Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Καρχαρίας ανοιχτά της Αρκίτσας στο Βόρειο Ευβοϊκό

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ψαράδες στην Αρκίτσα και τις Λιβανάτες καθώς τραβώντας τα δίχτυα τους στο Βόρειο Ευβοϊκό έβλεπαν να έρχεται κάτι πολύ βαρύ. Ένα μεγάλο ψάρι πάνω από 200 κιλά τους ταλαιπωρούσε. Μόνο όταν αργότερα βγήκαν στη στεριά κατάλαβαν τι είχε γίνει. Στα δίχτυα τους που ήταν σε βάθος 40 οργιές είχε εμπλακεί ένας καρχαρίας. Ακόμη και οι παλιότεροι ψαράδες στην περιοχή δεν θυμούνται να έχει επισκεφθεί τα νερά του βόρειο Ευβοϊκού καρχαρίας και πολύ δε περισσότερο δεν θυμούνται να έχει πιάσει την στα δίχτυα κάποιου ψαρά. Δεν μπορούσαν να του εξηγήσουν για τη μοναδική εξήγηση που έδιναν είναι ότι ίσως ακολούθησε κάποιο πλοίο για να φτάσει μέχρι την περιοχή.
www.sterea.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο καρχαρίας αυτού του είδος λέγεται "ποντικός", λόγω του ότι το πίσω πτερύγιο είναι πολύ μακρύ σε σχέση με την αναλογία του υπόλοιπου σώματος, δεν είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο -αλλά ποτέ δεν ξέρεις!- έχω αλιεύσει και εγώ το ίδιο ψάρι σε παραγάδι "χοντρό", 12 κιλά -μικρός- ανοικτά από το ιχθ. Μαντέ, έχει επίσης αρκετά νόστιμο κρέας, βέβαια το ψάρι της φωτογραφίας είναι πράγματι πολύ μεγάλο, μη ξεχνάμε ότι η θάλασσα στο Β. Ευβοϊκό φτάνει και σε βάθη των 450 μέτρων περίπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά