Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Τα φαντάσµατα του Συνασπισµού



Ρόλο διαπραγµατευτή στις συζητήσεις µε τους µετανάστες (από όπου και η φωτογραφία) ανέλαβε ο Αλέκος Αλαβάνος
Μέρες… ∆εκεµβρίου του 2008 έζησε η Κουµουνδούρου την τελευταία εβδοµάδα, βλέποντας έντροµη να αναπαράγεται το ίδιο σκηνικό που είχε στηθεί µετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όταν δηλαδή ο Συνασπισµός βρέθηκε στο στόχαστρο όλων των πολιτικών δυνάµεων και της κοινής γνώµης ως υποκινητής των θλιβερών επεισοδίων που οδήγησαν στο κάψιµο της Αθήνας.

Αυτή τη φορά ο ΣΥΝ κατηγορήθηκε ότι σχεδίασε και οργάνωσε την άφιξη των περίπου 250 παράνοµων µεταναστών στην Αθήνα προκειµένου να δηµιουργήσει προβλήµατα στην κυβέρνηση µε στόχο να αποκοµίσει κάποια πολιτικά οφέλη. Η… σύµπτωση για όσους γνωρίζουν τα όσα συµβαίνουν στον Συνασπισµό βρίσκεται στο γεγονός πως και στις δύο περιπτώσεις «πέτρα του σκανδάλου» για την Κουµουνδούρου ήταν η νεολαία του κόµµατος.

Ηδη από την περασµένη ∆ευτέρα ο επίσηµος ΣΥΝ προσπάθησε να ξεφορτωθεί τη «ρετσινιά» του υποκινητή. Τα ηγετικά κλιµάκια του ΣΥΝ έχοντας την τραγική εµπειρία του 2008, που – σύµφωνα µε πολλούς – οδήγησε σταδιακά και στην πτωτική πορεία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν να παίρνουν αποστάσεις από τα τεκταινόµενα στη Νοµική.

«Εµείς δεν γνωρίζαµε, ούτε οργανώσαµε την κατάληψη της Σχολής» έλεγαν υψηλόβαθµα στελέχη, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι µέλη της νεολαίας του κόµµατος συµµετείχαν µέσω του Μεταναστευτικού Φόρουµ στην επιχείρηση εγκατάστασης των µεταναστών στο πανεπιστηµιακό κτίριο. Ανενηµέρωτος δήλωνε στα κοµµατικά γραφεία και ο γραµµατέας της νεολαίας Νάσος Ηλιόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε, για δεύτερη φορά µέσα σε µία διετία, «όµηρος» της ίδιας της νεολαίας του κόµµατος (που τον στήριξε άλλωστε και στην επανεκλογή του) αλλά και κάποιων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Ρόζα και Το Ξεκίνηµα. Κάποια στελέχη της πρώτης συνιστώσας τον στήριξαν φανερά στην κόντρα Αλαβάνου, ενώ µέλη τους εµφανίζονται να δουλεύουν για το ∆ίκτυο που συµµετείχε στην οργάνωση της άφιξης των µεταναστών από τα Χανιά.

Στην Κουµουνδούρου έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις. Κορυφαία στελέχη, όπως για παράδειγµα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (η κόρη του οποίου συµµετέχει στο ∆ίκτυο) δήλωναν άγνοια για τα γεγονότα.

«Με το που είδαµε ότι αλλάζει η ατζέντα και φεύγει από το µεταναστευτικό, αρχίσαµε να ψάχνουµε για χώρο ούτως ώστε οι µετανάστες να µεταφερθούν εκεί», εξηγεί ο Ν. Βούτσης σύµφωνα µε τον οποίο ο ΣΥΝ πρότεινε τη µεταφορά των περίπου 250 ανθρώπων είτε στο ξενοδοχείο «Εσπέρια» που έχει κλείσει είτε το ξενοδοχείο «Ακροπόλ» είτε στο Παλιό Εφετείο… Η εντυπωσιακή στροφή του ΣΥΝ σηµειώθηκε το απόγευµα της Πέµπτης, όταν εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι κάνουν λάθος οι µετανάστες που δεν δέχτηκαν την πρόταση για µεταφορά τους σε άλλο χώρο.

Βεβαίως, την κατεύθυνση αυτή υποδείκνυε η κατάσταση στην οποία είχαν φθάσει τα πράγµατα. «Εκεί που πηγαίναµε για µαλλί κοντέψαµε να βγούµε κουρεµένοι», παραδέχονται εκ των υστέρων στελέχη του ΣΥΝ.


ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝ∆ΟΥΡΟΥ


ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ στη Νοµική ανέδειξαν για µία ακόµη φορά τις αντιθέσεις µέσα στον χώρο της Αριστεράς. Η ∆ηµοκρατική Αριστερά από την αρχή «φωτογράφισε» την Κουµουνδούρου ως υπεύθυνη για την κατάσταση στον χώρο του πανεπιστηµίου, κατηγορώντας παράλληλα για πολιτική αφροσύνη ορισµένες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Η εικόνα των αντιθέσεων σ’ αυτά τα θέµατα είχε φανεί άλλωστε και τον ∆εκέµβριο του 2008, όταν πολλά στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας που αργότερα βρέθηκαν στη ∆ηµοκρατική Αριστερά ζητούσαν επίµονα από την ηγεσία του κόµµατος να καταδι κάσει τα επεισόδια που έλαβανχώρα µετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Το ίδιο έπραξαν και µετά την τροµοκρατική επίθεση στο αστυνοµικό τµήµα της Αγίας Παρασκευής και τον τραυµατισµό νεαρής αστυνοµικού, ζητώντας από την ηγεσία του ΣΥΝ να διοργανώσει διαδήλωση κατά της τροµοκρατίας. Η διαδήλωση όµως δεν έγινε ποτέ…
«∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ»

Σφήνα στα γεγονότα της Νοµικής µπήκε ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος έχει κόψει κάθεσχέση µε τον Συνασπισµό. Ο επικεφαλής του Μετώπου επιτέθηκε στον Αντώνη Σαµαρά, λέγοντας ότι «δεν είναι Ελληνας όποιος προτείνει την κατάργηση του ασύλου», ενώ το βράδυ «εισέβαλε» στη Νοµική (υπήρξε µέλος της Συντονιστικής της Παλιάς Νοµικής), αναλαµβάνοντας ρόλο διαπραγµατευτή στις συζητήσεις µε τους µετανάστες.



ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΚΑΜΙΝΗ


Τα γεγονότα στη Νοµική δηµιούργησαν µέτωπο ανάµεσα στον ΣΥΝ και τον Γ. Καµίνη.


«Θεωρώ ότι ο δήµαρχος Αθηναίων έλαµψε ηθεληµένα διά της απουσίας του και ενδύθηκε έναν ρόλο δηµοτικού άρχοντος περιορισµένης ευθύνης σε ένα ζήτηµα το οποίο γνωρίζει άριστα», δήλωσε χθες ο Ν. Βούτσης 

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά