά τα μέτρα που πήρε το πασόκ;;;
Φίλε aliea απλά στο Πασοκ έλαχε ο κλήρος κατόπιν της παράδοσης(στη κυριολεξία) της εξουσίας από τη Ν.Δ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ "λαός" όπως λες ,διαχρονικά έχει αποδείξει με τη ψήφο του ότι έχει κάνει τραγικά λάθη.
Μην ξεχνάμε όμως το γεγονός ότι και μέτρα να προσπάθησε η ΝΔ να πάρει είχε απέναντί της τα εξής αναχώματα: Πρώτα τον αρχηγό της τότε αντιπολίτευσης, "γιωργάκη" που δεν "συναίνεσε" σε τίποτα, το αντίθετο μάλιστα, στο site του σημερινού πρωθυπουργού υπάρχει φωτογραφία -αν δεν έχει ακόμη αποκαθηλωθεί- να ηγείται πορείας εναντίον του ασφαλιστικού Πετραλιάς, κύριξε "ανένδοτο" και το σπουδαιότερο τον Μάρτιο του 2009 έβαλε την χώρα σε τροχιά εκλογών με εκβιαστικό "αντικείμενο" την εκλογή προέδρου δημοκρατίας, τουλάχιστον οκτώ μήνες προτού τις εκλογές (Οκτώβριος του 2009). Όταν ο Καραμανλής μιλούσε για την κρίση που χτυπάει και την πόρτα της χώρας μας, ο γιωργάκης μιλούσε για εσωτερική κρίση, τώρα όμως αναφέρεται και επικίνδυνα, ακόμη και στην "ανάγκη" μιας παγκόσμιας "διακυβέρνησης"??? Μπορώ να αναφερθώ σε πάμπολλες περιπτώσεις λαϊκισμού στα όρια του "επικυνδύνου". Θέλω όμως να αναφερθώ και σε έναν άλλο "ήρωα" της καθημερινότητας του Έλληνα επι Ν.Δ., και φυσικά εννοώ τον κ. αλαβάνο, τον γεύτικε "αυτόν" και τα "καλόπαιδά" του η Αθήνα σε καθημερινή βάση, τα οποία παρεπιπτότως εξαφανίστηκαν τώρα, (εκείνο το φυλάκιο του τσολιά το αλλάζανε κάθε βδομάδα, καίγονταν συνέχεια!!!). Και ένα τελευταίο, το οποίο δεν ήταν ορατό από τον μέσο Έλληνα πολίτη,και εννοώ την "περίεργη" βιομηχανία "προσφυγών" εναντίων νόμων και προεδρικών διαταγμάτων της κυβέρνησης της ΝΔ, προσφυγές οι οποίες κατα περίεργο τρόπο εκδικάζονταν "αμέσως" και το 99% των αποφάσεων ήταν εναντίον του δημοσίου???
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να είμαι "δίκαιος" και σήμερα γίνεται αυτό αλλά ακόμη δεν έχει εκδικαστεί καμία προσφυγή ή τουλάχιστον δεν έχει βγεί καμία απόφαση στην "επιφάνεια". Ένα είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση "δέχτηκε" μια περίεργη και έντονη πολεμική από κάποιους...
Συνφωνούμε πάντως σε ένα πράγμα για τα λάθη του "λαού", υπάρχει ο λόγος του "αείμνηστου" στο Πεδίον του Αρεως -σε προεκλογική συγκέντρωση- και είχε πει το εξής:
- Μας κατηγορεί η αντιπολίτεση που θα βρούμε τα κεφάλαια για να κάνουμε κοινωνική πολιτική, ε! Από δω σήμερα της λέμε ότι η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη πιστοληπτική ικανότητα!!!
Από τα χειροκροτήματα, τις καραμούζες και τα συνθήματα κανένας οπαδός δεν "άκουσε" ή δεν "κατάλαβε" τι τους είπε ο "ηγέτης" τους. Αυτά προσπαθεί να διορθώσει τώρα ο γιωργάκης, αυτό εννοούσε ο Πάγκαλος λέγωντας "μαζί τα φάγαμε", πιστεύω ότι ο Θόδωρος έλεγε την αλήθεια, αλλιώς θα τον είχε "παραιτήσει" ο γιωργάκης.
ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΑΛΙΕΑ ΑΝ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΡΕΦΤΑΡΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΤΙΛΗΣΤΙΚΑΜΕ ΔΙΕΘΝΩΣ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΚΟΡΕΥΕΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ.
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΑΘΟΚ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΕΑ ΔΥΣΤΙΧΙΑ.
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΕΤΣΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΚΗΣ, ΑΛΕΚΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΚΑΤΑ.
Α ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ...ΣΗΚΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Αγαπητέ/τή aliea η προσπάθειά σου να υποτιμάς τη νοημοσύνη των άλλων όπως κάνει και η παλιά/Νέα Δημοκρατία σε κατατάσει αυτόματα σε κείνους που πρέπει να ξεπερνάει κανείς και να μην ασχολείτε μαζί τους. Ψάχνω αγαπητέ/τή να βρώ ένα συνομιλητή δύσκολο και πάνω απ΄΄ολα αμερόληπτο που να λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη που λέει και ο λαός μας χωρίς κομπασμούς και ακρότητες. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ έχεις αντιληφθεί ΟΙ ΝΕΟΙ, τα παιδιά μας, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ; ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ( ΧΘΕΣ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ ) ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙΝ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ, όλα τα άλλα θα τα βρούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα αν είχε βγει ο Κώστας Καραμανλής και είχε δηλώσει ποιο ακριβώς είναι το χρέος της Ελλάδας, και πως πάμε για πτώχευση, νομίζω πως τότε θα δικαιολογούνταν να πάρει σκληρά μέτρα. Όμως, όχι μόνο έκρυβε το ύψος του χρέους, όχι μόνο το τετραπλασίασε (όπως λένε τα στοιχεία) αλλά και φόρτωσε τη χώρα επιπλέον, διορίζοντας χιλιάδες υπαλλήλους και ξοδεύοντας αλόγιστα
ΑπάντησηΔιαγραφή