Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κονφερασιέ για πάντα

Στη Ν.Δ. εκνευρίστηκαν επειδή, μόλις ο Α. Σαμαράς είπε ότι θα καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση του ασύλου με τη σημερινή μορφή του, έτρεξε ο πρόεδρος Καρατζαφέρης (ο οποίος το έχει ζητήσει ήδη από το 2008) και κατέθεσε πρώτος σχέδιο νόμου για το ίδιο ζήτημα. Πολύ κακώς εκνευρίζονται! Διότι μπορεί ο Γ. Καρατζαφέρης με το ένστικτο του παιδιού της πιάτσας να διαπρέπει στους ελιγμούς, παραμένει όμως πάντα ένας λαϊκός κονφερασιέ που αυτοσχεδιάζει και στο τέλος βάζει τρικλοποδιά στον εαυτό του.
Πρόσφατο παράδειγμα ήταν η ιδέα του να καλέσει έναν συνθέτη («τον συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών του Πλούταρχου», όπως εξήγησε) και να του αναθέσει τη μελοποίηση δικού του στιχουργήματος με τον τίτλο «Σκεφθείτε ελληνικά». Ιδού η πρώτη στροφή: «Τώρα που ο μισθός έχει μικρότερη αξία / Τώρα που η ζωή μας είναι μες στην καχεξία / Τώρα που διατάζει το ανελέητο μνημόνιο / Ηρθε η ώρα για το ελληνικό δαιμόνιο». Αλλά και πάλι, δεν πέτυχε κάτι παραπάνω παρά να υπενθυμίσει τα όριά του σε όσους τα είχαν ξεχάσει: παραγωγή εκ των ενόντων, τραγική ενορχήστρωση μπουζουξίδικου, γενικώς ένα μίζερο αποτέλεσμα προορισμένο για χαβαλέ σε πάλκο αναψυκτηρίου.
Τι θα έπρεπε να κάνει αν ήθελε να προκαλέσει επικοινωνιακό σεισμό; Πρώτα, έπρεπε το τραγούδι να είναι ραπ και να το ερμηνεύει ο ίδιος αυτοπροσώπως. Φαντασθείτε να ραπάρει ο πρόεδρος, με το καπελάκι του μπέιζμπολ φορεμένο στραβά και βαριά χαϊμαλιά στο στήθος! Φαντασθείτε τον, όπως οι ράπερ, να κάνει με τα δάχτυλα το σήμα της νίκης ανάποδα και να δείχνει ρυθμικά το έδαφος, να πετάει και κανένα «γιόου μαν» πού και πού! Στην παραγωγή θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα πηγαία ταλέντα της κοινοβουλευτικής ομάδας. Θα μπορούσε, λ.χ., το βίντεο κλιπ να ξεκινά με ένα tableau vivant της «Γέννησης της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι -με τον Βάη Αποστολάτο, φυσικά, στον ρόλο της Αφροδίτης- και να εμφανίζονται ακόμη ο Θάνος Πλεύρης με παιδικά Lederhosen, ο Αδωνις ντυμένος Λιονάιντας με πέτσινο βρακί και περικεφαλαία κ.ά.
Σ. Κασιμάτης-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά